Απλές αλλαγές προς την Υγιεινή Οικία

0
Απλές αλλαγές προς την Υγιεινή Οικία

Μια ματιά σε αυτήν την ανάρτηση: Ψάχνετε τρόπους για να εφαρμόσετε τη φυσική υγιεινή ζωή στο σπίτι σας; Το υγιεινό νοικοκυριό είναι κάτι για το οποίο όλοι πρέπει να προσπαθούμε, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε από πού να ξεκινήσουμε μερικές φορές. Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις συμβουλές υγιεινής σπιτικής μαγειρικής που είναι εξαιρετικά εφικτές και δεν είναι καθόλου συντριπτικές.

Η καθιέρωση ενός υγιεινού οικογενειακού τρόπου ζωής αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα στο σπίτι μου τα τελευταία 5 χρόνια. Ο σύζυγός μου είναι λάτρης της υγείας. Λατρεύει τις έντονες προπονήσεις, να τρώει καθαρά και να είναι πειθαρχημένος σε όλες τις πτυχές της ζωής.

Αυτό που αγαπώ περισσότερο από όλα στην καρδιά του σε αυτή την επιδίωξη είναι ότι δεν το κάνει για να μιλήσει γι‘ αυτό ή να δείξει στους άλλους πόσο σπουδαίος είναι. Το κάνει γιατί είναι ένας απλός τύπος που θέλει να φροντίζει το σώμα του και την οικογένειά του.

Δεδομένου ότι άλλαξε τις συνήθειές του με τα χρόνια, άλλαξε σιγά σιγά πολλές από τις συνήθειές μου, κάτι που αλλάζει και τις συνήθειες των παιδιών μας. Δεν είχα ιδέα όταν παντρευτήκαμε ότι θα μας έπαιρνε σε αυτό το μονοπάτι, αλλά είμαι τόσο χαρούμενος που το έχει κάνει. Με ώθησε να ανακαλύψω νέους τρόπους για να μαγειρεύω, να καθαρίζω και να διατηρώ το μυαλό και το σώμα μου υγιή.

Επιδιώκετε και εσείς για υγιεινό σπιτικό;

Θα μοιραστώ μερικές απλές αλλαγές που έχουμε κάνει προς μια πιο φυσική, υγιεινή ζωή. Αυτές οι μικρές αλλαγές έχουν προσθέσει μεγάλες διαφορές με τα χρόνια! Διαφορές από τις οποίες έχει επωφεληθεί η οικογένειά μου και το σπίτι μου. Διαβάστε παρακάτω για συμβουλές για υγιεινή σπιτική!

pin για το pinterest: συμβουλές για έναν πιο υγιεινό οικογενειακό τρόπο ζωής

**Αυτή η ανάρτηση μπορεί να περιέχει συμβεβλημένους υπερσυνδέσμους. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάνετε κλικ και αγοράσετε, ενδέχεται να κάνουμε μια προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Ανατρέξτε στην πλήρη Πολιτική Αποκάλυψης για περισσότερες λεπτομέρειες.**

Η φυσική υγιεινή διαβίωση δεν είναι πάντα εύκολη

Πριν προχωρήσω πολύ στο τι έχουμε αλλάξει, θα πω ότι δεν επιλέγουμε ΠΑΝΤΑ την πιο υγιεινή επιλογή κάθε φορά. Έχουμε ακόμα πράγματα να μάθουμε και νέους κλάδους να αντιμετωπίσουμε.

Όταν πάμε σε ένα πάρτι ή νιώθουμε σαν απόλαυση, τότε αφήνουμε τον εαυτό μας να έχει αυτό που θέλουμε. Όλα έχουν να κάνουν με την ισορροπία και την υγεία μας καθώς μαθαίνουμε περισσότερα.

Το ξεκίνημά μου στη Φυσική Υγιεινή Ζωή – Τι έμαθα κάνοντας έναν Whole30 Cleanse

Η πρώτη μας μεγάλη ώθηση για να ζούμε πιο υγιεινά ήρθε με τη δοκιμή ενός δημοφιλούς καθαρισμού που ονομάζεται Whole30.

