Δημιουργία αναμνήσεων τα Χριστούγεννα (και γιατί είναι τόσο σημαντικό)

0
Δημιουργία αναμνήσεων τα Χριστούγεννα (και γιατί είναι τόσο σημαντικό)

Μια ματιά σε αυτήν την ανάρτηση: Προσπαθείτε να είστε σκόπιμοι για να δημιουργήσετε αναμνήσεις τα Χριστούγεννα; Συνεχίστε να διαβάζετε καθώς μιλάμε για τη σημασία των οικογενειακών παραδόσεων και δείτε τη λίστα με τις νέες οικογενειακές παραδόσεις για να ξεκινήσετε φέτος!

Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις.

Είναι η δημιουργική έκφραση της αγάπης σε μια οικογένεια, η συντροφικότητα και η αντανάκλαση όλων όσων έχουν έρθει μπροστά μας και μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο.

Πόσο ταιριαστό που ολόκληρη η εμπειρία των Χριστουγέννων έρχεται στο τέλος του ημερολογιακού έτους και η νέα αρχή ενός νέου έτους που έρχεται! Η αγάπη και οι υποσχέσεις του Θεού μεταβιβάζονται σε κάθε γενιά.

Αλλά από αιώνια έως αιώνια η αγάπη του Κυρίου είναι με εκείνους που Τον φοβούνται, και η δικαιοσύνη Του με τα παιδιά των παιδιών τους.

Ψαλμός 103:17

Ολόκληρη η οικογένειά μου λατρεύει τα Χριστούγεννα και αυτή η αγάπη έχει μεταδοθεί για γενιές.

Ψωνίζουμε όλο το χρόνο και στολίζουμε νωρίς. Μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, απλά απολαμβάνουμε τη σεζόν δημιουργώντας αναμνήσεις και παραδόσεις και εξασκώντας τα παλιά.

Αγόρι, τα κάνουμε όλα! Οι χριστουγεννιάτικες γιορτές είναι ασταμάτητα στο σπίτι μας.

Από μικρά πράγματα όπως η παρακολούθηση μιας αγαπημένης ταινίας, μέχρι ολόκληρα Σαββατοκύριακα με νυχτερινές παρελάσεις, φωτισμός πάρκων, βόλτες με άμαξα και κουδούνια στο Wal-Mart.

Μπορεί να φαίνεται λίγο υπερβολικό σε κάποιους. Ωστόσο, είναι η πιο υπέροχη εποχή του χρόνου για εμάς.

Προσπαθούμε να είμαστε σκόπιμοι στο μούσκεμα στην εποχή της ευγνώμων χαράς που οδηγεί σε ένα νέο έτος. Ας ελπίσουμε ότι όλοι μπορούν να αγαπήσουν βαθύτερα και να γίνουν πιο συντονισμένοι με την καλοσύνη του Θεού και την αγάπη που εμείς, τα παιδιά του, δημιουργηθήκαμε να μοιραζόμαστε.

pin για το pinterest: Απλές χριστουγεννιάτικες παραδόσεις για μαγικές αναμνήσεις

Θα γιορτάσουν την άφθονη καλοσύνη σου και θα τραγουδήσουν με χαρά τη δικαιοσύνη σου.

Ψαλμός 145:7

Προσπαθείτε να είστε σκόπιμοι για να δημιουργήσετε αναμνήσεις και τα Χριστούγεννα; Συνεχίστε να διαβάζετε καθώς μιλάμε για τη σημασία των οικογενειακών παραδόσεων και δείτε τη λίστα με τις νέες οικογενειακές παραδόσεις για να ξεκινήσετε φέτος!

