Κορυφαίες 10 αλλαγές στους Οικοδομικούς Κώδικες που πρέπει να γνωρίζετε

Κορυφαίες 10 αλλαγές στους Οικοδομικούς Κώδικες που πρέπει να γνωρίζετε

Mai 24, 2023 0 Von admin

Με τις ενημερώσεις στους οικοδομικούς κώδικες της Ουάσιγκτον να τίθενται σε ισχύ την 1η Ιουλίου, είναι σημαντικό τα μέλη να γνωρίζουν ποιες σημαντικές αλλαγές θα επηρεάσουν περισσότερο τις δραστηριότητές τους. Παρακάτω είναι μια λίστα με τις 10 κορυφαίες σημαντικές αλλαγές που πρέπει να γνωρίζετε καθώς πλησιάζει ο Ιούλιος.

1. WUI

Ο πρόσφατα επιβληθέντος κώδικας Wildland Urban Interface (WUI) εφαρμόζει ένα νέο σύνολο προτύπων στις κατασκευές σε όλη την πολιτεία για τη μείωση των απωλειών ιδιοκτησίας από τις πυρκαγιές. Το Τμήμα Φυσικών Πόρων ολοκλήρωσε τη χαρτογράφηση των ζωνών WUI για τοπικές δικαιοδοσίες που θα χρησιμοποιηθούν για επιβολή. Είναι ενδιαφέρον ότι ο χάρτης δεν παρέχει λεπτομέρειες σε επίπεδο δέματος

και παρέχει στον υπάλληλο του κτιρίου την αποκλειστική διακριτική ευχέρεια για τον προσδιορισμό των ευρημάτων των γεγονότων. Αν αναρωτιέστε τι καλύπτει το WUI, είναι τα πάντα, από στέγες, μαρκίζες, παράθυρα, πόρτες, καταστρώματα και πολλά, πολλά άλλα.

2. ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

Σε μια από τις πιο αμφιλεγόμενες αποφάσεις του κύκλου κώδικα, το Συμβούλιο Κρατικού Οικοδομικού Κώδικα (SBCC) ενέκρινε εντολή σύμφωνα με την οποία όλες οι νέες οικιστικές μονάδες πρέπει να είναι εξοπλισμένες με αντλίες θερμότητας για θέρμανση χώρου και νερού —εκτός εάν η νέα κατασκευή πληροί μία από τις οκτώ εξαιρέσεις— σκεφτείτε εργοτάξια χωρίς πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια. Αν και δεν αποτελεί πλήρη απαγόρευση του φυσικού αερίου, αυτό αποτελεί μια πολύ περιορισμένη ευκαιρία βάσει του κώδικα για τη χρήση φυσικού αερίου ως πρωτογενούς πηγής ενέργειας για ένα σπίτι. Θα δείτε στους νέους πίνακες R406 ότι οι ιδιοκτήτες έργων μπορούν ακόμα να αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν φούρνους φυσικού αερίου, αλλά συνοδεύεται από ένα ευδιάκριτο μειονέκτημα -3,0 μονάδες—αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες να κερδίσουν πιστώσεις σε άλλους (και πιο ακριβούς) τομείς του πίνακα R406. ανεξάρτητα από το αν μπορούν ή όχι να συνδεθούν στο ηλεκτρικό ρεύμα.

3. Μικρές προσθήκες

Σύμφωνα με τον τρέχοντα κώδικα, προσθήκες μικρότερες ή ίσες με 500 τετραγωνικά πόδια έπρεπε να πληρούν 1,5 πιστώσεις ενεργειακού κωδικού για συμμόρφωση με τον κώδικα. Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό δημιούργησε προβλήματα για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που επιδιώκουν να προσθέσουν ένα δωμάτιο-ντουλάπα ή παρόμοιο τύπο μικρής προσθήκης. Σύμφωνα με τον πρόσφατα εγκριθέντα κώδικα, μικρές προσθήκες από 150 τετραγωνικά πόδια και κάτω δεν θα χρειάζεται πλέον να συμμορφώνονται με τις πιστωτικές απαιτήσεις του ενεργειακού κώδικα.

4. Πιστώσεις Ενεργειακού Κώδικα

Εάν υπάρχει μια ασημένια επένδυση στην εντολή της αντλίας θερμότητας, είναι ότι επέτρεψε στο SBCC να υιοθετήσει τον λιγότερο επαχθή πίνακα ενεργειακών πιστώσεων. Οι μικρές, μεσαίες και μεγάλες κατοικίες σημείωσαν όλες μείωση τουλάχιστον μισής πίστωσης.

Μικρό (πιο λιγο από 1.500 πλ. πόδια) – 2,5 μονάδες

Μεσαίο (1.500 πλ. πόδια προς την 4.999 πλ. πόδια) – 5 μονάδες

Μεγάλο (5.000+ τετραγωνικά πόδια) – 6 μονάδες

Προσθήκες (150-500 πλ. πόδια) – 2 μονάδες

Ομάδα R-2 – 4,5 μονάδες

**Οι μικρές προσθήκες (κάτω από 150 τ.μ.) εξαιρούνται από τις απαιτήσεις του ενεργειακού κώδικα.

5. Διαρροή αέρα

Σε μια νίκη για τον κλάδο, ο Daimon Doyle, εκπρόσωπος κατασκευαστών κατοικιών στο SBCC, μπόρεσε να διαπραγματευτεί έναν ρυθμό διαρροής αέρα 4 CFM αντί για τα προτεινόμενα 3 ACH (το τρέχον ποσοστό είναι 5 CFM). Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υιοθέτησης κώδικα στις 4 Νοεμβρίου 2022, ο Ντόιλ δήλωσε, «υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τη στεγανοποίηση του αέρα… οι κατασκευαστές πρέπει να εκπαιδευτούν για το πώς να φτάσουν στο 4 CFM. Είναι ένας πραγματικός αγώνας. Δεν υπάρχει ένα ενιαίο μέγεθος».

