Η (δυνητικά πολωτική) πολιτική μας για οικογενειακές γνωριμίες για εφήβους

0
Η (δυνητικά πολωτική) πολιτική μας για οικογενειακές γνωριμίες για εφήβους

Μια ματιά σε αυτήν την ανάρτηση: Δεν θα θέλατε να υπήρχε ένας οδηγός γονέων για τα εφηβικά ραντεβού; Λοιπόν, αν και θα φαίνεται διαφορετικό για κάθε οικογένεια, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ωραίο να μοιραστούμε την Πολιτική μας για Χριστιανικές Οικογενειακές Ραντεβού για Εφήβους, με την ελπίδα ότι θα αποκτήσετε κάποια έμπνευση και πολύτιμα εργαλεία σε αυτό το στάδιο της ανατροφής των παιδιών. Αναλαμβάνουμε τις χριστιανικές οδηγίες για έφηβες γνωριμίες που έχουμε εφαρμόσει και μερικές σκέψεις που πρέπει να συλλογιστούμε καθώς δημιουργείτε το δικό σας οικογενειακό σχέδιο!

Ας μιλήσουμε για εφήβους που βγαίνουν ραντεβού.

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε μια πολύ μεγάλη έκρηξη στο σπίτι μας. Ένα από τα παιδιά μας (το οποίο θα παραμείνει ανώνυμο, για χάρη του) δεν ήταν ευχαριστημένο με την πολιτική μας για τα οικογενειακά ραντεβού και ήθελε να αψηφήσει αυτό που έχουμε δημιουργήσει. Μπήκε σε ένα ολόκληρο σωρό προβλήματα γιατί πίστευε ότι ο δρόμος του ήταν καλύτερος από το σχέδιο που είχαμε ως οικογένεια. Ήθελε να λυγίσουμε στη θέλησή του και αυτό ήταν το μόνο πράγμα που θα τον έκανε ευτυχισμένο.

Μπορώ πιθανώς να χρησιμοποιήσω αυτό το σενάριο για να περιγράψω πολλές εποχές/ καταστάσεις στο σπίτι του Sniff όλα αυτά τα χρόνια της οικογένειας. Θα μπορούσε να ήταν ένα νήπιο που ασχολείται με τα παιχνίδια ή ένας έφηβος θυμωμένος για την πολιτική γνωριμιών. Αυτή τη φορά ήταν το σενάριο γνωριμιών.

Ο Κύριος μας έδωσε αυτά τα καταπληκτικά παιδιά και ζητήσαμε τη σοφία του για να τα αναθρέψουμε. Μέσα από πολλή προσευχή και σοφία από αυτούς που έχουν περάσει πριν από εμάς στα χαρακώματα του πεδίου μάχης της ζωής με εφήβους, δημιουργήσαμε ένα σχέδιο για το Team Sniff.

Πρέπει να ξέρετε ότι είναι λίγο συντριπτικό να θέσουμε την πολιτική μας εκεί έξω για να τη δει ο κόσμος. Αυτό δεν είναι ένα σχέδιο „χωρίς αποτυχία“ για να πετύχετε με το παιδί σας και πώς μπορεί να είναι τέλειο άτομο ώστε να αισθάνεστε σαν επαγγελματίας μητρική εταιρεία.

Είναι αυτό που λειτουργεί για εμάς. Μοιραζόμαστε την ιστορία μας και το σχέδιό μας με την ελπίδα ότι θα σας βοηθήσει, φίλοι, να φτιάξετε το δικό σας σχέδιο μετά από πολλή προσευχή και σκέψη.

Τείνω να είμαι λίγο λεκτικός επεξεργαστής, λοιπόν, εκτός από το να γράψω αυτήν την ανάρτηση, ήθελα να καθίσω για καφέ με όλους τους φίλους μας εδώ και να εξηγήσω. Μην χάσετε το βίντεό μου λίγο αργότερα σε αυτήν την ανάρτηση!