**Αυτή η ανάρτηση μπορεί να περιέχει συμβεβλημένους υπερσυνδέσμους. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάνετε κλικ και αγοράσετε, ενδέχεται να κάνουμε μια προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Ανατρέξτε στην πλήρη Πολιτική Αποκάλυψης για περισσότερες λεπτομέρειες.**

Η σημασία των οικογενειακών παραδόσεων

Σε όλη μου την παιδική ηλικία, μια μικρή, ιδιαίτερη σκηνή φάτνης εμφανιζόταν στο σπίτι μας. Μια φάτνη από χαρτόνι με μικρά ειδώλια από κιμωλία αποκαλύφθηκαν προσεκτικά από το παλιό κουτί με την τσαλακωμένη εφημερίδα.

Πέρασα όλη τη σεζόν αναδιατάσσοντας τους χαρακτήρες: τα μικρά μου δάχτυλα παίρνουν απαλά τα πρόβατα μέσα και έξω από τη φάτνη και αλλάζοντας τη σειρά των τριών σοφών. Όλο αυτό το διάστημα, το ενιαίο, μπλε φως έλαμψε αμυδρά στον πίσω τοίχο της φάτνης.

Ήταν μια απλή, μικρή διακόσμηση από πολλά, αλλά έκανε μια μόνιμη εντύπωση.

Λίγο μετά τον γάμο μου, έκλαψα με δάκρυα χαράς όταν, μια μέρα του Νοεμβρίου, ξετύλιξα αυτή τη σκηνή με τη φάτνη ως δώρο γενεθλίων από τους γονείς μου.

ειδώλια σε σκηνή της φάτνης

Αυτή ήταν η αρχή πολλών παραδόσεων οικογενειακών κειμηλίων που δείχνουν σεβασμό για το παρελθόν, ένα σκόπιμα παρόν και ελπίδα για το μέλλον.

Οι αναμνήσεις σημαίνουν τόσα πολλά! Είναι σαν ένας οπτικός βοηθός που μπορεί να δεσμεύσει μια οικογένεια για μια ζωή. Είναι αυτά που μπορούν να τραβήξουν ένα μεγάλο παιδί στο σπίτι. Δημιουργούν μια λαχτάρα να είναι μαζί, ειδικά τα Χριστούγεννα.

Απλώς οικοτεχνία

Η μητέρα μου μοιράστηκε μαζί μου μια ιδιαίτερη ανάμνηση από τις γιαγιάδες της που προσεύχονταν δυνατά για εκείνη. Το κουβαλάει μαζί της όπου κι αν πάει.

Ένα από τα τελευταία λόγια του παππού μου που μου έγραψε σε ένα βιβλίο αναμνήσεων ήταν «Η αγάπη είναι κλειδί!» Τι κληρονομιά στην καρδιά μου για να ζήσω!

Ποιες ιδιαίτερες στιγμές ή παραδόσεις θέλετε να περάσετε στην οικογένειά σας;

Ενθάρρυνση καθώς δημιουργείτε αναμνήσεις τα Χριστούγεννα

Μητέρες, αν δεν έχετε ευλογηθεί με όμορφες παιδικές αναμνήσεις, σας δημιούργησαν προσεκτικά και υπέροχα να ξεκινήσετε να δημιουργείτε τις δικές σας! Μπορείτε να είστε η αρχή της αλυσίδας των παραδόσεων και των αναμνήσεων που τα παιδιά σας θα προσκολληθούν σε όλη τους τη ζωή και θα μεταδώσουν στα δικά τους παιδιά.

Δημιουργήστε τη δική σας οικογενειακή κληρονομιά, που ο Θεός προόριζε για εσάς.

>> Θέλετε να θέσετε κάποια όρια με την οικογένεια κατά τη διάρκεια των διακοπών; Μην χάσετε αυτό το διάβασμα!

γυναίκα που βάζει ένα φιόγκο σε ένα δώρο δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Χρειάζεστε μόνο ένα μικρό κομμάτι ενθουσιασμού στις παραδόσεις σας για τα μικρότερα παιδιά να τρέφονται τόσο εύκολα από αυτό.

