Μάσκα Φωτός και Διόρθωσης

Μάσκα Φωτός και Διόρθωσης

März 19, 2023 0 Von admin

Τελευταία η αδερφή μου θα με καλέσει σε μια συνομιλία μέσω βίντεο ενώ πηγαίνει με το αυτοκίνητο στο σπίτι το βράδυ, το τηλέφωνο είναι στα χέρια χωρίς χέρια στο ταμπλό της και καθώς ο ήλιος δύει το φως που χτυπά το πρόσωπό της με το γείσο κάτω, φωτίζει μόνο το στόμα της , μάγουλα και μύτη, σαν Μάσκα Φωτός, αντικαθιστώντας την απόδοση μιας χρήσης ή υφασμάτων που ήταν ο κανόνας για πολλούς τελευταία. Μόλις με παίρνει τηλέφωνο και βλέπει τον εαυτό της στην οθόνη, λέει: «Ω! Φοράω ξανά τη Μάσκα μου του Φωτός» και μετά τραγουδά το «Maaassk of LLiiiiiight», κατευθείαν και είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να ξεκινήσεις μια συζήτηση που μερικές φορές μπορεί να είναι μια μετάδοση του πόσο παράξενη είναι η ζωή τώρα…

Καθώς πολλοί άνθρωποι στις πολιτείες και σε όλο τον κόσμο βιώνουν τους στρεσογόνους παράγοντες της σύγχυσης, με τον κόσμο να φαίνεται σαν να έχει σταματήσει. Μαίνεται σύγχυση κάτω από την επιφάνεια, κρίση ταυτότητας και φόβοι για το άγνωστο τουλάχιστον. Πολλοί από εμάς ανακαλύπτουμε (αν δεν το γνωρίζαμε ήδη) ότι η αυτοφροντίδα είναι τελικά το κλειδί για να παρακάμψουμε τα συναισθηματικά τρενάκια. Καλό φαγητό, εσωτερικά ταξίδια, εξωτερικά ταξίδια, κύκλοι θεραπείας, κύκλοι τραγουδιού, εκφραστική δημιουργικότητα στη ζωγραφική, στο χορό, στη μαγειρική. Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους άπειρους τρόπους για να αναπτύξουμε τους τρόπους αυτοσυντήρησής μας. Οι καθημερινές πρακτικές είναι βασικές για να αξιοποιήσουμε την καλοσύνη και τη συμπόνια που ανοίγουν τις πύλες της πλημμύρας για τη δημιουργία ειρήνης στη ζωή μας.

Πίσω τον Μάρτιο φαινόταν σαν πολλοί από εμάς να κρατούσαμε την ανάσα μας για να «επιστρέψουν τα πράγματα στο φυσιολογικό». Τώρα, πολλοί από εμάς έχουμε συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει φυσιολογικό να επιστρέψουμε: οι ανησυχητικές τύψεις σε συνδυασμό με την προσμονή για το τι μπορεί να έρθει κρατά το νευρικό μας σύστημα εξαντλημένο. και η συντήρηση γίνεται ζωτικής σημασίας.

Τον Φεβρουάριο, πήγα στο Maui της Χαβάης και συμμετείχα σε ένα μάθημα εκμάθησης παραδοσιακού χαβανέζικου μασάζ, που ονομάζεται Lomi Lomi. Ένα από τα πιο σημαντικά συμπεράσματα από τις θεραπευτικές πρακτικές των νησιών της Χαβάης/Ειρηνικού που έχω μάθει από τότε που έλθηκα από αυτές τις ιθαγενείς παραδόσεις είναι το Ho’oponopono. Το Ho’oponopono μεταφράζεται ως „να κάνω πολύ σωστό“ στη γλώσσα της Χαβάης. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτή την πρακτική, είναι ένας τρόπος να ξεκαθαρίσετε τις δυσαρέσκειες και να επιφέρετε συγχώρεση, μέσα σας, την οικογένειά σας και την κοινότητά σας γενικότερα. Όταν κουβαλάμε αρνητικότητα μέσα μας, τείνει να διαρρέει και να εισχωρεί στο περιβάλλον μας, αποστραγγίζοντας τη δική μας ενέργεια. Για να το καθαρίσουμε και να γίνουμε ξανά ουδέτεροι, αφήνουμε το φως μας να λάμψει και μας επιτρέπει να βλέπουμε το φως και στους άλλους.