Pin: Πώς χειριζόμαστε το Teenage Dating στη χριστιανική μας οικογένεια

Η σημασία του καθορισμού χριστιανικών κατευθυντήριων γραμμών για έφηβες γνωριμίες

Κάπου στην πορεία, υπάρχει μια αναπόδεικτη αντίληψη ότι οι έφηβοι είναι ικανοί και ικανοί να χειριστούν περίπλοκες, πολυεπίπεδες, συναισθηματικά αυξημένες σχέσεις. Ή ότι «θα το καταλάβουν όσο πάνε».

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι χρειαζόμαστε υποστήριξη και υπευθυνότητα σε κάθε εποχή της ζωής μας.

Κατά τη διάρκεια της εφηβείας, εμείς, ως γονείς, είμαστε υπόλογοι τους. Απλώς δεν μπορούμε να αποποιηθούμε αυτόν τον ρόλο και την ευθύνη. Πρέπει να είμαστε καλά γονείς σε αυτόν τον τομέα και η προσευχή είναι τα παιδιά μας να επιθυμούν και να ζητούν λογοδοσία από φιλίες με επίκεντρο τον Χριστό στο μέλλον.

Πάντα είχαμε την επιθυμία να έχουμε εξαιρετικές σχέσεις με τα παιδιά μας που βασίζονται στην ειλικρίνεια, την επικοινωνία και το πιο σημαντικό, να τους υπενθυμίζουμε την ταυτότητά τους στον Χριστό. Γνωρίζουμε ότι και μόνο το ντάμπινγκ των κανόνων σε αυτούς δεν θα αναπτύξει μια σχέση, γιατί κανόνες χωρίς σχέση οδηγούν σε εξέγερση.

Ο στόχος είναι να χτίσετε μια εξαιρετική σχέση με το παιδί σας που ξεπερνά πολύ τα εφηβικά του χρόνια και να το βοηθήσετε να δημιουργήσει όρια πριν τα χρειαστεί.

Οδηγός γονέων για εφηβικές γνωριμίες

Όταν σκέφτεστε μια πολιτική οικογενειακών γνωριμιών για τους εφήβους σας, είναι σημαντικό να αναρωτηθείτε τρεις ερωτήσεις:

1| Ποιος είναι ο στόχος;

Έχουμε αυτό που κάποιοι θα θεωρούσαν μια αρκετά αυστηρή πολιτική γνωριμιών, αλλά η αλήθεια είναι ότι στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να ενηλικιωθούν με ελάχιστες αποσκευές και υγιείς δομές για μελλοντικές σχέσεις.

Δεν θα καταλάβουν απαραίτητα αυτόν τον στόχο, γι‘ αυτό καθόμαστε και συζητάμε με τα παιδιά μας για τους στόχους της εκμάθησης πώς να χτίζουμε σχέσεις με τους άλλους. Θέλουμε τα παιδιά μας να ξέρουν πώς να επικοινωνούν καλά, πώς να σέβονται το άτομο με το οποίο αγαπούν, καθώς και να σέβονται την οικογένειά τους και τελικά να τιμούν τον Θεό.

2| Γιατί χρειαζόμαστε ένα σχέδιο;

Έχουμε καθορίσει τρεις απαντήσεις για τους εφήβους μας για να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν γιατί προσεγγίζουμε τα ραντεβού με τον τρόπο που κάνουμε.

1. Για να σας υποδείξει τον Ιησού.

2. Να έχουμε συνεπή επικοινωνία που μεγαλώνει και προστατεύει τη σχέση μας και θέτει τα θεμέλια για να έχετε υγιείς σχέσεις για το υπόλοιπο της ζωής σας.

3. Για να σας βοηθήσει να καταλάβετε ποιοι είστε σε μια σχέση, να δημιουργήσετε υπευθυνότητα και να σας βοηθήσει να χτίσετε την αυτοεκτίμησή σας δίνοντάς σας υγιή όρια.

