Η εκστρατεία για τον τερματισμό του εμπορίου άγριας ζωής προτρέπει τον πρωθυπουργό να δράσει

Η εκστρατεία για τον τερματισμό του εμπορίου άγριας ζωής προτρέπει τον πρωθυπουργό να δράσει

Juli 14, 2020 0 Von admin

Ο Μπόρις Τζόνσον καλείται να πει στους διεθνείς ηγέτες να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται την άγρια ​​ζωή σε μια ανοιχτή επιστολή που υπογράφεται από τον Ρίκι Τζερβάις και την Ντάμ Τζούντι Ντεντς σχετικά με την εκστρατεία για τον τερματισμό του εμπορίου άγριας ζωής (CEWT)

Η CEWT, η οποία περιλαμβάνει 24 κορυφαίες ομάδες προστασίας ζώων και διατήρησης της άγριας ζωής, συμπεριλαμβανομένου του Conservative Animal Welfare Foundation, υποστηρίζει ότι τα άγρια ​​ζώα λαμβάνονται από τη φύση ή εκτρέφονται σε σκληρές συνθήκες για να καλύψουν τη ζήτηση των καταναλωτών για εξωτικά κατοικίδια, παραδοσιακή κινεζική ιατρική και τουρισμό.

Αυτή η απαίτηση είναι η κύρια αιτία εμφάνισης και εξάπλωσης ζωονοσογόνων ασθενειών όπως ο Covid-19, ο SARS, ο Έμπολα και ο MERS που πιστεύεται ότι όλα έχουν περάσει από την άγρια ​​ζωή στους ανθρώπους και αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την παγκόσμια υγεία.

Την επιστολή έχουν επίσης συνυπογράψουν οι Sue Perkins, Evanna Lynch, Alesha Dixon, Alison Steadman, Liz Bonnin, Simon Reeve, Mark Carwardine, Ben Goldsmith, Peter Tatchell, Vanessa-Mae, Gillian Burke, Gordon Buchanan, Leona Lewis, Paul. O Grady και Michaela Strachan καθώς και 24 ΜΚΟ, συμπεριλαμβανομένων των World Animal Protection, Compassion in World Farming, Four Paws UK, Cruelty Free International και Conservative Animal Welfare Foundation.

Ο τηλεοπτικός παρουσιαστής και συγγραφέας Simon Reeve είπε: «Αυτή η παγκόσμια πανδημία είχε καταστροφικό αντίκτυπο σε όλες μας τις ζωές και η αντιμετώπιση της πηγής του προβλήματος πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Ο τερματισμός της εκμετάλλευσης της άγριας ζωής για χρήση στις βιομηχανίες εξωτικών κατοικίδιων ζώων, παραδοσιακής ιατρικής και ψυχαγωγίας θα μας οδηγήσει ένα τεράστιο βήμα πιο κοντά στη διαφύλαξη της υγείας μας και του μέλλοντος του φυσικού κόσμου».

Ο Sonul Badiani-Hamment από την Παγκόσμια Προστασία των Ζώων, είπε,

«Για να επανέλθουμε πιο δυνατοί, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα αίτια του ιού, να αποφύγουμε την αδράνεια μετά από προηγούμενες επιδημίες και να συνεργαστούμε με χώρες σε όλο τον κόσμο για να τερματίσουμε το εμπόριο άγριας ζωής και να βοηθήσουμε στην πρόληψη μελλοντικών ζωονοσογόνων εστιών. Ο COVID-19 θα είναι στην κορυφή της ατζέντας στη συνάντηση των ηγετών της G20 τον Νοέμβριο και καλούμε τον Πρωθυπουργό να υποστηρίξει μια παγκόσμια απαγόρευση του εμπορίου άγριας ζωής για την προστασία δισεκατομμυρίων ζώων, την υγεία μας και το παγκόσμιο περιβάλλον».