Χρησιμοποιείται παραδοσιακά σε περιβάλλον οικογένειας ή χωριού, κάποτε άκουσα μια ιστορία που μου είπε ένας φίλος μου που δεν ήταν αυτόχθονας από όταν ήταν στα Φίτζι. Είπε, ενώ ζούσε σε ένα μικρό χωριό ότι μια μέρα, πριν πάει για μια εκδρομή για κυνήγι, ολόκληρο το χωριό συγκεντρώθηκε για να καθαρίσει κάθε αρνητικότητα από το παρελθόν, το παρόν ή το μέλλον μέσω μιας πρακτικής Ho’oponopono. Μετά την ολοκλήρωση της τελετής οι ψαράδες βγήκαν να κυνηγήσουν με τις ψαρόβαρκες τους. Αυτό που κανονικά μπορεί να φαίνεται σαν τυχερός, εμφανίστηκε ένας μεγάλος καρχαρίας. Ο καρχαρίας έκανε έναν κύκλο γύρω από τη βάρκα για μια στιγμή και στη συνέχεια βγήκε στην επιφάνεια με την κοιλιά, κυριολεκτικά παραδόθηκε στη βάρκα. Οι ψαράδες ήξεραν ότι η τελετή τους ακούστηκε και οι προσπάθειές τους εκτιμήθηκαν, καθώς κατάλαβαν βαθιά και ζούσαν στη βαθιά δύναμη της πρακτικής του Ho’oponopono. Με ευγνωμοσύνη, η προσφορά έγινε δεκτή και οι ψαράδες μάζεψαν τον καρχαρία που θα μοιραζόταν όλο το χωριό.

Η εξάσκηση του Ho’oponopono αρχικά συνεπαγόταν ένα χωριό ή οικογένειες που θα μπορούσαν να ενωθούν σωματικά. Τώρα με τις σύγχρονες ταξιδιωτικές ανέσεις πολλές κοινότητες έχουν άτομα που έχουν διασκορπιστεί σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας τη φυσική σύνδεση πιο δύσκολη. Ωστόσο, έχει γίνει ενοποιημένη προσαρμογή του Ho’oponopono, που λέει αυτά τα όμορφα λόγια:

„Σ’αγαπώ.

Σε παρακαλώ συγχώρεσέ με.

Συγγνώμη.

Ευχαριστώ.“

Γράφτηκε σε ένα βιβλίο από τον Δρ. Ihaleakala Hew Len και τον Joe Vitale, προσωπικά χρησιμοποιώ αυτές τις τέσσερις φράσεις με πολύ απτές προθέσεις και έχω σαφή και μερικές φορές άμεση επιβεβαίωση. Φαντάζομαι ότι κοιτάζω στα μάτια ενός συγκεκριμένου ατόμου, παρεμβάλλοντας το όνομά του ενώ επαναλαμβάνω το ρητό, διατηρώντας τον απόλυτο σεβασμό για την ειρήνη και την ευτυχία που πιστεύω ότι αξίζει σε κάθε άτομο. Ή, φαντάζομαι ένα μέρος φωτεινό και καθαρό από αρνητικότητα. Ή μια κατάσταση, χωρίς πόνο, γεμάτη ευκολία. Λέγοντας αυτά τα καθαριστικά λόγια μεταμορφώνονται τα πάντα.

Το Ho’omana Spa στο Μάουι είναι όπου σπούδασα τη θεραπεία της Χαβάης και ενθαρρύνω όποιον ενδιαφέρεται να εμβαθύνει στο Ho’oponopono ή να μάθει το μασάζ Lomi Lomi εξετάστε τα μαθήματα που προσφέρουνκαθώς άλλαξε τη ζωή μου και δημιούργησε ένα βιώσιμο εισόδημα για μένα, ενώ παράλληλα μπόρεσα να μοιραστώ μια αρχαία και μεταμορφωτική θεραπευτική μέθοδο.

Ενώ βρίσκεσαι στο Μάουι, μου δάσκαλος (που σημαίνει δάσκαλος στη γλώσσα της Χαβάης) μοιράστηκε μαζί μας μια τεχνική διαλογισμού Ho’oponopono. Ξεκίνησε λέγοντάς μας μια ιστορία. Είπε όταν μάθαινε τις θεραπευτικές παραδόσεις της Χαβάης (που τώρα είναι αριστοτεχνική δασκάλα) ότι θα πήγαινε στο σπίτι του κούμου της για να εξασκηθεί και να μάθει. Κατά την άφιξη, το κουμού της τη ρωτούσε καθημερινά: «Πεχέα κα λα;», «πώς είναι το φως σου;» Αναφερόμενος στο φως που έχουμε μέσα μας. Ήταν μια συνεχής, καθημερινή υπενθύμιση να κάνει check-in με τον εαυτό της και να καθαρίζει κάθε αρνητική ενέργεια που μπορεί να κουβαλάει.

