Έναρξη προγράμματος ηλιακής εκπαίδευσης στο Λύκειο της Μασαχουσέτης

2
Έναρξη προγράμματος ηλιακής εκπαίδευσης στο Λύκειο της Μασαχουσέτης
Μαθητές, δάσκαλοι, διδάσκοντες και προσωπικό της OMCO Solar στην έναρξη του νέου προγράμματος εκπαίδευσης στον ηλιακό τομέα του Περιφερειακού Επαγγελματικού Τεχνικού Λυκείου Old Colony. (Ευγενική προσφορά της OMC Solar, από τον Ken Richardson για το Media Lab One)

Ένα νέο πρόγραμμα ηλιακής εκπαίδευσης ξεκίνησε στο Old Colony Regional Vocational Technical High School στο Rochester, Ma. Το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στις 10 Μαΐου σε μια κοπή κορδέλας από τον Jim Peyser, γραμματέα Παιδείας της Μασαχουσέτης, έχει σκοπό να εκπαιδεύσει μελλοντικούς επαγγελματίες ηλιακής ενέργειας στα βορειοανατολικά.

Το γυμνάσιο έλαβε επιχορήγηση από το Πρόγραμμα Επιχορήγησης Εργατικού Δυναμικού της Μασαχουσέτης, καθώς και δομές και ενότητες για να προσφέρει στους μαθητές άμεση εμπειρία με την ηλιακή τεχνολογία. Η OMCO Solar δώρισε 15 πόδια Field-Fast σταθερής κλίσης ραφιών και η Cypress Creek Renewables έδωσε 12 ηλιακές μονάδες SF-165 κατασκευασμένες από τη Solar Frontier.

Πριν από την επίσημη έναρξη για τον εορτασμό του προγράμματος ηλιακής εκπαίδευσης, οι μαθητές στο Old Colony High School συγκέντρωσαν ένα μεγάλο τμήμα ραφιών Field-Fast στην πανεπιστημιούπολη του σχολείου με την επίβλεψη του John Reed, διευθυντή μηχανικής της OMCO Solar. Η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί καθ‘ όλη τη διάρκεια του έτους για την εκπαίδευση και την εκπαίδευση μαθητών που θα εγγραφούν στο επερχόμενο πρόγραμμα ηλιακής ενέργειας.

Ο Eric Goodwin, διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης της OMCO Solar, λέει: «Η OMCO Solar πιστεύει ότι η διαθεσιμότητα του ηλιακού προγράμματος σπουδών σε επαγγελματικό επίπεδο είναι ζωτικής σημασίας. Προσφέρει στους μαθητές εμπειρία από πρώτο χέρι με την τελευταία τεχνολογία ηλιακής ενέργειας και τους εκθέτει σε νέους δρόμους στην εξερεύνηση σταδιοδρομίας. Η OMCO έχει δεσμευτεί να δείξει στους μαθητές τα πολλά μονοπάτια που είναι διαθέσιμα στις ανανεώσιμες πηγές σταδιοδρομίας. Εκτός από τη δωρεά ραφιών Field-Fast για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ηλιακής ενέργειας και την ανταλλαγή γνώσεων στον κλάδο με το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, η OMCO θα συνεχίσει να έχει εκτεταμένη συνεργασία με την Old Colony για να συμμετάσχει σε άλλα προγράμματα σπουδαστών στο μέλλον.»

Εκπαιδευτές στο Old Colony Regional Vocational Technical High School που πρωτοστατούν στο νέο πρόγραμμα είναι οι Ed Cabral, Gary LeBeau και Larry Medeiros. Η Διευθύντρια Karen J. Guenette και η Βοηθός Αντιπρόεδρος Jackie Machamer συνεργάστηκαν με την OMCO για να φέρουν το πρόγραμμα στη Μασαχουσέτη. Το Κέντρο Καθαρής Ενέργειας της Μασαχουσέτης βοηθά επίσης ενεργά τους σημερινούς και μελλοντικούς αποφοίτους τοποθετώντας τους σε πρακτική άσκηση σε εταιρείες ηλιακής ενέργειας σε όλη την πολιτεία.

Schreibe einen Kommentar