Γιόγκα στο δρόμο: Διατηρώντας την πρακτική σας ενώ ταξιδεύετε

Γιόγκα στο δρόμο: Διατηρώντας την πρακτική σας ενώ ταξιδεύετε

März 16, 2023 0 Von admin

Ας το παραδεχτούμε – εάν ταξιδεύετε ελάχιστα ή μένετε έξω από ένα σακίδιο για περισσότερο από μια εβδομάδα, τότε το χαλάκι γιόγκα σας μπορεί να μην κάνει το κόψιμο στη λίστα συσκευασίας σας.

Ενώ ένα χαλάκι γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να εδραιώσετε την πρακτική σας, δεν είναι απαραίτητο να διατηρείτε μια τακτική πρακτική γιόγκα ή να φροντίζετε το σώμα και το μυαλό μας.

Ευτυχώς, η γιόγκα θα είναι πάντα εκεί για εμάς. Εάν κάνουμε ένα διάλειμμα από την πρακτική μας, μπορούμε πάντα να επιστρέψουμε σε αυτήν. Ωστόσο, προσφέρω μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να διατηρήσετε μια συνεπή πρακτική ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε και εάν έχετε ή όχι ένα χαλάκι για εξάσκηση.

Ορίστε ένα ημερήσιο ελάχιστο

Πώς φαίνεται η ελάχιστη πρακτική σας; Η δημιουργία ενός ημερήσιου ελάχιστου αριθμού μάς βοηθά να παρακολουθούμε πώς θέλουμε να μοιάζει η καθημερινή μας πρακτική, ενώ ταυτόχρονα είμαστε ρεαλιστές για το τι είναι δυνατό.

Πολλοί από εμάς θέτουμε υψηλούς στόχους για το πώς θέλουμε να μοιάζει η πρακτική μας σε καθημερινή βάση. Αυτό είναι εξαιρετικό για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης, αλλά καθώς το περιβάλλον, η ζωή και το σώμα μας αλλάζουν, το ίδιο θα αλλάξει και η πρακτική μας. Ενώ βρισκόμαστε στο δρόμο, θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές όταν φανταζόμαστε την πρακτική μας και θέτουμε προσδοκίες για τον εαυτό μας. Κάθε λίγο μετράει και όταν κάνουμε έκπτωση στην πρακτική που κάνουμε όταν δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας, αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό και αποθαρρυντικό. Το να είμαστε ρεαλιστές με τις ικανότητές μας και τον χρόνο μας είναι ένα μέσο φροντίδας για τον εαυτό μας.

Γνωρίζοντας το καθημερινό μας ελάχιστο όριο μας βοηθά να παραμείνουμε σε καλό δρόμο και να διατηρήσουμε την πρακτική μας γιόγκα με τρόπο που να μην κάνει την υπερπροσπάθεια προσδοκία.

Πόσο θέλω να εξασκηθώ τουλάχιστον; Τι θα κάνει εμένα και το σώμα μου ευτυχισμένους;

Το ημερήσιο ελάχιστο μπορεί να μοιάζει με:

  • Ολοκληρώνοντας πέντε μισούς χαιρετισμούς στον ήλιο κάθε μέρα
  • Προπόνηση όρθιας 20 λεπτών
  • «Floor yoga» στο κρεβάτι το πρωί ή πριν πάτε για ύπνο
  • Διαλογισμός για 15 λεπτά καθημερινά
  • Διαβάζοντας δέκα σελίδες σε ένα γιογκικό κείμενο κάθε μέρα

Κάθε λίγο είναι καλύτερο από το τίποτα και κάθε μικρό βήμα θα σας φέρει περαιτέρω στην πορεία σας στη γιόγκα, την ενδοσκόπηση και την αυτοφροντίδα.

Η δημιουργία ενός ημερήσιου ελάχιστου σάς ενθαρρύνει να διατηρήσετε την πρακτική σας γιόγκα, ακόμη και όταν είναι δύσκολο να το κάνετε.

Τροποποιήστε την πρακτική σας

Η πρακτική μας στη γιόγκα θα αλλάξει φυσικά καθώς ταξιδεύουμε και καθώς αλλάζει το σώμα μας – γιατί καθώς μεγαλώνουμε και αλλάζουμε, η πρακτική μας γιόγκα θα είναι δίπλα μας. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το κομμάτι θα μας βοηθήσει να φροντίσουμε τον εαυτό μας. Η πρακτική σας στη γιόγκα θα φαίνεται διαφορετική από την κανονική συμπεριφορά όταν ταξιδεύετε και αυτό είναι εντάξει. Η τροποποίηση της πρακτικής της γιόγκα σε περιόδους αλλαγής θα κάνει την πρακτική της γιόγκα πιο προσιτή.

Όταν ένα χαλάκι δεν είναι διαθέσιμο, ένα κρεβάτι, μια καρέκλα, το γραφείο και ο τοίχος μπορούν όλα να χρησιμοποιηθούν ως στηρίγματα για να τροποποιήσετε την πρακτική σας γιόγκα. Δοκιμάστε να εξασκηθείτε σε σκύλο ή σανίδα με τα χέρια σας σε έναν τοίχο ή στη γωνία ενός κρεβατιού.