Είναι τόσο εύκολο να διαβάσεις πώς νιώθουν επειδή δεν συγκρατούν τα τσιρίσματα του ενθουσιασμού τους για κάτι. Συμμετέχουν! Περνούν ευχάριστα, κρύβουν καρτάκια και χειροτεχνίες γύρω από το δωμάτιό τους, κρεμούν φωτογραφίες, τραγουδούν τυχαία, χοροπηδούν πάνω κάτω.

Είναι απολύτως όμορφο το πώς δεν συγκρατούν τα συναισθήματά τους.

Όταν τα παιδιά σας μεγαλώνουν στα δύσκολα εφηβικά χρόνια, διατηρήστε τις παραδόσεις ακόμη περισσότερο. Παρόλο που μπορεί να μην συμμετέχουν με ανυπομονησία κατά καιρούς, ενθαρρύνεστε ότι σας συλλογίζονται και σας ακούνε ήσυχα.

Εσωτερικεύουν αυτές τις αναμνήσεις και κάνουν την πίστη τους δική τους.

Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα που πρέπει να πω στα παιδιά μου είναι: „Ελπίζω να ξέρετε όταν είμαι 90 θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό!“ Έπειτα, τους δίνω ακόμη έξτρα αγκαλιές και τους κρατάω ακόμα περισσότερο όταν απομακρύνονται.

Το ότι το παιδί σας έχει γίνει δύστροπο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνετε. Είστε η σταθερά στη ζωή τους και το ασφαλές σπίτι στο οποίο επιστρέφουν όταν ο κόσμος ενοχλεί τις καρδιές τους. Διαβάστε Seasons of Motherhood and Finding Joy in Every One για ενθάρρυνση σε αυτόν τον τομέα!

Η ζωή μπορεί να είναι τόσο πολυάσχολη μερικές φορές που αν δεν προσέξεις, μπορεί να τη χάσει η καρδιά σου. Αλλά ο Θεός μας επιτρέπει να είμαστε πάντα μεταβαλλόμενα, συνεχώς βελτιωτικά δώρα για τους γύρω μας.

Μας έδωσε αυτό το δώρο των Χριστουγέννων για να ζούμε όλο το χρόνο και να είμαστε χαρούμενοι στον έπαινο μας.

Να επιλέξω την ευγένεια, την πίστη και το θάρρος.
Να αγαπάμε με όλη μας την καρδιά.
Να επιλέξω τη συμπόνια.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις και τις αναμνήσεις που φτιάχνουμε για να θυμηθούμε το απόλυτο δώρο που ήρθε σε μια απλή φάτνη.

Νew Οικογενειακές Παραδόσεις για να ξεκινήσετε αυτά τα Χριστούγεννα

Εδώ είναι μια σύντομη λίστα παραδόσεων που είναι λίγο πιο δημιουργικές και διαφορετικές. Μπορείτε να προσθέσετε νέες οικογενειακές παραδόσεις στα Χριστούγεννα σας για τα επόμενα χρόνια:

1| Επικεντρωθείτε στο Δίνοντας

 • Διαβάστε χριστουγεννιάτικα βιβλία που εστιάζουν στην πράξη της προσφοράς για να ξεκινήσετε τη σεζόν. Έχουμε τόσα βιβλία με αγαθά, αλλά φέτος διαβάσαμε το The Berenstain Bears and the Joy of Giving , των Jan και Mike Berenstain, και το Winters Gift, της Jane Monroe Donavan.
 • «Είναι πιο ευλογημένο να δίνεις παρά να παίρνεις». Πράξεις 20:30, μπορεί να αναρτηθεί κάπου στο σπίτι σας.
 • Ζητήστε από τα παιδιά να σας βοηθήσουν να φτιάξουν μια λίστα με άτομα που θα τους δίνετε καθ‘ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Η οικογένειά μας προσπαθεί να είναι σκόπιμη στην επιλογή μιας πράξης την ημέρα. Αυτό δεν χρειάζεται να είναι έξοδο! Αντίθετα, δίνουμε απλώς αγάπη σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, έχουν υποστεί απώλεια, είναι μόνοι ή χρειάζονται λόγια ενθάρρυνσης.
  • Καλά λόγια σε μια σπιτική κάρτα
  • Ένα γράμμα που τους λέει πόσο σημαντικοί είναι για εσάς
  • Επισκέψεις έκπληξη σε κάποιον για ποιοτικό χρόνο
  • Σπιτικές λιχουδιές
  • Έξυπνα διακοσμητικά φτιαγμένα με αγάπη
  • Κάτι τόσο απλό όσο ένα γλυκό κείμενο
  • Μερικές φορές φτάνουμε κρυφά σε σπίτια και εκπλήσσουμε τους ανθρώπους αφήνοντας κάτι στο κατώφλι τους.

