Η Hanwha Solutions επενδύει σε πυρίτιο REC για πολυπυρίτιο χαμηλού άνθρακα στις ΗΠΑ

4
Η Hanwha Solutions επενδύει σε πυρίτιο REC για πολυπυρίτιο χαμηλού άνθρακα στις ΗΠΑ

Η Hanwha Solutions Corp. πραγματοποίησε μια στρατηγική επένδυση στον κατασκευαστή πολυπυριτίου REC Silicon ASA προκειμένου να εξασφαλίσει φωτοβολταϊκά υλικά χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Hanwha, η οποία λειτουργεί πάροχος ενεργειακών λύσεων ΚΥΤΤΑΡΑ Qαγοράζει μερίδιο 16,67% στην REC Silicon για 160,47 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας συν-κορυφαίος μέτοχος του κατασκευαστή πολυπυριτίου με την Aker Horizons, μια επενδυτική εταιρεία με έδρα στη Νορβηγία και επικεντρωμένη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η ανακοίνωση θα ανοίξει το δρόμο για την εταιρεία να πραγματοποιήσει περαιτέρω επενδύσεις σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας ηλιακής ενέργειας στις ΗΠΑ, η οποία αναμένει περαιτέρω σημαντική υποστήριξη πολιτικής όταν το Κογκρέσο των ΗΠΑ εγκρίνει τον νόμο περί παραγωγής ηλιακής ενέργειας (SEMA) πριν από το τέλος του έτους.

Η REC Silicon λειτουργεί δύο εγκαταστάσεις παραγωγής πολυπυριτίου στις ΗΠΑ, με ετήσια παραγωγική ικανότητα 20.000 MT: 18.000 στο Moses Lake, Wash., και 2.000 στο Butte, Mont. Χρησιμοποιώντας καθαρή ενέργεια που βασίζεται στην υδροηλεκτρική ενέργεια, η REC Silicon μπορεί να παράγει πολυπυρίτιο χαμηλού κόστους χωρίς να εκπέμπει αέρια θερμοκηπίου.

Αυτή η επένδυση προορίζεται ως το επόμενο βήμα στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης αλυσίδας αξίας ηλιακής ενέργειας στις ΗΠΑ, από την παραγωγή πολυπυριτίου έως πλήρως συναρμολογημένες ηλιακές μονάδες.

«Οι περισσότεροι κατασκευαστές πολυπυριτίου με έδρα τις ΗΠΑ έχουν σταματήσει την παραγωγή τους για ηλιακό πολυπυρίτιο, συμπεριλαμβανομένου του πυριτίου REC στο Moses Lake. Η υπογραφή του νόμου του SEMA και η μόχλευση έξυπνων εμπορικών και άλλων ομοσπονδιακών πολιτικών θα ενισχύσουν την παραγωγή ηλιακής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες», λέει ένας εκπρόσωπος της Hanwha Solutions. «Εκμεταλλευόμενοι την τεχνογνωσία μας στην παραγωγή πολυπυριτίου, θα ανοίξουμε ξανά τις εγκαταστάσεις του Moses Lake και θα ξεκινήσουμε την παραγωγή πυριτίου REC στις ΗΠΑ»

Schreibe einen Kommentar