Εάν χρησιμοποιείτε συνήθως ένα στήριγμα κάτω από τα γόνατά σας, αλλάξτε το με ένα μαξιλάρι. Εάν χρησιμοποιείτε ιμάντες στην πρακτική σας, αλλάξτε τη χρήση ζώνης ή κάλτσας σωλήνα. Πώς μπορούν τα αντικείμενα που φέρνετε μαζί σας στα ταξίδια σας να χρησιμοποιηθούν και να εμπλουτίσουν την πρακτική σας στη γιόγκα καθώς ταξιδεύετε; Σκεφτείτε αυτό καθώς ετοιμάζετε τα πακέτα σας και στα ταξίδια σας.

Αν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε μπολ τραγουδιού, βρείτε ηχογραφήσεις που μπορούν να σας επαναφέρουν στην πρακτική σας. Μια πετσέτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως χαλάκι γιόγκα σε ένα τσίμπημα.

Συνεχίστε να παρακολουθείτε μαθήματα διαδικτυακά ή αυτοπροσώπως ενώ ταξιδεύετε

Η γιόγκα έχει κάνει το δρόμο της σε όλο τον κόσμο και όπου κι αν ταξιδεύετε, πιθανότατα θα υπάρχουν στούντιο γιόγκα ή κάποια μαθήματα στα οποία μπορείτε να συμμετέχετε. Μπορείτε να δανειστείτε χαλάκια από αυτά τα στούντιο για τα μαθήματα στα οποία συμμετέχετε. Διαφορετικά, μπορείτε να παρακολουθήσετε σχεδόν οποιοδήποτε είδος μαθήματος γιόγκα στο διαδίκτυο με ένα στούντιο ή ως προηχογράφηση στο YouTube και τις πλατφόρμες μέσων γιόγκα.

***

Πέρα από την asana, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξασκηθείτε στη γιόγκα. Μπορείτε να συμμετάσχετε στην υπηρεσία, μπορείτε να βρείτε ομάδες kirtan όπου κι αν ταξιδεύετε και να τραγουδήσετε λατρευτικά τραγούδια στην κοινότητα. Μπορείτε να εστιάσετε στην προσωπική ηθική και τις τηρήσεις μέσω των γιαμά και νιιάμα. Διαβάστε βιβλία ή ακούστε διαλέξεις για τη φιλοσοφία της γιόγκα.

Ενώ όλοι θέλουμε να διατηρήσουμε μια πρακτική asana για να διατηρήσουμε μια ισχυρή σύνδεση με το σώμα μας και τη φυσική πρακτική της γιόγκα, είναι επίσης σημαντικό να μην εστιάσουμε όλη την προσοχή μας στις στάσεις ξεχνώντας τα άλλα συστατικά μιας υγιούς, ολιστικής πρακτικής. Το ταξίδι μπορεί να σας ενοχλεί, αλλά μπορεί πραγματικά να ζωντανέψει την πρακτική σας ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη σε άλλους τομείς της πρακτικής.

Όταν απογειώνεστε στο δρόμο, θυμηθείτε το καθημερινό σας ελάχιστο, αλλά θυμηθείτε επίσης να καλλιεργήσετε μια πρακτική που ξεπερνά την άσανα.

Μπορούμε να παρακολουθήσουμε όσα μαθήματα γιόγκα και να διαβάσουμε όσα βιβλία θέλουμε, αλλά μπορούμε μόνο να ενσωματώσουμε αυτά που μαθαίνουμε στη ζωή μας αφιερώνοντας χρόνο για να τα ενσωματώσουμε. Τα ταξίδια μπορεί επίσης να είναι μια στιγμή για να εστιάσετε στην ενσωμάτωση όσων έχετε μάθει στο σπίτι.

Το πιο ουσιαστικό κομμάτι είναι ότι βλέπετε το μεταβαλλόμενο περιβάλλον σας ως ευκαιρία και όχι ως εμπόδιο. Η γιόγκα δεν απαιτεί χαλάκι ή φανταχτερά ρούχα γιόγκα – το μόνο που χρειάζεστε είναι ο εαυτός σας.

Η Ashley είναι δημιουργός ψηφιακού περιεχομένου, εκπαιδευτής γιόγκα και δάσκαλος τσαγιού. Είναι παθιασμένη με τη σύνδεση των ανθρώπων με τον εαυτό τους, την κοινότητά τους και τη Γη μέσω θεραπευτικών πρακτικών, τσαγιού και αφήγησης ιστοριών. Αφού σπούδασε μανταρίνι και τσάι στην Ταϊβάν, θέλησε να φέρει αυτή τη σοφία στους αγγλόφωνους. Εμποτίζει φαντασία και φυσικά στοιχεία στις διδασκαλίες, τις δημιουργίες της και ό,τι κάνει. Μπορείτε να τη βρείτε στο ashleyjuniper.com ή πιθανότατα σε μια πεζοπορία σε ένα δάσος κάπου.