Τα παιδιά μας έχουν μπει πολύ στο πνεύμα τον τελευταίο καιρό και έχουν έρθει στο σπίτι με ονόματα φίλων στο σχολείο που παρατηρούν ότι είναι θυμωμένα ή λυπημένα. Θέλουν να τους εντάξουν σε αυτή την παράδοση.

Το να αισθάνονται για τους άλλους αφαιρεί το μυαλό τους από τον εαυτό τους και τα δικά τους θέλω. Είναι χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι που συμμετέχουν σε κάτι που τους κάνει να αισθάνονται υπεύθυνοι.

2| Δημιουργήστε ειδική οικογενειακή ώρα

Να έχετε μια χειμωνιάτικη νύχτα δίπλα στη φωτιά που εστιάζει στην αλλαγή των εποχών που έφερε ο Θεός. Κάθε εποχή έχει υπέροχες ιδιότητες. Ωστόσο, ο χειμώνας έχει την ικανότητα να ηρεμεί τον κόσμο και να κάνει τις οικογένειες να περνούν περισσότερο ποιοτικό χρόνο συγκεντρωμένες η μία γύρω από την άλλη.

αδελφός και αδελφή που στολίζουν μαζί το χριστουγεννιάτικο δέντρο
 • Φτιάξτε σπιτικά στολίδια από σπόρους πουλιών και φυστικοβούτυρο με κουκουνάρια και κρεμάστε τα στα δέντρα της αυλής για τα πουλιά, τα ελάφια και τους σκίουρους.
 • Πάρτε μια φωτιά στον κρύο αέρα και σερβίρετε ζεστή σοκολάτα και smores με κάθε είδους κουβέρτες για να κρατήσετε την οικογένεια ζεστή.
 • Μιλήστε για το πώς ο Θεός κάνει κάθε νιφάδα χιονιού διαφορετική, όπως μας έχει κάνει όλους διαφορετικούς.
 • Πείτε αστείες ιστορίες από τις παιδικές σας αναμνήσεις.
 • Έχετε μια μέρα ψησίματος μπισκότων με φίλους και συγγενείς όπου ο καθένας σας φέρνει μπισκότα για εμπόριο. Αφήστε τα παιδιά να διακοσμήσουν μαζί μπισκότα ζάχαρης. Στη συνέχεια, τραβήξτε μια τρελή φωτογραφία με όλους τους ανθρώπους και τα μπισκότα.
 • Απολαύστε μια βραδιά ταινίας με πιτζάμες που τελειώνει με όλη την οικογένεια να κοιμάται δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο ή σε μια σκηνή που έχει στηθεί στο σαλόνι σας. Κάθε χρόνο μπορεί να είναι μια έκπληξη που κάνει την οικογένειά σας να μαντεύει ποια ταινία θα παρακολουθήσετε για τον ύπνο.
 • Πείτε στα παιδιά σας ότι είναι ώρα για ύπνο και περάστε όλη τη ρουτίνα πριν τον ύπνο. Στη συνέχεια, σοκάρετε τους λέγοντάς τους: «Σηκωθείτε! Φορέστε τα παλτό σας! Θα δούμε τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια!». Έχετε λίστες ελέγχου για όλους στο αυτοκίνητο για να επισημάνετε τα ανόητα διακοσμητικά της αυλής όπως τα βλέπετε, ακριβώς όπως ένα κυνήγι οδοκαθαριστών. Οι ζητωκραυγές και οι ταραχές που συμβαίνουν με αυτήν την έκπληξη είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου αναμνήσεις ως γονιός!

