Βουτηγμένο στην κληρονομιά: το Διεθνές Αεροδρόμιο Cochin και το Εσωτερικό Αεροδρόμιο Κότσι

0
Βουτηγμένο στην κληρονομιά: το Διεθνές Αεροδρόμιο Cochin και το Εσωτερικό Αεροδρόμιο Κότσι

Όταν μπαίνεις για πρώτη φορά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Cochin, είναι αδύνατο να μην αισθάνεσαι δέος από τη σειρά από υπέροχα γλυπτά ελεφάντων σε φυσικό μέγεθος. Αλλά η συνειδητοποίηση τόσο αυτού, όσο και του «μοναδικού» του εσωτερικού αεροδρομίου ξεκινά ακριβώς από τη στιγμή που βλέπετε τη μαζική χρήση ξύλου για να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή αρχιτεκτονική σε στυλ Κεράλα. Από ξύλινα δοκάρια μέχρι σκάλες φτιαγμένες εξ ολοκλήρου από ξύλο, η σχεδίαση του αεροδρομίου είναι αξέχαστη από την αρχή μέχρι το τέλος.

Βουτηγμένο στην κληρονομιά: το Διεθνές Αεροδρόμιο Cochin και το Εσωτερικό Αεροδρόμιο Κότσι

Ναγκπούρ προς Μαλδίβες μέσω Κότσι

Για το ταξίδι μας στις Μαλδίβες, πήραμε μια πτήση Indigo από το Nagpur στο Kochi. Πετάξαμε στο Κότσι και προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο εσωτερικού, διανυκτερεύσαμε σε ένα AirBNB κοντά στο αεροδρόμιο και στη συνέχεια κάναμε check in από το Διεθνές Αεροδρόμιο για να πετάξουμε στις Μαλδίβες.

Αεροδρόμιο εσωτερικού Kochi

Αεροδρόμιο εσωτερικού Kochi

Τόσο το εσωτερικό όσο και το διεθνές αεροδρόμιο είναι μοναδικά και εντυπωσιακά με τη δική τους έννοια. Και τα δύο συγκεντρώνουν τα καλύτερα της σύγχρονης Ινδίας και την παλιά γοητεία και τον πολιτισμό της χώρας μας. Θα εξηγήσω καθώς μοιράζομαι μερικές αναλαμπές και των δύο. Ένα ιδιαίτερο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι αν και τα δύο αεροδρόμια βρίσκονται στις ίδιες εγκαταστάσεις, φέρουν διαφορετικά ονόματα της πόλης-λιμάνι της Κεράλα – Αεροδρόμιο εσωτερικού Kochi περιέχει την επίσημη ονομασία Kochi ενώ Διεθνές Αεροδρόμιο Cochin περιέχει το αγγλικό όνομα για την ίδια πόλη που ήταν πιο δημοφιλής στην υπόλοιπη Ινδία πριν από μερικές δεκαετίες.

Και μια άλλη ειδικότητα είναι ότι το αεροδρόμιο Κότσι είναι το Το πρώτο αεροδρόμιο στον κόσμο που λειτουργεί πλήρως με ηλιακή ενέργεια!!!! Υπάρχει μια ηλιακή μονάδα ισχύος 40 Megawatt δίπλα στον διάδρομο προσγείωσης 🙂

Κτήριο αεροδρομίου Cochin

Αεροδρόμιο εσωτερικού Kochi

Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να βγείτε από το αεροσκάφος σας στο αεροδρόμιο εσωτερικού του Κότσι για να παρασυρθείτε στην τοπική κουλτούρα από τις πλούσιες τοιχογραφίες στους τοίχους.

Τοιχογραφίες στο εσωτερικό αεροδρόμιο Kochi

Αρχαίοι θρύλοι που απεικονίζονται μέσα από πολύχρωμα μοτίβα που ακολουθούνται από το κείμενο.

Τοιχογραφίες στο εσωτερικό αεροδρόμιο Kochi

The Tale of Mahabali with Thousand Flowers - Αεροδρόμιο Κότσι

Το παραμύθι του Μαχαμπαλί με τα χίλια λουλούδια

Φυσικά, όπως όλα τα άλλα αεροδρόμια, το αεροδρόμιο του Κότσι έχει το μερίδιό του σε καταστήματα επωνυμίας…..

…. και όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

Αλλά εξακολουθεί να καταφέρνει να ξεχωρίζει από άλλα αεροδρόμια με τις μεγάλες ξύλινες οροφές του και τη συμπερίληψη τοπικών και πολιτιστικών λεπτομερειών στη διακόσμηση μέσα και έξω.