Όλοι έχουμε αυτό το φως μέσα μας.

Η kumu μου προχώρησε να μας διδάξει τον Διαλογισμό της με το Bowl of Light, που είναι μια προσαρμογή από την ιστορία του Bowl of Light στο βιβλίο, «Ιστορίες από το Νυχτερινό Ουράνιο Τόξο». Με ίσια πλάτη, καθίστε ήσυχα και προσέξτε. Κλείστε τα μάτια σας και μπείτε στο σώμα σας (μπορείτε να φανταστείτε μια σταγόνα νερού να στάζει από πάνω από το κεφάλι σας μέσα από το σώμα σας στο πυελικό έδαφος) και με κάθε αναπνοή, χαλαρώστε όλο και πιο βαθιά, επιβραδύνετε τον εαυτό σας από την ημέρα και συντονιστείτε με το δικό σας συχνότητα.

Ξεκίνησε; Φανταστείτε μέσα σας ότι υπάρχει ένα μπολ. Ό,τι και αν φαίνεται το μπολ σας είναι τέλειο, είναι το δικό σας μπολ. Τώρα, κοιτάξτε μέσα στο μπολ σας. Τι βλέπετε στο μπολ σας; Αυτό το μπολ λάμπει το φως σας από μέσα και για τα πράγματα που δυνητικά κρύβουν το φως σας, φανταστείτε τα ως πέτρες. Αυτές οι πέτρες στο μπολ σας αντιπροσωπεύουν τα συναισθήματα που μπορεί να κρατάτε, αυτές τις δυσαρέσκειες, τις ζήλιες, την αρνητική αυτοσυζήτηση, τις κακές αναμνήσεις: κάθε πέτρα κρατά μια δική της ιστορία. Σήκωσε μια πέτρα. Μελετήστε αυτό το κομμάτι σας. Κοιτάξτε κάθε χαραμάδα και αγγίξτε κάθε βράχο. Γνωρίστε αυτήν την πέτρα, και όταν νιώσετε πλήρης με αυτήν την πέτρα, με αυτό το συναίσθημα, τότε είστε έτοιμοι. Μπορείτε να απορρίψετε αυτήν την πέτρα – αποστέλλοντάς την με στοργική εκτίμηση για όσα σας δίδαξε. Έχετε ανοίξει τον εαυτό σας στο ξεκαθάρισμα και το φως από το μπολ σας μπορεί να ακτινοβολήσει μέσα από το νέο χώρο που έχετε δημιουργήσει. Αυτό είναι το φως σου! Αφαιρέστε με αγάπη τις πέτρες που βαραίνουν το μπολ σας και αφήστε το φως σας να λάμψει.

Μπορείτε να κλείσετε αυτόν τον διαλογισμό στέλνοντας διαχρονική ευγνωμοσύνη στον αιθέρα.

Αυτή και άλλες καθημερινές πρακτικές ανοίγουν τις καρδιές μας. Όταν περπατάτε έξω για να συναντήσετε την ημέρα και επιπλέετε με αυτή τη φυσική μάσκα στο πρόσωπό σας, θυμηθείτε να κάνετε check in με το φως σας. Αφήστε το φως σας να λάμψει από μέσα. Αυτό πρέπει να μοιραστούμε. Ενώ το στόμα-χαμόγελό μας μπορεί να κρύβεται στον έξω κόσμο, το εσωτερικό μας χαμόγελο μπορεί να λάμπει ακόμα πιο λαμπερό. Τώρα είναι η στιγμή να αφήσετε τις διαφορές στην άκρη και να λάμψετε πιο λαμπερά από ποτέ, να ανανεωθείτε και να νιώσετε ζωντάνια. και φυσικά, όταν μοιράζεσαι το φως σου, αναπόφευκτα θα φέρεις και άλλους μαζί σου!

Η Abigail Tirabassi είναι μια καλλιτέχνιδα, σέρφερ, ταξιδιώτης, φιλόσοφος που κοιτάζει τα αστέρια, που έλκεται να ανυψώσει την ανθρώπινη δόνηση μέσω της δικής της θεραπείας. St.Pete, FL/Pavones, CR. IG: @scrammby