Η ηλιακή ενέργεια παρέχει τώρα σχεδόν το 2% της ηλεκτρικής παραγωγής των ΗΠΑ

3
Η ηλιακή ενέργεια παρέχει τώρα σχεδόν το 2% της ηλεκτρικής παραγωγής των ΗΠΑ

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (βιομάζα, γεωθερμική ενέργεια, υδροηλεκτρική ενέργεια, ηλιακή και αιολική ενέργεια) αντιπροσώπευαν το 19,2% της καθαρής οικιακής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση της εκστρατείας SUN DAY των δεδομένων που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα από την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA). ).

Συγκεκριμένα, το τελευταίο τεύχος της ΜΠΕ «Electric Power Monthly» (με στοιχεία έως τις 31 Μαρτίου 2018) αποκαλύπτει ότι η αιολική ενέργεια αντιπροσώπευε το 7,8% της συνολικής ηλεκτροπαραγωγής κατά τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, υπερβαίνοντας αυτή που παράγεται από την υδροηλεκτρική ενέργεια (7,6% ).

Μόνο η ηλιακή ενέργεια (κλίμακα χρήσεως και κατανεμημένη ΦΒ) παρέχει τώρα το 1,8% της ηλεκτρικής παραγωγής της χώρας, σύμφωνα με το SUN DAY. Ως εκ τούτου, ξεπερνά τώρα αυτό που παρέχεται είτε από βιομάζα (1,6%) είτε από γεωθερμία (0,4%).

Επιπλέον, η καθαρή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακή ενέργεια (κλίμακα κοινής ωφελείας και κατανεμημένη Φ/Β) κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου υπερδιπλασίασε αυτή των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν πετρέλαιο κλίμακας κοινής ωφέλειας (αυτές που χρησιμοποιούν πετρελαϊκά υγρά και οπτάνθρακα πετρελαίου), αναφέρει η έκθεση.

Η έκθεση της ΜΠΕ δείχνει επίσης ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από μη υδροηλεκτρικές ανανεώσιμες πηγές αυξήθηκε κατά 13,4% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2017. Η γεωθερμία αυξήθηκε κατά 1,0%, η βιομάζα κατά 1,7%, η αιολική κατά 12,9% και η ηλιακή (συμπεριλαμβανομένης της μικρής κλίμακας Φ/Β) κατά 33,2%.

Ωστόσο, η καθαρή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από υδροηλεκτρική ενέργεια μειώθηκε κατά 6,9%. Με τη σειρά του, ο συνδυασμός υδροηλεκτρικών και μη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παρουσίασε καθαρή αύξηση 4,4% σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο του 2017.

Το τελευταίο τεύχος του «Electric Power Monthly» της ΜΠΕ κυκλοφόρησε στις 24 Μαΐου. Μπορείτε να βρείτε την πλήρη έκθεση εδώ.

Schreibe einen Kommentar