6. Φόρτιση EV

Παρά την απόφαση του Διεθνούς Συμβουλίου Κώδικα ότι η φόρτιση EV δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του Διεθνούς Κώδικα Κατοικίας, η Ουάσιγκτον έχει υιοθετήσει αυτήν την απαίτηση στην έκδοση του IRC. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα νέα σπίτια με συνδεδεμένα ιδιωτικά γκαράζ ή συνδεδεμένα ιδιωτικά υπόστεγα θα πρέπει να καλωδιωθούν εκ των προτέρων για φόρτιση EV. Σε νέους ηλεκτρικούς πίνακες πρέπει να εγκατασταθεί τουλάχιστον ένα αποκλειστικό κύκλωμα διακλάδωσης 40 amp 208/240 volt. Το κύκλωμα διακλάδωσης θα πρέπει να τερματίζει σε κουτί διακλάδωσης, πρίζα υποδοχής ή εξοπλισμό φόρτισης EV.

7. Σοφίτες

Ο κώδικας δεν είναι πλέον σιωπηλός στα πατάρια, καθώς υιοθετήθηκε μια αλλαγή κώδικα που υποβλήθηκε από την Ένωση Υπαλλήλων Κτιρίων της Ουάσιγκτον. Ουσιαστικά, τα πατάρια αντιμετωπίζονται πλέον ως ημιώροφοι στον κώδικα, σε αντίθεση με μια κατοικήσιμη σοφίτα. Αυτές οι αλλαγές επιτρέπουν χαμηλότερο ύψος οροφής, απεριόριστη χρήση του χώρου και πολλά άλλα.

8. Υφιστάμενα Κτίρια και Κατασκευές

Το Παράρτημα J του IRC έχει μετακινηθεί (και αναδιαρθρωθεί) στο Κεφάλαιο 45. Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά αλλαγών στη γλώσσα κώδικα που καλύπτει επισκευές, τροποποιήσεις, προσθήκες και μετατοπίσεις που αξίζει να ελέγξετε. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην πόλη της Τακόμα για την υποβολή της εγκριθείσας πρότασης που δίνει μεγαλύτερη ευελιξία για τις υπάρχουσες κατασκευές που θα καθιστούν λιγότερο δαπανηρές για τις υπάρχουσες κατοικίες τη συμμόρφωση με τους κώδικες δόμησης.

9. Ραδόνιο

Εάν χτίζετε σε μια κομητεία που πρέπει να ακολουθήσει το Παράρτημα ΣΤ λόγω των υψηλών επιπέδων ραδονίου, οι νέες απαιτήσεις δοκιμών μπορεί να είναι αιτία ανησυχίας. Εάν η κομητεία σας απαιτεί συστήματα μείωσης του ραδονίου, πρέπει να επιτύχετε ένα αποτέλεσμα δοκιμής στο ή κάτω από 4 pCi/L. Εάν δεν επιτευχθεί, πρέπει να πραγματοποιηθούν περαιτέρω μετριασμός και επανέλεγχος έως ότου επιτευχθεί 4 pCi/L ή χαμηλότερη. Είναι απαραίτητος ο σωστός σχεδιασμός για το πότε θα γίνει δοκιμή για ραδόνιο και μετριασμός για να διασφαλιστεί ότι αυτή η νέα απαίτηση δεν εμποδίζει το καθεστώς κλεισίματος των κατοικιών σε κομητείες με υψηλή περιεκτικότητα σε ραδόνιο.

10. Τιμές εξάτμισης κουζίνας

Εάν είστε εξοικειωμένοι με τους ρυθμούς εξάτμισης κουζίνας στον μηχανικό κώδικα, πιθανότατα γνωρίζετε ότι ο τρέχων ρυθμός ροής αέρα είναι 100 CFM. Με τη νέα σουίτα αλλαγών κώδικα, αυτό θα αλλάξει δραματικά, ανάλογα με τον τύπο του εύρους που εγκαθιστάτε σε νέα σπίτια. Για παράδειγμα, μια κουκούλα σε ηλεκτρική εμβέλεια θα απαιτεί τώρα τουλάχιστον 160 CFM, ενώ μια κουκούλα πάνω από το εύρος καύσης θα απαιτεί τουλάχιστον 250 CFM.

Εγγράφω σε του BIAW σειρά τάξεων κωδικών σε όλη την επικράτεια

Το BIAW έχει ξεκινήσει μια σειρά μαθημάτων κωδικών σε όλη την πολιτεία για να βοηθήσει τους κατασκευαστές και τους αναδιαμορφωτές σχετικά με σημαντικές αλλαγές στους κώδικες που θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2023. Διδάσκονται από μακροχρόνιους ειδικούς στους κώδικες, τα μαθήματα θα μοιραστούν τις σημαντικές αλλαγές που ενέκρινε το Συμβούλιο Κτιρικών Κώδικα Πολιτείας και νέες απαιτήσεις που πρέπει να πληροί ο κλάδος για να συμμορφωθεί. Επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.biaw.com/classes για να μάθετε περισσότερα.

*Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο τεύχος Μαΐου 2023 του Building Insight.