Η Hanwha επενδύει 320 εκατομμύρια δολάρια στην κατασκευή ηλιακών κυττάρων στις ΗΠΑ και την Κορέα

7
Η Hanwha επενδύει 320 εκατομμύρια δολάρια στην κατασκευή ηλιακών κυττάρων στις ΗΠΑ και την Κορέα

Λύσεις Hanwhaμια κορεατική εταιρεία που κατέχει την εταιρεία παροχής λύσεων καθαρής ενέργειας Qcells, έχει λάβει ένα επενδυτικό σχέδιο 320 εκατομμυρίων δολαρίων για την επέκταση της παραγωγής ηλιακής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κορέα με στόχο την παροχή ασφαλούς, καθαρότερης ενέργειας εν μέσω αυξανόμενων εκκλήσεων για ενεργειακή ασφάλεια και καθαρές μηδενικές εκπομπές.

Η Hanwha είπε ότι θα επιδιώξει να δαπανήσει 170 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή μιας εγκατάστασης παραγωγής ηλιακών μονάδων 1,4 GW στις ΗΠΑ Η Qcells λειτουργεί ήδη ένα εργοστάσιο μονάδων 1,7 GW στο Dalton, Ga. Με το νέο εργοστάσιο να αναμένεται να κυκλοφορήσει ήδη από το πρώτο εξάμηνο του 2023, Η συνολική παραγωγική ικανότητα των Qcells στις ΗΠΑ θα ξεπεράσει τα 3 GW – που ισοδυναμεί με το ένα τρίτο της τρέχουσας παραγωγικής ικανότητας ηλιακών μονάδων των ΗΠΑ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης το σχέδιό της να επεκτείνει την ικανότητα παραγωγής κυψελών στην Κορέα. Επενδύοντας 150 εκατομμύρια δολάρια, η εταιρεία θα επεκτείνει το εργοστάσιο κυψελών της εκεί. Όταν ολοκληρωθούν οι επεκτάσεις του εργοστασίου το επόμενο έτος, η συνολική χωρητικότητα κυψελών στην Κορέα θα είναι 5,4 GW. Είναι η πρώτη επένδυση στην κορεατική κατασκευή ηλιακών κυττάρων εδώ και πέντε χρόνια.

Οι επενδύσεις στοχεύουν στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης ζήτησης για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς η συνεχιζόμενη αναταραχή στην αγορά ενέργειας έχει εκτοξεύσει τις τιμές των ορυκτών καυσίμων στα ύψη. Αυτές οι διακυμάνσεις των τιμών, που έχουν ήδη επιδεινωθεί από τη συμπίεση της παγκόσμιας προσφοράς κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχουν προκαλέσει εκκλήσεις σε όλο τον κόσμο για μείωση της εξάρτησης από ορυκτά καύσιμα με στόχο την ενεργειακή ασφάλεια και τη μείωση του άνθρακα.

«Οι αυξανόμενες αβεβαιότητες μας λένε ότι η διασφάλιση αξιόπιστης, βιώσιμης ενέργειας έχει γίνει πιο σημαντική από ποτέ», δηλώνει ο Justin Lee, Διευθύνων Σύμβουλος της Hanwha Qcells. «Για να γίνει αυτό, η Qcells θα αυξήσει την προσφορά ανανεώσιμων πηγών από διαφοροποιημένες πηγές και θα βρει καθαρότερους τρόπους παραγωγής ενέργειας. Με αυτόν τον τρόπο, θα συμβάλουμε τόσο στην ενεργειακή ασφάλεια όσο και στις καθαρές μηδενικές εκπομπές».

Για να βελτιώσει και να απελευθερώσει περαιτέρω τη διαδικασία παραγωγής ηλιακών πάνελ, η Hanwha Solutions θα εξασφαλίσει πολυπυρίτιο χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα από κατασκευαστές σε όλο τον κόσμο. Τον Απρίλιο, η εταιρεία συμφώνησε με τον κορεατικό κατασκευαστή πολυπυριτίου OCI να λάβει πολυπυρίτιο που κατασκευάζεται σε εργοστάσια που χρησιμοποιούν υδροηλεκτρισμό χωρίς άνθρακα. Η OCI θα παρέχει στη Hanwha «καθαρό πολυπυρίτιο» για τα επόμενα 10 χρόνια.

Άλλες πηγές παρέχουν επίσης πολυπυρίτιο χαμηλών εκπομπών άνθρακα στο Hanwha. Τον Μάρτιο, η εταιρεία έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος της REC Silicon, του κατασκευαστή πολυπυριτίου με έδρα τη Νορβηγία, ο οποίος λειτουργεί τεράστιες εγκαταστάσεις παραγωγής στις ΗΠΑ. Η REC Silicon χρησιμοποιεί ομοίως υδροηλεκτρική ενέργεια για την παραγωγή πολυπυριτίου ηλιακής ποιότητας στις εγκαταστάσεις παραγωγής της στο Moses Lake, Wash.

Αντιμέτωπη με τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας στην Ευρώπη, η εταιρεία βρήκε επίσης λύσεις για χαμηλότερους λογαριασμούς θέρμανσης. Η Qcells συνεργάζεται με τη Samsung Electronics για την εισαγωγή ενός έξυπνου συστήματος θέρμανσης με στόχο να κυκλοφορήσει στην αγορά τον Ιούνιο. Συνδυάζοντας τα ηλιακά πάνελ και το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας της Qcells με το Eco Heating System της Samsung, θα μειώσει τους λογαριασμούς θέρμανσης για τα νοικοκυριά στην Ευρώπη.

Η απόφαση της Hanwha Solutions να επεκτείνει το εργοστάσιο μονάδων της Qcells στις ΗΠΑ έρχεται ως μέρος της προσπάθειάς της να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της εγχώριας αλυσίδας εφοδιασμού ηλιακής ενέργειας των ΗΠΑ. Θα δημιουργήσει καλοπληρωμένες ευκαιρίες απασχόλησης για τις επόμενες γενιές. Απασχολώντας ήδη περίπου 750 άτομα προσωπικό στις εγκαταστάσεις παραγωγής μονάδων της στις ΗΠΑ, η Hanwha στοχεύει να ενισχύσει περαιτέρω τον αριθμό των τοπικών θέσεων εργασίας με το άνοιγμα της νέας μονάδας παραγωγής μονάδων.

Με την εφαρμογή μιας μακροπρόθεσμης, ανθεκτικής πολιτικής που έχει σχεδιαστεί για να δώσει κίνητρα στην παραγωγή ηλιακών, η Hanwha θα επεκτείνει περαιτέρω τις επενδύσεις στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των πλακιδίων και των κυψελών. Αυτό απαιτεί την εφαρμογή μιας προσέγγισης «ολόκληρης της κυβέρνησης», συμπεριλαμβανομένης της έξυπνης εμπορικής πολιτικής, των ενισχυμένων κανόνων Buy American και ιδιαίτερα της μακροπρόθεσμης φορολογικής νομοθεσίας για την εγχώρια παραγωγή.

«Η διασφάλιση της ασφάλειας της πολιτικής είναι ζωτικής σημασίας για την υλοποίηση του στόχου μας για την ανοικοδόμηση της ηλιακής αλυσίδας αξίας των ΗΠΑ», προσθέτει ο Lee. «Με τις αδιάκοπες προσπάθειές μας να παρέχουμε αξιόπιστη, βιώσιμη ενέργεια, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στερεοποιήσουμε τα Qcells ως την αξιόπιστη επιλογή για την ηλιακή αγορά των ΗΠΑ».

Schreibe einen Kommentar