Η DESRI, Ranger Power ξεκινά εμπορικές δραστηριότητες σε δύο ηλιακά έργα του Michigan

3
Η DESRI, Ranger Power ξεκινά εμπορικές δραστηριότητες σε δύο ηλιακά έργα του Michigan

Τα ηλιακά έργα Assembly II και Assembly III έχουν τεθεί σε εμπορική λειτουργία (COD), αναφέρει DE Shaw Ανανεώσιμες Επενδύσεις (DESRI) σε συνεργασία με την Ranger Power, μια εταιρεία παραγωγής ηλιακής ενέργειας σε κλίμακα κοινής ωφέλειας με έδρα το Σικάγο και τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο κατασκευαστή ηλιακών ενέργειας στο Μίσιγκαν.

Το Assembly Solar II είναι μια ηλιακή εγκατάσταση AC 110 MW και η Assembly Solar III είναι μια ηλιακή εγκατάσταση AC 79 MW, και οι δύο βρίσκονται στην κομητεία Shiawassee, Mich. Το έργο Assembly II τέθηκε σε εμπορική λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2021, ενώ το έργο Assembly III έφτασε εμπορική λειτουργία τον Μάρτιο του 2022.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φτάνουμε στην COD στο Assembly II και III και συνεχίζουμε να επενδύουμε σε οικονομικά αποδοτική καθαρή ενέργεια στο Μίσιγκαν», λέει ο David Zwillinger, Διευθύνων Σύμβουλος της DESRI. «Ήταν ευχαρίστηση να συνεργαστώ με όλους τους επιχειρηματικούς μας εταίρους, συμπεριλαμβανομένων των εξαγοραστών, των δανειστών, των φορολογικών επενδυτών και των συνεργατών ανάπτυξης στη Ranger Power».

«Η DESRI είναι ενθουσιασμένη που βλέπει τις Assembly II και III να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Αυτά τα δύο ηλιακά έργα έχουν φέρει νέες θέσεις εργασίας στην κομητεία Shiawassee και έχουν σημειώσει σημαντική συμβολή στο χαρτοφυλάκιο της DESRI στο Μίσιγκαν», προσθέτει ο Chris Clevenger, COO της DESRI. „Εκτιμούμε τις προσπάθειες του McCarthy και των άλλων συμβαλλόμενων εταίρων μας για μια ομαλή διαδικασία κατασκευής.“

Η Assembly Solar II έχει δύο 25ετείς συμφωνίες αγοράς ενέργειας (PPA) για συνολική ισχύ 110 MW AC με το Michigan Public Power Agency (MPPA) και το μεγαλύτερο μέλος της, το Lansing Board of Water & Light (BWL). Αυτές οι PPA είναι στοιχειώδεις σε σχέση με τις δύο PPA 25 ετών για 50 MW AC MPPA και BWL που εκτελέστηκαν με το Assembly Solar I που έφτασε το COD το 2020.

«Είναι σημαντικό τα ηλιακά μας έργα να είναι win-win για τις κοινότητες και είμαστε περήφανοι που το Assembly Solar Project θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της κομητείας Shiawassee και της περιοχής», δηλώνει ο Paul Harris, πρόεδρος της Ranger Power. «Κατά τη φάση κατασκευής του Assembly II και III, οι συνεργάτες μας στο McCarthy προσέλαβαν σχεδόν 400 ντόπιους εργάτες – από αρχάριους εργάτες μέχρι τεχνίτες ηλεκτρολόγους και η εξαιρετική δουλειά τους σε αυτό το έργο θα παράγει καθαρή, ανανεώσιμη ενέργεια για τις επόμενες δεκαετίες».

«Η BWL έχει δεσμευτεί να είναι η πιο καθαρή εταιρεία κοινής ωφέλειας στην Πολιτεία του Μίσιγκαν, συνεχίζοντας να αναπτύσσει το χαρτοφυλάκιό μας από ανανεώσιμες πηγές και να επενδύει σε επιλογές καθαρότερης ενέργειας», σχολιάζει ο Dick Peffley, γενικός διευθυντής του Lansing Board of Water & Light. «Αυτό το έργο μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας την καθαρή ενέργεια που απαιτούν».

«Η Public Power είναι ενθουσιασμένη που αναλαμβάνει αυτή τη δέσμευση προς τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις που εξυπηρετούμε σε όλη την πολιτεία του Μίσιγκαν», αναφέρει ο Πάτρικ Μπόουλαντ, Διευθύνων Σύμβουλος της Υπηρεσίας Δημόσιας Ενέργειας του Μίσιγκαν.

Το Assembly Solar III διαθέτει PPA 25 ετών με DTE Energy. Η εγκατάσταση αναμένεται να παράγει αρκετή καθαρή ενέργεια για να τροφοδοτεί περίπου 15.800 σπίτια κάθε χρόνο, σύμφωνα με μετρήσεις που παρέχονται από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος.

«Η DTE Energy είναι ενθουσιασμένη που είναι μέρος της Assembly Solar», δήλωσε ο Brian Calka, διευθυντής λύσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την DTE Energy. «Έχουμε τώρα περισσότερους από 50.000 οικιακούς πελάτες, 460 επιχειρηματικούς πελάτες και 36 βιομηχανικούς πελάτες που είναι εγγεγραμμένοι στο εθελοντικό μας πρόγραμμα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας MIGreenPower. Η συμμετοχή μας στη Assembly Solar θα μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε στις δεσμεύσεις αυτών των πελατών για καθαρή ενέργεια».

Η McCarthy Building Companies υπηρέτησε ως εργολάβος μηχανικής, προμήθειας και κατασκευής (EPC) και για τις δύο φάσεις. Επιπλέον, η Novasource Power Services θα παρέχει υπηρεσίες συνεχούς λειτουργίας και συντήρησης.

Schreibe einen Kommentar