Ξύλινα δοκάρια και οροφή στο αεροδρόμιο Kochi

Η πτήση της επιστροφής μας από το Κότσι στο Ναγκπούρ μας πρόσφερε περισσότερες ματιές στο όμορφο περιβάλλον του αεροδρομίου στο φως της ημέρας.

Υπαίθριος Χλοοτάπητας - Αεροδρόμιο Κότσι

Υπαίθριος Χλοοτάπητας - Αεροδρόμιο Κότσι

Υπαίθριος Χλοοτάπητας - Αεροδρόμιο Κότσι

Διεθνές Αεροδρόμιο Cochin

Πρέπει να παλέψετε για να προσπεράσετε αυτά τα γλυπτά ελεφάντων που σας υποδέχονται ακριβώς καθώς μπείτε μέσα στο κτίριο του Διεθνούς Αεροδρομίου!

Γλυπτά ελεφάντων - Διεθνές Αεροδρόμιο Cochin

Κράτησαν εμάς και τα παιδιά απασχολημένα με τα στοιχεία τους (τα ποδαράκια στα πόδια τους!) και τις φωτογραφίσεις ενώ περιμέναμε τη διαδικασία της Μετανάστευσης.

Γλυπτά ελεφάντων - Διεθνές Αεροδρόμιο Cochin

Δεν μπορούσα να μην αισθανθώ περήφανος για τη χώρα μου καθώς σκέφτηκα όλους τους ξένους τουρίστες που θα επισκέπτονταν την Ινδία και θα τους υποδεχόταν με μια τόσο όμορφη ματιά στον πολιτισμό μας.

ελέφαντες αεροδρομίου Κότσι

Μετανάστευση διεθνούς αεροδρομίου Cochin

Το προσωπικό μετανάστευσης ήταν αποτελεσματικό και γεμάτο χαμόγελα για τα παιδιά 🙂

Αεροπορικά εισιτήρια Indigo International με ινδικά διαβατήρια

Μόλις έγινε η μετανάστευση, ήρθε η ώρα για πρωινό νωρίς.

Cochin International Airport Food Court

Αν και με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται ότι το Food Court είναι παρόμοιο με άλλα ινδικά αεροδρόμια με τη συνήθη σειρά ινδικών και διεθνών εστιατορίων, αλλά…

Cochin International Airport Food Court

…. λεπτομέρειες όπως αυτό το ξύλινο κιόσκι με Chai and Coffee είναι παντού κάνοντας το αεροδρόμιο Cochin γοητευτικό!

Idli Sambhar - Cochin International Airport Food Court

Είχαμε φυσικά το Idli, το Sambhar και το Chutney. Τίποτα σαν το καυτό sambhar τα πρωινά για να σας ξυπνήσει και να σας ζεστάνει στο κλιματιζόμενο αεροδρόμιο.

Coffee - Cochin International Airport Food Court

Ο καφές, όταν βρίσκεσαι στη Νότια Ινδία, είναι δεδομένος.

Και φυσικά, εκτός από τις όμορφες πολιτιστικές λεπτομέρειες, το αεροδρόμιο Cochin είναι κατά κόρον ένα διεθνές αεροδρόμιο με τεράστιους, φωτισμένους χώρους, πολλές επιλογές για ψώνια και χωρίς έλλειψη θέσεων για να καθίσετε και να χαλαρώσετε όσο περιμένετε την πτήση σας.

Διεθνές Αεροδρόμιο Cochin

Οι ταξιδιώτες διευκολύνουν τη βόλτα γύρω από το τεράστιο αεροδρόμιο με μικρά παιδιά.

Αλλά αφού τελειώσετε με το να επαινείτε τις ανέσεις ενός σύγχρονου αεροδρομίου, θα μπορείτε πάντα να επιστρέφετε για να θαυμάσετε το Διεθνές Αεροδρόμιο Cochin για τη μοναδικότητά του όταν εντοπίζετε κάτι τέτοιο 🙂

Φόρμα χορού Κεράλα

Φόρμα χορού Κεράλα

Φόρμα χορού Κεράλα

Φόρμα χορού Κεράλα

Φόρμα χορού Κεράλα

Φόρμα χορού Κεράλα

Φόρμα χορού Κεράλα

Καθ‘ όλη τη διάρκεια της μετάβασής μου από και προς το εσωτερικό και το διεθνές αεροδρόμιο, δεν μπορούσα παρά να νιώσω περήφανος για τις Αρχές του Αεροδρομίου που έφτιαξαν και συντήρησαν αυτό το όμορφο αεροδρόμιο που θυμίζει τον ένδοξο πολιτισμό και την κληρονομιά της Ινδίας.

Περιττό να πούμε… Ανυπομονώ να επιστρέψω ξανά!

Schreibe einen Kommentar