Καλέστε τον πρωθυπουργό να υποστηρίξει την απαγόρευση του εμπορίου άγριας ζωής στη συνάντηση της G20

Καλέστε τον πρωθυπουργό να υποστηρίξει την απαγόρευση του εμπορίου άγριας ζωής στη συνάντηση της G20

November 6, 2020 0 Von admin

Δρ. Jane Goodall: «Το εμπόριο άγριας ζωής αποτελεί πολύ πραγματική απειλή για την ανθρώπινη υγεία».

5 Νοεμβρίου 2020

Η Dr. Jane Goodall DBE, η Alison Steadman, η Sue Perkins, ο Simon Reeve, η Gillian Burke και ο Mark Carwardine μοιράστηκαν μηνύματα βίντεο σε μια διαδικτυακή κοινοβουλευτική εκδήλωση καλώντας την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να ζητήσει απαγόρευση του εμπορίου άγριας ζωής στη συνάντηση των ηγετών της G20 αργότερα αυτόν τον μήνα και συμβάλει στην πρόληψη μιας μελλοντικής πανδημίας.

Η εκδήλωση, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, διοργανώθηκε από την Παγκόσμια Προστασία των Ζώων, η οποία ηγείται της Εκστρατείας για τον τερματισμό του εμπορίου άγριας ζωής, έναν συνασπισμό 25 κορυφαίων ομάδων προστασίας των ζώων και της προστασίας της άγριας ζωής του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων των Conservative Animal Welfare Foundation, Compassion in World Farming, Four Paws UK και Cruelty Free International.

Ο Sir Roger Gale, συντηρητικός βουλευτής για το North Thanet (ο προστάτης μας) διοργάνωσε τη δεξίωση με ομιλητές, όπως ο Luke Pollard MP, ο σκιώδης Υπουργός Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων και ο Sir David Amess, Συντηρητικός βουλευτής για το Southend West, (ο προστάτης μας ) ο οποίος κατέθεσε πρόσφατα μια Πρόταση Πρωινής Ημέρας σχετικά με το θέμα: https://edm.parliament.uk/early-day-motion/57422/the-global-wildlife-trade-and-prevention-of-future-zoonotic-pandemics

Η Δρ. Jane Goodall DBE, ιδρύτρια του Ινστιτούτου Jane Goodall και Αγγελιοφόρος της Ειρήνης του ΟΗΕ, είπε: «Το παγκόσμιο εμπόριο άγριων ζώων και των μελών του σώματός τους είναι τρομερά σκληρό και προκαλεί σοβαρή οικολογική ζημιά σε μια εποχή που ήδη χάνουμε τη βιοποικιλότητα παγκοσμίως. Αποτελεί επίσης πολύ πραγματική απειλή για την ανθρώπινη υγεία και παρέχει άφθονες ευκαιρίες στα παθογόνα να μεταδοθούν από τα ζώα στον άνθρωπο.

«Ελπίζω πραγματικά ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλοι εκπρόσωποι των χωρών της G20 θα συνεργαστούν για να εργαστούν σε ένα σχέδιο για τον τερματισμό του παγκόσμιου εμπορίου στη σύνοδο κορυφής της G20 τον Νοέμβριο».

Πριν από την εκδήλωση, μια αναφορά που υπογράφηκε από πάνω από 165.000 άτομα μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο (πάνω από ένα εκατομμύριο παγκοσμίως) παραδόθηκε στην Downing Street Number 10, καλώντας την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να υποστηρίξει την απαγόρευση του διεθνούς εμπορίου άγριων ζώων για την πρόληψη μελλοντικών ζωονοσογόνων πανδημιών .

Η Campaign to End Wildlife Trade υποστηρίζει ότι τα άγρια ​​ζώα λαμβάνονται από τη φύση ή εκτρέφονται σε σκληρές συνθήκες για να καλύψουν τη ζήτηση των καταναλωτών για εξωτικά κατοικίδια, παραδοσιακή κινεζική ιατρική, ψυχαγωγία, αξεσουάρ μόδας και τρόφιμα.

Με τον COVID-19 να θεωρείται ευρέως ότι εμφανίστηκε σε μια υγρή αγορά στο Wuhan, όπου η άγρια ​​ζωή πωλούνταν μαζί με φρέσκο ​​κρέας, φρούτα και λαχανικά, και με το 70% των ζωονοσογόνων αναδυόμενων μολυσματικών ασθενειών που προέρχονται από άγρια ​​ζώα, είναι σημαντικό να τερματιστεί το εμπόριο άγριας ζωής για να βοηθηθεί πρόληψη μιας μελλοντικής παγκόσμιας πανδημίας.

Πρόσφατη παγκόσμια προστασία των ζώων έρευνα αποκάλυψε ότι από το 2014-18, το Ηνωμένο Βασίλειο εισήγαγε σχεδόν τρεισήμισι εκατομμύρια άγρια ​​ζώα από 90 χώρες, συμπεριλαμβανομένων γνωστών εστιών αναδυόμενων ασθενειών[2]. Η εισαγωγή άγριων ζώων σε τέτοιους αριθμούς ενέχει τον κίνδυνο εξάπλωσης τέτοιων ασθενειών, που προκαλούνται από επιβλαβείς ιούς, βακτήρια, μύκητες και παράσιτα που εισάγονται σε νέα περιβάλλοντα.

Η εκστρατεία για τον τερματισμό του εμπορίου άγριας ζωής έχει ήδη υποστηριχθεί από 83 βουλευτές και ομοτίμους από όλα τα κόμματα. Έχει επίσης υποστηριχθεί από μια σειρά από διασημότητες, όπως ο Ricky Gervais και η Dame Judi Dench που έγραψαν ένα ανοίγω γράμμα στάλθηκε στον Πρωθυπουργό νωρίτερα φέτος.

[2] Επικίνδυνη επιχείρηση: Ζωντανές μη CITES Wildlife Εισαγωγές στο Ηνωμένο Βασίλειο και το δυναμικό για μολυσματικές ασθένειες