Ακούσαμε όλα τα οφέλη για την υγεία από την επαναφορά του σώματός σας σε μια εντελώς φυσική δίαιτα και θέλαμε να δώσουμε στο σώμα μας την ευκαιρία να καθαρίσει όλες τις τοξίνες που βάζουμε με την πάροδο του χρόνου.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το να κάνετε ένα Ολόκληρα 30 ΕΔΩ!

ξύλο κοπής με επιλογές υγιεινής διατροφής όπως λαχανικά και αυγά

Ουσιαστικά, αυτός ο καθαρισμός είναι η κατανάλωση όλων των πραγματικών τροφών, όπως κρέας, αυγά, λαχανικά, ξηροί καρποί, υγιή λίπη και μερικά φρούτα. Μέσα στις 30 ημέρες, κόβετε όλα τα γνωστά αλλεργιογόνα (όπως τα γαλακτοκομικά και τη γλουτένη) και μειώνετε τη φλεγμονή που έχουμε όλοι από την αμερικανική διατροφή μας.

Το καλύτερο μέρος της πρόκλησης του εαυτού σας για αυτές τις 30 ημέρες είναι ότι σας αναγκάζει να κοιτάξετε τις λίστες με τα επιτρεπόμενα τρόφιμα και να μάθετε πώς να μαγειρεύετε σύμφωνα με αυτές τις παραμέτρους.

Μερικά σπουδαία πράγματα που έμαθα:

  1. Με ποια λάδια να μαγειρέψω το φαγητό μου – Μου αρέσει να χρησιμοποιώ λάδι αβοκάντο, αλλά και το ελαιόλαδο είναι εξαιρετικά υγιεινό. Ορισμένα έλαια δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται – όπως το Φυτικό Έλαιο.
  2. Πώς να διαβάζω τις ετικέτες των τροφίμων για να πω τι πραγματικά καταναλώνει η οικογένειά μου. Ελέγχετε τη λίστα συστατικών στην ετικέτα; Θα εκπλαγείτε πόσα συστατικά υπάρχουν στο κουτί φαγητό σας που δεν μπορείτε να προφέρετε.
  3. Να είμαι πιο προσεκτικός όσο τρώω αντί να τρώω απλά χωρίς να το σκέφτομαι. Αν θέλετε να φάτε κάτι λιγότερο υγιεινό, τότε κάντε το ευχάριστα και απολαύστε το! Αλλά αν τρώτε χωρίς να το θέλετε συνειδητά, τότε αυτή είναι μια συνήθεια να το κόψετε.

Τώρα έχουμε κάνει το Whole30 μερικές φορές, περίπου μία φορά το χρόνο. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επαναφέρετε το σώμα σας και να εστιάσετε στην κατανάλωση των σωστών τροφών που θα τροφοδοτήσουν το σώμα σας με τα πράγματα που χρειάζεται.

Πριν από μερικά χρόνια, έκανα ένα Whole30 όταν το σαγόνι μου είχε προβλήματα φλεγμονής. Μετά βίας μπορούσα να ανοίξω το στόμα μου και το μάσημα ήταν επώδυνο.

Ο καθαρισμός μου αφαίρεσε τη φλεγμονή μετά από μια εβδομάδα και άφησε το σαγόνι μου να επουλωθεί.

Μετά τις 30 ημέρες, επιστρέφουμε πάντα στο να τρώμε μερικά από τα τρόφιμα που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, αλλά δεν προορίζεται να παραμείνετε σε αυτή τη λίστα μακροπρόθεσμα. Υποτίθεται ότι θα αφήσετε το σώμα σας να θεραπευτεί και μετά θα καταλάβετε ποιες τροφές λειτουργούν για το σώμα σας και αξίζουν να καταναλωθούν καθώς προχωράτε.

