Διατηρώντας τη θέση μας ως παγκόσμιος ηγέτης στην καλή διαβίωση των ζώων

Διατηρώντας τη θέση μας ως παγκόσμιος ηγέτης στην καλή διαβίωση των ζώων

August 5, 2022 0 Von admin

Τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, το Συντηρητικό Κόμμα πρωτοστάτησε ξανά και ξανά στην προώθηση της καλής μεταχείρισης των ζώων.

Είτε πρόκειται για την εισαγωγή της Επιτροπής Προστασίας των Αγροτικών Ζώων της Μάργκαρετ Θάτσερ είτε για την απαγόρευση του Ντέιβιντ Κάμερον για τους κλωβούς με μπαταρίες, υπάρχει κάτι σαφώς συντηρητικό όσον αφορά τη λήψη μέτρων για την προστασία και τη βελτίωση των προτύπων ευημερίας για τα εκτρεφόμενα ζώα, την άγρια ​​ζωή και τα κατοικίδια ζώα μας.

Τα δύο τελευταία χρόνια της κυβέρνησης των Συντηρητικών δεν αποτέλεσαν εξαίρεση. Το Σχέδιο Δράσης για την Ευημερία των Ζώων έθεσε σε κίνηση κορυφαίες παγκοσμίως πολιτικές για τη σημαντική βελτίωση της ζωής των ζώων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Ελπίζουμε ότι ο Rishi Sunak ή η Liz Truss θα συνεχίσουν αυτή τη σημαντική ατζέντα.

Πράγματι, πολλές από τις πρόσφατες ανακοινώσεις πολιτικής έχουν γίνει χρόνια και η διακοπή τους τώρα θα σήμαινε την απόρριψη δεκαετιών προόδου. Η δέσμευση για τον τερματισμό των ζωντανών εξαγωγών για πάχυνση και σφαγή που περιλαμβάνεται στο πρόσφατο νομοσχέδιο για την καλή διαβίωση των ζώων (Κεπτών Ζώων) αντιπροσωπεύει χρόνια δουλειάς μέσω διαβουλεύσεων Defra, κοινοβουλευτικών συζητήσεων και συλλογής στοιχείων. Έγινε για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο το 1977 από τη συντηρητική βουλευτή Janet Fookes, και τώρα επιτέλους δυνατή μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η εισαγωγή μιας τέτοιας πολιτικής θα έκανε τη Μεγάλη Βρετανία την πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα τερματίσει τα εξαντλητικά ταξίδια που υπομένουν τα εκτρεφόμενα ζώα ως μεταφέρονται στο εξωτερικό. Η συνέχιση αυτού του σημαντικού νομοσχεδίου και της σειράς άλλων μέτρων που περιλαμβάνει θα είναι κρίσιμη εάν θέλουμε να διατηρήσουμε σοβαρά τη θέση μας ως παγκόσμιος ηγέτης στην καλή διαβίωση των ζώων.

Φυσικά, ο τερματισμός των ζωντανών εξαγωγών είναι μία από τις πολλές ευκαιρίες που έχουμε μετά την αποχώρηση από την ΕΕ για να ενισχύσουμε τα πρότυπα πρόνοιας και να διαδραματίσουμε ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή. Το έχουμε δει αυτό να συμβαίνει μέσω άλλων ανακοινώσεων τα τελευταία χρόνια – απαγόρευση εισαγωγής και εξαγωγής αποκολλημένων πτερυγίων καρχαρία και τερματισμός του λαθρεμπορίου κουταβιών για να αναφέρουμε μόνο δύο. Συνεχίζοντας να εκμεταλλεύεται αυτές τις ευκαιρίες, ο επόμενος ηγέτης μας μπορεί να έχει πραγματικό αντίκτυπο στη βελτίωση της ζωής χιλιάδων ζώων.

Αυτές οι πολιτικές όχι μόνο είναι δημοφιλείς σε όλα τα κόμματα στο Κοινοβούλιο, αλλά είναι και νικητές των ψήφων. Πράγματι, η δράση για τη βελτίωση των γεωργικών μας πρακτικών αποτελεί βασικό μέλημα για τους καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου, με το συντριπτικό 98 τοις εκατό των ανθρώπων να δηλώνουν ότι η προστασία της ευημερίας των εκτρεφόμενων ζώων είναι σημαντική για αυτούς. Εν τω μεταξύ, μια δημοσκόπηση του YouGov στις αρχές του τρέχοντος έτους έδειξε ότι σχεδόν το 90 τοις εκατό πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να διατηρήσει ή να αυξήσει τη δράση για τα ζώα. Με απλά λόγια, μια λαϊκή κυβέρνηση είναι αυτή που προωθεί την καλή διαβίωση των ζώων.

Οι διαδοχικές συντηρητικές κυβερνήσεις έχουν επιτύχει πολλά όσον αφορά την αύξηση των προτύπων καλής διαβίωσης των ζώων, αλλά είναι σαφές ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα. Περίπου 14 εκατομμύρια ωοτόκες όρνιθες εξακολουθούν να φυλάσσονται σε κλουβιά κάθε χρόνο, που εκτρέφονται σε χώρο όχι μεγαλύτερο από ένα φύλλο χαρτιού Α4. Δεδομένου ότι το 76 τοις εκατό των καταναλωτών θέλουν να είναι προτεραιότητα τα κλουβιά για τις ωοτόκες όρνιθες και όλοι οι μεγάλοι έμποροι λιανικής έχουν δεσμευτεί να απελευθερωθούν από τα κλουβιά μέχρι τουλάχιστον το 2025, είναι πλέον σωστό η νομοθεσία μας να αντανακλά αυτήν την ισχυρή δημόσια και εμπορική ώθηση για μετάβαση σε ένα μέλλον χωρίς κλουβιά.

Εν τω μεταξύ, κάθε χρόνο, το 60 τοις εκατό των χοιρομητέρων μας αναγκάζονται να γεννούν πίσω από τα κάγκελα, κρατούνται σε κλουβιά τοκετού τόσο μικρά που δεν μπορούν να γυρίσουν. Οι δεσμεύσεις για τη διεξαγωγή διαβουλεύσεων σχετικά με τους κλωβούς απόληξης για όρνιθες ωοπαραγωγής και τα τελάρα κιβώτια τοκετού χοίρων πρέπει να τηρηθούν, εάν το ΗΒ θέλει να πρωτοστατήσει σε πρακτικές υψηλής ευημερίας στη γεωργία.

Ελπίζω ότι ο επόμενος ηγέτης μας θα συνεχίσει την περήφανη συντηρητική παράδοση της παράδοσης για ζώα και θα διατηρήσει το φιλόδοξο πρόγραμμα που ξεκίνησε τα τελευταία δύο χρόνια.

Άρθρο της Lorraine Platt, συνιδρυτή του Conservative Animal Welfare Foundation

Διαβάστε αυτό το άρθρο στο PoliticsHome.com