Ραντεβού με έφηβους που κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο σε ένα παγκάκι έξω

3| Πώς θα μας βοηθήσει αυτό το σχέδιο να πετύχουμε τον στόχο;

Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι θέλουμε να ορίσουμε το σχέδιό μας με βάση το δικό μας άτομο οικογενειακός τρόπος ζωής, πώς ορίζουμε τα ραντεβού και πόσο πρόθυμοι είμαστε να ακολουθήσουμε το σχέδιό μας.

>> Διαβάστε επίσης: Όλα όσα χρειάζεστε για μια Χριστιανική Οικογενειακή Δήλωση Αποστολής

Τώρα που καλύψαμε τα θεμέλια για τη δημιουργία μιας πολιτικής γνωριμιών, ας δούμε την προσέγγιση της οικογένειάς μου στα εφηβικά ραντεβού.

Η πολιτική μας για τις χριστιανικές οικογενειακές γνωριμίες για εφήβους

Αυτό που ακολουθεί δεν είναι σίγουρα μια τέλεια προσέγγιση, αλλά μια προσέγγιση που έχει αποδειχθεί ότι αξίζει τον κόπο για την αντιμετώπιση του απώτερου στόχου μας να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να βιώσουν υγιείς σχέσεις.

Περιορίσαμε την προσέγγισή μας σε τρεις επιλογές που μπορούν να κάνουν τα παιδιά μας στο εφηβικό ραντεβού και τις σχέσεις:

1. Η «Καλύτερη» Προσέγγιση

2. Η προσέγγιση «ΟΚ».

3. Η προσέγγιση «We Got Probs».

Αποφασίσαμε να το καταστήσουμε σαφές στην πολιτική γνωριμιών της οικογένειάς μας. Το καλύτερο σχέδιο φέρνει πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα και το προβληματικό σχέδιο οδηγεί πάντα σε δυσπιστία, διαλυμένες σχέσεις και ανεπιθύμητες συνέπειες.

Γι‘ αυτό το μοιραζόμαστε ξανά και ξανά με τα παιδιά μας. Δεν είναι προσωπικό με βάση το ποιον προσπαθούν να βγουν ραντεβού, είναι προσωπικό γιατί θέλουμε το καλύτερο για τον καθένα από αυτούς.

Η «Καλύτερη» Προσέγγιση

Μοιραζόμαστε με τα παιδιά μας ότι η καλύτερη προσέγγιση για ραντεβού στο γυμνάσιο είναι να μην το κάνουμε. Ενθαρρύνουμε το Team Sniff να προσεγγίσει κάθε σχέση ως έναν τρόπο να μάθει υγιή πρότυπα συμπεριφοράς και επικοινωνίας.

Η σκέψη πίσω από αυτή την προσέγγιση είναι να απαλλαγούμε από την πίεση του ραντεβού και να δημιουργήσουμε χώρο για κάθε παιδί να μάθει για τον εαυτό του και τους άλλους. Δεν υπάρχει κανόνας ότι πρέπει να βγαίνετε ραντεβού στο γυμνάσιο, οπότε αυτό τους δίνει μια δικαιολογία για να εξαλείψουν μια ολόκληρη σειρά από πιθανές ανησυχίες, προβλήματα και απογοητεύσεις.

Χωρίς να πολώνεται σκόπιμα αυτό το θέμα, ποιος είναι πραγματικά αρκετά ώριμος για να χειριστεί ή να δημιουργήσει μια υγιή σχέση στο γυμνάσιο ούτως ή άλλως;

Έτσι, αυτή η προσέγγιση παρέχει χώρο για να απολαύσετε και να αναπτύξετε φιλίες. Ενθαρρύνουμε τις ομαδικές εξόδους και προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε το σπίτι μας ώστε να είναι ένα μέρος όπου τα παιδιά μπορούν να βγαίνουν για βραδιές παιχνιδιών και ταινιών.