Η έρευνα της CEWT διαπίστωσε ότι το 86% των Βρετανών θα υποστήριζε τον Μπόρις Τζόνσον να ζητήσει απαγόρευση, το ένα τέταρτο θα αισθανόταν πιο ασφαλές εάν απαγορευόταν το εμπόριο άγριας ζωής (26%), το 18% ανησυχεί περισσότερο για το εμπόριο από το lockdown και πάνω από το μισό (51%) αγνοώντας την κλίμακα του νόμιμου εμπορίου προστατευόμενων άγριων ζώων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ενώ το εκμεταλλευτικό παγκόσμιο εμπόριο άγριας ζωής εκτιμάται ότι αξίζει 7-23 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ετησίως, επισκιάζεται οικονομικά από το εκτιμώμενο κόστος για την παγκόσμια οικονομία μετά τον COVID -19 πανδημία μεταξύ 1-2,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Οι κύριοι μοχλοί πίσω από την εμπορευματοποίηση της άγριας ζωής σε βιομηχανική κλίμακα είναι η δημόσια ζήτηση για άγρια ​​ζώα όπως η παραδοσιακή ιατρική, τα εξωτικά κατοικίδια, η ψυχαγωγία, τα αξεσουάρ μόδας και τα τρόφιμα.

Εκατομμύρια άγρια ​​ζώα, όπως φίδια, παπαγάλοι, ιγκουάνα, σαύρες, χελώνες, ακόμη και ενυδρίδες αιχμαλωτίζονται κάθε χρόνο για το εμπόριο εξωτικών κατοικίδιων ζώων. Τα άγρια ​​ζώα εκτρέφονται για την Παραδοσιακή Ασιατική Ιατρική, όπως η χολή της αρκούδας, η οποία έχει προταθεί από την κινεζική κυβέρνηση για τη θεραπεία των συμπτωμάτων του COVID-19.

Το Ηνωμένο Βασίλειο εισάγει επί του παρόντος χιλιάδες προστατευόμενα άγρια ​​ζώα, συμπεριλαμβανομένων χελώνων, πύθωνων και σαύρων παρακολούθησης, που συλλαμβάνονται από τη φύση και εισάγονται νόμιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο, σύμφωνα με την ομάδα.

Σχετικά με την Εκστρατεία για τον τερματισμό του εμπορίου άγριας ζωής
Η Campaign to End Wildlife Trade ζητά μια παγκόσμια απαγόρευση της άγριας ζωής για να βοηθήσει στην πρόληψη μελλοντικών πανδημιών όπως ο COVID-19 και για την προστασία των άγριων ζώων που αλιεύονται στο εμπόριο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι οργανισμοί που υποστηρίζουν αυτές τις προσκλήσεις είναι: World Animal Protection, Four Paws UK, Campaign to Ban Trophy Hunting, Compassion in World Farming, League Against Cruel Sports, People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), OneKind, Animal Defenders International, Animal Aid, Whale and Dolphin Conservation, People’s Trust for Endangered Species, Voice4Lions, Cruelty Free International, Catholic Concern for Animals, Action for Primates, Animal Protection Agency, World Cetacean Alliance, The Donkey Sanctuary, Animal Interfaith Alliance, Naturewatch Foundation, Badger Trust, Quaker Concerals, Wildures Συντηρητικό Ίδρυμα Ευημερίας των Ζώων.

Τα άτομα υψηλού προφίλ που υποστηρίζουν την καμπάνια περιλαμβάνουν Ricky Gervais, Dame Judi Dench, Sue Perkins, Evanna Lynch, Alesha Dixon, Alison Steadman, Liz Bonnin, Simon Reeve, Mark Carwardine, Ben Goldsmith, Peter Tatchell, Vanessa-Mae, Gillian Burke, Gordon Buchanan, Leona Lewis, Paul O Grady και Michaela Strachan.

Κοινή ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό – Εκστρατεία για τον τερματισμό του εμπορίου άγριας ζωής – απαγόρευση του εμπορίου άγριας ζωής G20