Η Meyer Burger σχεδιάζει εγκατάσταση παραγωγής ηλιακής μονάδας 400 MW στην Αριζόνα

2
Η Meyer Burger σχεδιάζει εγκατάσταση παραγωγής ηλιακής μονάδας 400 MW στην Αριζόνα

Η Meyer Burger Technology AG δημιουργεί μια τοποθεσία παραγωγής ηλιακών πλαισίων υψηλής απόδοσης στο Goodyear, Ariz. Η επένδυση είναι ένα σημαντικό βήμα για την εκπλήρωση των δεσμεύσεων της Meyer Burger για παραγωγή μονάδων κοντά σε τελικούς πελάτες, προέλευση υλικού από περιφερειακούς προμηθευτές και βελτίωση της συνολικής βιωσιμότητας από μείωση των εκπομπών από τις μεταφορές και βελτιστοποίηση του αποτυπώματος άνθρακα των ηλιακών μονάδων της εταιρείας.

Η επιλογή της τοποθεσίας στην Αριζόνα ακολουθεί την ανακοίνωση της εταιρείας τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους να ιδρύσει την πρώτη της μονάδα παραγωγής εκτός Ευρώπης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι συνεργασίες της εταιρείας που συνδέονται με τον ιστότοπο περιλαμβάνουν την πόλη Goodyear, το Οικονομικό Συμβούλιο του Greater Phoenix (GPEC) και την Πολιτεία της Αριζόνα.

«Η Meyer Burger είναι ενθουσιασμένη που εγκαθιστά τις ρίζες της στην Αριζόνα και επεκτείνει το αποτύπωμά μας στις Ηνωμένες Πολιτείες», λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος Gunter Erfurt. «Ευχαριστώ ειλικρινά τους εταίρους μας στην Αριζόνα για την υποστήριξή τους σε όλη αυτή τη διαδικασία. Η ηλιακή ενέργεια θα είναι κρίσιμης σημασίας για την επίτευξη των στόχων καθαρής ενέργειας των ΗΠΑ και του κόσμου και η ιδιόκτητη τεχνολογία κυψελών ετεροσύνδεσης και η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία μονάδας SmartWire μας επιτρέπουν να παράγουμε προϊόντα της υψηλότερης ποιότητας και απόδοσης προκειμένου να προσφέρουμε στους πελάτες μας οικονομικά ανταγωνιστικά ηλιακά εξαρτήματα.»

Η αρχική ετήσια δυναμικότητα παραγωγής της εγκατάστασης θα είναι 400 MW και θα περιλαμβάνει δυνατότητες κατασκευής ηλιακών μονάδων για οικιακές, εμπορικές/βιομηχανικές στέγες και εφαρμογές σε κλίμακα κοινής ωφελείας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Meyer Burger επέλεξε την Goodyear για την πρώτη της μονάδα παραγωγής στις ΗΠΑ», δηλώνει ο κυβερνήτης της Αριζόνα, Doug Ducey. «Η νέα εγκατάσταση κατασκευής ηλιακών μονάδων της εταιρείας θα ενισχύσει περαιτέρω τη φήμη της Αριζόνα ως ηγέτη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ευχαριστώντας όλους τους εμπλεκόμενους εταίρους, θέλω να αναγνωρίσω συγκεκριμένα την κρίσιμη συνεργασία της αείμνηστης Δημάρχου Goodyear Georgia Lord, της οποίας το ιστορικό υπηρεσιών θα συνεχίσει να έχει θετικό αντίκτυπο στην Goodyear για τα επόμενα χρόνια».

Η παραγωγή αναμένεται να είναι λειτουργική μέχρι το τέλος του 2022, δημιουργώντας αρχικά 250 θέσεις εργασίας στη μεταποίηση και περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας με πλήρη ισχύ 1,5 GW.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που καλωσορίζω τον Meyer Burger στην κοινότητά μας», σχολιάζει ο δήμαρχος της Goodyear Joe Pizzillo. «Η απόφαση να κάνουμε μια μεγάλη επένδυση στην κοινότητά μας δείχνει ότι η Goodyear είναι μια εξαιρετική τοποθεσία για προηγμένες μεταποιητικές επιχειρήσεις. Το εργατικό δυναμικό υψηλής εξειδίκευσης, η σύγχρονη υποδομή και το χαμηλό κόστος επιχειρηματικής δραστηριότητας έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου οι εταιρείες μπορούν να ευδοκιμήσουν. Αυτό το έργο θα δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και ευχαριστώ τη Meyer Burger για την επένδυσή της στην πόλη μας».

«Φέρνοντας προηγμένες θέσεις εργασίας στον κατασκευαστικό τομέα και τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Βόρεια Αμερική στο Greater Phoenix, η Meyer Burger θα δημιουργήσει ανεκτίμητες ευκαιρίες απασχόλησης και περιβαλλοντική πρόοδο», προσθέτει ο Chris Camacho, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GPEC. «Αυτή η περιοχή είναι έτοιμη να είναι παγκόσμιος ηγέτης σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα και είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε έναν καινοτόμο αειφορίας στην αγορά».

Η Sandra Watson, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής Αρχής της Αριζόνα, συμφωνεί, εκφράζοντας την υποστήριξή της για τη Meyer Burger καθώς ενώνονται με άλλες εταιρείες στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στη μεταποιητική βιομηχανία της πολιτείας.

Schreibe einen Kommentar