Ως σημαντική παράπλευρη σημείωση, μην φοβάστε να γνωρίσετε τους φίλους των παιδιών σας. Σίγουρα μπορεί να είναι άβολο και οι περισσότεροι έφηβοι δεν θα απολαύσουν αυτό το μέρος της διαδικασίας στην αρχή, αλλά τελικά θα δημιουργήσει ένα πιο αξιόπιστο περιβάλλον για να αναπτύξετε τη σχέση σας με τον έφηβό σας. Και να θυμάστε, αυτός είναι ο στόχος.

Η προσέγγιση «ΟΚ».

Αυτή η προσέγγιση έχει σχεδιαστεί για το παιδί που απλά «πρέπει» να είναι σε μια σχέση ή που έχει βρει κάποιον Πραγματικά θέλουν να περάσουν περισσότερο χρόνο με.

Μόλις ένα από τα παιδιά μας φτάσει στην ηλικία των 16 ετών, αυτή η προσέγγιση παρέχει προστατευτικά κιγκλιδώματα που πιστεύουμε ότι θα δημιουργήσουν μια πιο υγιή εμπειρία γνωριμιών για όλους τους εμπλεκόμενους.

Ενθαρρύνουμε το Team Sniff στους ακόλουθους τομείς:

  • Πρώτα και κύρια, βρείτε κάποιον που αγαπά τον Ιησού και που σας προκαλεί να αγαπήσετε τον Ιησού επίσης.
  • Δεύτερον, το ραντεβού είναι ένα οικογενειακό άθλημα. Σε αυτή τη διαδικασία συμμετέχουμε όλοι.

Οι συγκεντρώσεις, τα γεύματα και οι εξόδους γίνονται καλύτερα στο πλαίσιο της οικογένειας, επομένως ενθαρρύνουμε τους εφήβους μας να προσκαλούν το τρέχον ενδιαφέρον τους για τακτικές οικογενειακές αλληλεπιδράσεις. Μας αρέσει να έχουμε φίλους και οικογένεια και έτσι αυτή η προσέγγιση τροφοδοτεί μια συνολική οικογενειακή αξία.

Εφηβικά παπούτσια που στέκονται το ένα δίπλα στο άλλο που χρονολογούνται
  • Τρίτον, δεν υπάρχει «χρόνος μόνος».

Αυτό συχνά σημαίνει ότι ένας αδερφός, ένας ξάδερφος ή ένας πολύ ώριμος έμπιστος φίλος γίνεται «συνοδός». Ο στόχος εδώ δεν είναι να τιμωρήσουμε, αλλά να δούμε πώς το παιδί μας και το ραντεβού του αλληλεπιδρούν με την οικογένεια. Μπορούμε να παρατηρήσουμε πώς αυτή η σχέση ραντεβού είτε ενισχύει είτε εμποδίζει τη συνολική ανάπτυξη των παιδιών μας.

Ιδιαίτερη προσοχή λαμβάνεται για χορούς και άλλες ειδικές εκδηλώσεις.

Η επικοινωνία είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Το να διδάξουμε στους εφήβους μας να είναι ένα άτομο που επικοινωνεί, δεν κρύβει τίποτα και νοιάζεται για τους άλλους, ελπίζουμε ότι θα τους βοηθήσει να γίνουν πιο καλοί ενήλικες.

Δεν υπάρχει καμία βιασύνη και καμία βιασύνη να προχωρήσει αυτή η σχέση. Μπορείτε πάντα να προχωρήσετε σε μια σχέση, αλλά η επιβράδυνση του τρένου απαιτεί πολλή δουλειά.

Και πάλι, ο στόχος δεν είναι να αποτρέψετε τα ραντεβού και αυτή η μεσαία προσέγγιση μπορεί να είναι ακόμα μια καλή εμπειρία. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους εφήβους μας να μάθουν την υγιή πλευρά του ραντεβού, αν είναι έτοιμοι να το κάνουν.