Συμβουλές για υγιεινή οικιακή φροντίδα για το φαγητό

Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ένα εκατομμύριο δίαιτες και καθαρισμοί εκεί έξω. Όλοι έχουμε προσπαθήσει να κάνουμε αλλαγές για να είμαστε πιο υγιείς ή να χάσουμε βάρος. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

Τηγάνι με υγιεινά λαχανικά ανάδευσης

1| Κάντε μικρές, βιώσιμες αλλαγές για να ζήσετε πιο υγιεινά.

Συνεχίστε να κάνετε αυτές τις αλλαγές, 1 ή 2 κάθε χρόνο, και με τον καιρό αυτές οι υγιείς νέες συνήθειες θα προστεθούν!

2| Φάτε αυγά για πρωινό, ακόμα κι αν είναι αργά το πρωί!

Τους προσθέτω γκουάκ, χούμους ή ντιπ κοτόπουλου βουβάλου για να το αλλάξω.

3| Μόλις τελειώσει το δείπνο, ολοκληρώστε το φαγητό για όλη την ημέρα.

Το σνακ αργά το βράδυ είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι!

4| Περιορίστε το αλκοόλ σε μία φορά την εβδομάδα.

Αυτό το εμποδίζει να γίνει πρόβλημα και θα νιώσετε καλύτερα παντού.

5| Φτιάξτε υγιεινά σπιτικά σνακ για την οικογένειά σας στην αρχή κάθε εβδομάδας.

Βρείτε μερικές ιδέες στη σελίδα μας στο Pinterest και μην χάσετε το δικό μας Λαχταριστή συνταγή Lara Ball είναι τόσο καλό που θα πολεμήσετε τα παιδιά σας για το τελευταίο!

6| Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στο φαγητό που τρώτε.

Υπάρχει μια οργάνωση που ονομάζεται EWG που βαθμολογεί τα προϊόντα και τα συστατικά για να ενημερώνει τους καταναλωτές για το υγιεινό περιεχόμενο των τροφίμων που τρώνε.

>> Μην χάσετε αυτά τα Εύκολα Γαλακτοκομικά Δείπνα Χωρίς Γλουτένη

Φυσική Οικία για Υγιές Περιβάλλον Διαβίωσης

Οι περισσότερες μαμάδες και οι νοικοκυρές έχουν μυηθεί σε κάποιο είδος φυσικών προϊόντων καθαρισμού. Υπάρχουν πολλές μάρκες εκεί έξω που προσφέρουν αποκλειστικά φυσικά συστατικά ή μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας με απλά υλικά που μπορεί να έχετε ήδη στο ντουλάπι σας (όπως ξύδι και μαγειρική σόδα).

σπρέι φυσικού καθαρισμού

Άρχισα να αναζητώ μια εναλλακτική λύση για το κανονικό απορρυπαντικό πλυντηρίου για τον σύζυγό μου. Είχε έκζεμα όλη του τη ζωή και ως εκ τούτου έχει ευαίσθητο δέρμα. Έπρεπε να βρούμε μια λύση που να καθαρίζει τα καλά χρησιμοποιημένα ρούχα προπόνησής του, αλλά να είναι ακόμα εύκολη στο δέρμα του.

Μερικοί από την οικογένειά μου έχουν χρησιμοποιήσει προϊόντα από μια εταιρεία που ονομάζεται Melaleuca. Επειδή ήξερα ότι φτιάχνουν αποκλειστικά φυσικά προϊόντα, αποφάσισα να δοκιμάσω το απορρυπαντικό τους.

Αυτή δεν είναι διαφήμιση του Melaleuca, αλλά από τότε που άρχισα να το χρησιμοποιώ πριν από πολλά χρόνια, έχω μάθει για όλα τα οφέλη της χρήσης αποκλειστικά φυσικών προϊόντων σε όλο το σπίτι μου. Προϊόντα όπως το Tide and Dawn είναι γεμάτα με χημικές ουσίες και σκληρά συστατικά. Ήθελα να ελαχιστοποιήσω τη χρήση αυτών όσο το δυνατόν περισσότερο.

