Η AROBS εισέρχεται στην πολωνική αγορά με την εξαγορά της SYDERAL Polska

Η AROBS εισέρχεται στην πολωνική αγορά με την εξαγορά της SYDERAL Polska

März 12, 2023 0 Von admin

Κλουζ-Ναπόκα, 2 Φεβρουαρίου 2023 – Λογισμικό AROBS Transilvania (BSE: AROBS), η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου, απέκτησε το πλειοψηφικό μερίδιο, 94%, στη SYDERAL Polska, μια εταιρεία από το Γκντανσκ της Πολωνίας, που ειδικεύεται στην ανάπτυξη προϊόντων και τεχνολογιών για κβαντική και οπτική επικοινωνία, ενσωματωμένη αποθήκευση δεδομένων και επεξεργασίας, καθώς και για τον έλεγχο δορυφορικών μηχανισμών και οργάνων.

Μέσω της συναλλαγής που ανακοινώθηκε σήμερα, κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς την εδραίωση της τεχνογνωσίας μας στον τομέα της αεροδιαστημικής στον Όμιλο AROBS. Η τεχνογνωσία της SYDERAL Polska συμπληρώνει τη νέα επιχειρηματική γραμμή που έφεραν στον όμιλο οι συνάδελφοί μας από την AROBS Engineering – ενσωματωμένα συστήματα και ανάπτυξη λογισμικού για τον αεροδιαστημικό τομέα. Η ομάδα SYDERAL Polska διαθέτει εκτενή εμπειρία στον τομέα της αεροδιαστημικής και η εταιρεία συμμετέχει ενεργά σε πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Κβαντικής Υποδομής Επικοινωνίας. Επιπλέον, χαιρόμαστε που από φέτος ο όμιλος AROBS είναι παρών σε μια νέα χώρα, την Πολωνία. Είμαι βέβαιος ότι μαζί με τους νέους συναδέλφους μας, θα αναπτύξουμε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες και θα εμπλακούμε σε έργα με σημαντικό αντίκτυπο στο μέλλον του ευρωπαϊκού χώρου,», δήλωσε ο Voicu Oprean, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της AROBS.

Η SYDERAL Polska ιδρύθηκε το 2016 και διαθέτει μια ομάδα 28 ειδικών στην παροχή λύσεων υλικού και λογισμικού για τις ανάγκες των πελατών του αεροδιαστημικού τομέα. Η εταιρεία υλοποιεί έργα για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και ταυτόχρονα διεξάγει έργα Ε&Α που χρηματοδοτούνται από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (NCBiR) στην Πολωνία. Όλα αυτά τα χρόνια, η SYDERAL Polska έχει συμμετάσχει σε πολλά έργα με εταίρους από τον ευρωπαϊκό διαστημικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων της αγοράς New Space, η οποία στοχεύει στον εκδημοκρατισμό του διαστημικού τομέα μέσω πρόσβασης σε συστήματα και υπηρεσίες σε λογικές τιμές για νέες εταιρείες στην αγορά .

Η SYDERAL Polska είναι γνωστή για την ανάπτυξη ελεγκτών οργάνων και μηχανισμών. Η εταιρεία σχεδιάζει εξατομικευμένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό για διαστημικές εφαρμογές, όπως η μονάδα ελέγχου οργάνων FLORIS, ένα φασματόμετρο απεικόνισης υψηλής ανάλυσης που χρησιμοποιείται από την ESA για παγκόσμιες μετρήσεις του φθορισμού της χερσαίας βλάστησης και τη χαρτογράφηση του.

Η εταιρεία θα συνεχίσει να διοικείται από τον Michal Drogosz, τον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο, ο οποίος θα παραμείνει επίσης μέτοχος, με ποσοστό 6%. Σε οικονομικό επίπεδο, η AROBS θα συμπεριλάβει τα αποτελέσματα της SYDERAL Polska στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις του ομίλου από το 2023. Για το 2022, η SYDERAL Polska υπολογίζει κύκλο εργασιών 1 εκατ. ευρώ.

«Η ένταξη στον όμιλο AROBS είναι ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη της SYDERAL Polska. Αυτή η συναλλαγή μας δίνει τη δυνατότητα να επεκτείνουμε τις δυνατότητές μας σε προϊόντα και υπηρεσίες που είναι αφιερωμένες στον διαστημικό τομέα. Το να γίνετε μέλος της AROBS θα φέρει νέες ευκαιρίες για τη SYDERAL Polska ώστε να μπορέσουμε να εξερευνήσουμε τομείς και βιομηχανίες όπου η εταιρεία μας δεν δραστηριοποιήθηκε ακόμη. Στον τομέα των διαστημικών τεχνολογιών, οι ικανότητες της AROBS και της SYDERAL Polska αλληλοσυμπληρώνονται τέλεια, γεγονός που θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε πιο προηγμένα προϊόντα και υπηρεσίες από κοινού.» Michal Drogosz, Διευθύνων Σύμβουλος της SYDERAL Polska.

Η εξαγορά της SYDERAL Polska θα ενισχύσει την επιχειρηματική τεχνογνωσία των ενσωματωμένων συστημάτων της AROBS, εστιάζοντας στην αυτοκινητοβιομηχανία, την αεροδιαστημική, την ιατρική και την θαλάσσια τεχνολογία. Από το κλείσιμο της ιδιωτικής τοποθέτησης τον Οκτώβριο του 2021, η AROBS απέκτησε την Berg Software, την AROBS Engineering (πρώην επιχειρηματική γραμμή Enea Software Development Services Romania), τον όμιλο Nordlogic και το CDS GPS Romania, καθώς και τις δύο οντότητες από τη Δημοκρατία της Μολδαβίας , AROBS Software και AROBS TrackGPS, συναλλαγές που εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων από τις 22 Δεκεμβρίου 2022.

Η AROBS Transilvania Software είναι εισηγμένη στην αγορά AeRO του Χρηματιστηρίου του Βουκουρεστίου από τις 6 Δεκεμβρίου 2021. Η εταιρεία έχει επί του παρόντος κεφαλαιοποίηση αγοράς περίπου 174 εκατ. ευρώ.