Η προσέγγιση «Έχουμε προβλήματα».

Αυτή η τρίτη προσέγγιση είναι πραγματικά μια ευκαιρία να κοινοποιήσουμε μια προειδοποίηση.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι σχέσεις έχουν σχεδιαστεί για να είναι ευλογία, αρκεί να μάθουμε ορισμένες παραμέτρους.

Βιβλικά μιλώντας, συχνά με μια ευλογία έρχεται μια προειδοποίηση. Σε αυτήν την περίπτωση, η προειδοποίηση για τους εφήβους μας είναι ότι εάν επιλέξουν να μην εργαστούν στις δύο πρώτες προσεγγίσεις, τότε θα υπάρξουν απλώς πολλές συνέπειες, ένταση, αναταραχή και προβλήματα που θα προκύψουν.

Από τη φύση μας, όταν επιλέγουμε να αψηφήσουμε πράγματα που έχουν σχεδιαστεί για το καλό μας, την προστασία μας και την ανάπτυξή μας, υπάρχουν συνέπειες. Αν και ελπίζουμε ότι κανένα από το Team Sniff δεν επιλέξει αυτήν την προσέγγιση, μιλάμε για αυτήν ως επιλογή – απλώς όχι πολύ υγιή ή χρήσιμη επιλογή – τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Δεν μπορούμε να το επαναλάβουμε αρκετά: ο στόχος δεν είναι ο έλεγχος, αλλά η δημιουργία υγιών, θεοκεντρικών, οικογενειακών σχέσεων που τελικά βοηθούν τα παιδιά μας στο ταξίδι προς την ενηλικίωση και όχι μόνο.

Έφηβοι που κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλον σε μια τάξη

Τελικές σκέψεις πριν δημιουργήσετε τη δική σας πολιτική γνωριμιών για εφήβους

Θυμηθείτε, ο Θεός σας έδωσε τα παιδιά που έχετε και ήξερε ότι θα έπρεπε να στηριχτείτε σε Αυτόν για να τα αναθρέψετε. Εμπιστευτείτε Τον για να σας καθοδηγήσει να κάνετε ό,τι λειτουργεί καλύτερα για το πλήρωμά σας.

Ο Τζέισον και εγώ προσευχηθήκαμε γι‘ αυτό, δανειστήκαμε συμβουλές από έμπιστους φίλους και πήραμε πράγματα μια μέρα τη φορά. Σας ενθαρρύνουμε να δεχτείτε τα λόγια μας, να προσευχηθείτε γι‘ αυτά και να δημιουργήσετε ένα σχέδιο με το οποίο μπορείτε να τηρήσετε. Πραγματικά, η επικοινωνία και η συνέπεια είναι το κλειδί.

Στόχος μας δεν είναι η έγκριση των παιδιών μας, αλλά επιθυμούμε να προστατεύεται η αγνότητά τους, να δυναμώσει η σχέση μας μαζί τους και τελικά να τιμήσουμε τον Θεό.

Προσευχηθείτε για καθοδήγηση και, στη συνέχεια, κάντε ένα σχέδιο που λειτουργεί για εσάς και την οικογένειά σας. Αφήστε τον Θεό να σας χρησιμοποιήσει και να σας εξευγενίσει κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Δεν είναι εύκολο αλλά πάντα αξίζει τον κόπο.

Διαβάστε επίσης:

Μια ανοιχτή επιστολή στον έφηβο γιο μου Η ανατροφή ενός έφηβου γιου είναι μια άγρια ​​εμπειρία. Διαβάστε όλα τα πράγματα στην καρδιά αυτής της μαμάς – πιθανώς πράγματα που έχετε νιώσει κι εσείς!

Εγγραφείτε: Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο ενημερωτικό μας δελτίο

Εφηβική πολιτική γνωριμιών

Schreibe einen Kommentar