Τώρα χρησιμοποιώ όλα τα φυσικά καθαριστικά σε όλο το σπίτι μου: απορρυπαντικό ρούχων, απορρυπαντικό πλυντηρίων πιάτων, σαπούνι πιάτων, σαπούνι χεριών και σπρέι καθαρισμού πάγκου/για όλες τις χρήσεις, για να αναφέρουμε μερικά.

Ένα άλλο μέρος του να έχετε ένα πιο υγιεινό σπίτι είναι να ρίξετε μια ματιά στα καλλυντικά, το σαπούνι σώματος, το αποσμητικό και όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε στο σώμα σας. Δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι ειδικός σε αυτά τα θέματα, αλλά με τα περισσότερα πράγματα, όσο πιο φυσικά είναι τα συστατικά, τόσο καλύτερα είναι για εσάς.

Για να αρχίσετε να κάνετε αλλαγές προς ένα πιο υγιεινό σπίτι, ενημερωθείτε σχετικά με τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα στο σπίτι σας.

Ιδέες για ένα πιο υγιεινό σπίτι

  • Χρησιμοποιήστε ένα φυσικό καθαριστικό για τους πάγκους και τις περιοχές που σκουπίζετε καθημερινά.
  • Καλλιεργήστε φυτά σε εσωτερικούς χώρους για να φιλτράρετε τον αέρα σας.
  • Αναζητήστε ένα τμήμα στο αγαπημένο σας παντοπωλείο (Wal-Mart, Target) που έχει προϊόντα υγείας. Βρείτε ένα νέο αποκλειστικά φυσικό προϊόν για να το δοκιμάσετε.

Εάν θέλετε να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας, η EWG βαθμολογεί επίσης επωνυμίες και προϊόντα για να ενημερώσει τους καταναλωτές πόσο υγιείς είναι.

Πληροφορίες καθαρισμού σπιτιού EWG , Πληροφορίες προϊόντος EWG Skin

Τελικές σκέψεις για την υγιεινή οικοτεχνία

Έχουμε τόσες πολλές πληροφορίες στη διάθεσή μας! Μερικές φορές αυτό είναι υπέροχο, και μερικές φορές μπορεί να είναι συντριπτικό. Έχω μάθει ότι οι μικρές αλλαγές κάθε χρόνο αθροίζονται γρήγορα.

Μπορούμε να βρούμε χρήσιμους ιστότοπους για να μάθουμε και να βρούμε έμπνευση για υγιεινές νέες τροφές στο Pinterest. Κάθε νέα καλή συνήθεια που δημιουργούμε μπορεί να αντικαταστήσει παλιές κακές συνήθειες. Μια καλή επιλογή οδηγεί σε μια άλλη καλή επιλογή, που οδηγεί σε μια άλλη καλή επιλογή!

Είμαι τόσο ευγνώμων για την επιδίωξη του συζύγου μου για όλα τα πράγματα υγιή. Μια στο τόσο χρειαζόμαστε όλοι μια ώθηση προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ποιες είναι μερικές συμβουλές για υγιεινό σπιτικό που μπορείτε να μοιραστείτε; Ενημερώστε με στα σχόλια παρακάτω!

σχετικές αναρτήσεις:

10 υγιείς οικογενειακές συνήθειες που πραγματικά μένουν – Οι οικογένειες μπορούν να συνεργαστούν για να κάνουν καλές επιλογές και να βοηθήσουν η μία την άλλη να είναι υπόλογη σε μια θετική αλλαγή στη ζωή.

Απλό DIY Σαπούνι χεριών Castile Foaming for Pennies – Φτιάξτε το δικό σας σαπούνι που θα σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα και θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την οικογένειά σας υγιή!

Τα καλύτερα μη τοξικά προϊόντα προσωπικής φροντίδας – Δείτε μερικά από τα αγαπημένα μας προϊόντα για τη διατήρηση ενός υγιούς σπιτιού!

Οικογενειακές προπονήσεις – Κάντε την οικογένεια να κινηθεί μαζί με τρόπους που είναι διασκεδαστικοί και ευνοϊκοί για την υγεία σας.

Απλές αλλαγές προς την Υγιεινή Οικία

Schreibe einen Kommentar