Η Heliogen Preps New California Manufacturing Facility for Heliostat Production

5
Η Heliogen Preps New California Manufacturing Facility for Heliostat Production

Heliogen Inc.ένας πάροχος συγκεντρωμένης ηλιακής ενέργειας με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης, έχει ξεκινήσει την προετοιμασία και την εγκατάσταση του εργοταξίου στην πρώτη μονάδα παραγωγής πλήρους κλίμακας, που βρίσκεται στο Long Beach της Καλιφόρνια.

Οι γραμμές παραγωγής αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Η υπερσύγχρονη εγκατάσταση θα περιλαμβάνει γραμμές συναρμολόγησης, μια εκτεταμένη μονάδα δοκιμών και κέντρο ταχείας ανάπτυξης για την παραγωγή ηλιοστατών και άλλων εξαρτημάτων στο σύστημα συμπυκνωμένης ηλιακής ενέργειας της Heliogen. Το Ηλιογόνο αξιοποιεί ηλιοστάτες με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης για να παράγουν αποτελεσματικά υψηλότερες θερμοκρασίες από ό,τι είναι δυνατόν με την παραδοσιακή συμπυκνωμένη ηλιακή τεχνολογία.

Η παραγωγή υψηλότερων θερμοκρασιών – ικανών να επιτύχουν πάνω από 1.000 βαθμούς Κελσίου – επιτρέπει στην ηλιακή τεχνολογία της εταιρείας να αποθηκεύει αποτελεσματικά θερμότητα, να μειώνει ή να εξαλείφει τη διαλείπουσα ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές και να αντικαθιστά οικονομικά τα ορυκτά καύσιμα με ηλιακό φως για μια σειρά βιομηχανικών διεργασιών .

Ηλιοστάτες από τις εγκαταστάσεις παραγωγής του Long Beach αναμένεται να χρησιμοποιηθούν στο αναμενόμενο πρώτο εμπορικό έργο της Heliogen στην Καλιφόρνια.

«Πιστεύουμε ότι η υπερσύγχρονη μονάδα κατασκευής ηλιοστατών μας είναι η πρώτη και μοναδική ειδικά κατασκευασμένη εγκατάσταση στον κόσμο για παραγωγή ηλιοστατών μεγάλου όγκου», δηλώνει ο Bill Gross, Διευθύνων Σύμβουλος της Heliogen. «Η ικανότητά μας να κατασκευάζουμε ηλιοστάτες Heliogen στην εγκατάσταση επιτρέπει ένα σημαντικό πλεονέκτημα κόστους σε σύγκριση με την προηγούμενη παραγωγή ηλιοστατών, η οποία γινόταν στον κατασκευαστικό τομέα κάτω από λιγότερο ελεγχόμενες συνθήκες. Ο αρθρωτός σχεδιασμός της μονάδας μας, μαζί με το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα ελέγχου λογισμικού μας, υποστηρίζει την αποστολή μας να παρέχουμε οικονομικά αποδοτικά σχεδόν 24/7 ενέργεια χωρίς άνθρακα με τη μορφή θερμότητας, ενέργειας ή πράσινου καυσίμου υδρογόνου σε κλίμακα – για πρώτη φορά στην ιστορία .»

Η μονάδα παραγωγής της Heliogen στο Long Beach διευθύνεται από τον Andy Lambert, επικεφαλής παραγωγής και εφοδιαστικής αλυσίδας, πρώην SpaceX και BMW, όπου κατασκεύασε μεγάλης κλίμακας, υψηλής ποιότητας, αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής για προϊόντα που λειτουργούν σε εξωτερικούς χώρους με μεγάλη διάρκεια ζωής και υψηλή αξιοπιστία. .

«Η προώθηση της μονάδας παραγωγής στο Long Beach αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την παροχή λύσεων βιώσιμης ενέργειας στη βαριά βιομηχανία», δηλώνει ο Lambert. «Με μερικά από τα καλύτερα και λαμπρότερα ταλέντα της χώρας, βασικούς προμηθευτές και πρόσβαση σε μια εκτεταμένη υποδομή και δίκτυο logistics, η Heliogen είναι πεπεισμένη ότι το Long Beach θα αναδειχθεί ως κόμβος για λύσεις παραγωγής πράσινης ενέργειας».

Schreibe einen Kommentar