Οικογενειακές παραδόσεις για να ξεκινήσετε τα Χριστούγεννα: Από πού θα ξεκινήσετε;

Φροντίστε να ξεκινήσετε τις δικές σας παραδόσεις φέτος! Τα παιδιά σας θα ανυπομονούν για αυτήν την ιδιαίτερη στιγμή κάθε χρόνο. Γίνετε πιο κοντά κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων καθώς ο κόσμος επιβραδύνεται. Μείνετε σπίτι και δημιουργήστε αναμνήσεις που θα διαρκέσουν μια ζωή.

Όταν φτιάχνετε αναμνήσεις τα Χριστούγεννα, ποιες ανυπομονείτε περισσότερο; Πώς εστιάζεις στο να κάνεις αναμνήσεις με την οικογένειά σου; Μας αρέσει να ακούμε ιδέες από εσάς!

Εύχομαι η περίοδος των Χριστουγέννων σας να είναι ήρεμη και γλυκιά, και να απολαύσετε την όμορφη οικογένειά σας όπως θα απολαμβάνω και εγώ χρόνο με τη δική μου. Τα σπίτια μας δεν χρειάζεται να φαίνονται όλα ίδια, αλλά όλοι μπορούμε να δημιουργήσουμε όμορφες αναμνήσεις με αυτούς που αγαπάμε.

**Καλά Χριστούγεννα πάντα**

Διαβάστε επίσης:

Οικογενειακές αφιερώσεις για την ημέρα των Χριστουγέννων Επικεντρωθείτε ξανά στον Ιησού κάνοντας μαζί αυτή την οικογενειακή αφοσίωση το πρωί των Χριστουγέννων! Είναι πολύ νόημα, αλλά αρκετά γρήγορο για να το κάνετε ανάμεσα στο πρωινό και τα δώρα!

Πώς να περάσετε Χριστούγεννα χωρίς άγχος Διώξτε το άγχος αυτές τις γιορτές και επικεντρωθείτε στο τι (και στον ΠΟΥ) γιορτάζουμε!

Αναλογιστείτε και θησαυρός: Χριστουγεννιάτικη αφοσίωση για μαμάδες Χρησιμοποιήστε αυτό το εκτυπώσιμο χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα με προτροπές ημερολογίου 25 ημερών για να σας βοηθήσει να συλλογιστείτε και να εκτιμήσετε όλα τα πράγματα, όπως έκανε η μαμά του Ιησού!

7 χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά τοίχου με δυνατότητα εκτύπωσης για να φέρετε το Holly and Jolly στο σπίτι σας Χρησιμοποιήστε αυτά τα απλά αλλά εντυπωσιακά εκτυπώσιμα για να στολίσετε τις αίθουσές σας αυτά τα Χριστούγεννα! (Υπάρχει ακόμη και ένα δωρεάν!)

Η καλύτερη συνταγή για μπάρες κρέμας τζίντζερ Αυτό το παλιομοδίτικο φύλλο κέικ είναι το αγαπημένο των Χριστουγέννων!

Προβληματισμός τέλους έτους: 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας – συνοψίστε τη χρονιά της οικογένειάς σας με αυτό το δωρεάν εκτυπώσιμο για να μείνετε σε αυτές τις αναμνήσεις.

Πρωτοχρονιάτικοι πνευματικοί στόχοι – Πώς φαίνεται ο καθορισμός στόχων για τη νέα χρονιά για τις χριστιανές γυναίκες;

Εγγραφείτε: Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο ενημερωτικό μας δελτίο

Δημιουργία αναμνήσεων τα Χριστούγεννα (και γιατί είναι τόσο σημαντικό)

Schreibe einen Kommentar