Νέα Ομοσπονδιακή Πρόκληση για τους Περιορισμούς Φυσικού Αερίου

Νέα Ομοσπονδιακή Πρόκληση για τους Περιορισμούς Φυσικού Αερίου

Mai 24, 2023 0 Von admin

ΟΛΥΜΠΙΑ…Μια ευρεία ομάδα εναγόντων έχει καταθέσει ομοσπονδιακή αγωγή ζητώντας να σταματήσει ή να καθυστερήσει τις διατάξεις του νέου ενεργειακού κώδικα της πολιτείας. Η αγωγή είναι παρόμοια με την πρόκληση που κέρδισε μια ομάδα στην Καλιφόρνια που μπλόκαρε τους περιορισμούς στην υποδομή φυσικού αερίου που θεσπίστηκαν από την πόλη του Μπέρκλεϋ.

Ο συνασπισμός ιδιωτών, βιομηχανιών εργατικού και επιχειρηματικού κλάδου και εμπορικών ενώσεων κατέθεσε μήνυση στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Ανατολική Περιφέρεια της Ουάσιγκτον. Ζητούν διαταγή για αποκλεισμό ή καθυστέρηση των νέων κωδίκων που περιορίζουν το φυσικό αέριο σε νέες εμπορικές και οικιστικές κατασκευές μετά την 1η Ιουλίου 2023.

Η απαγόρευση της πόλης του Μπέρκλεϋ ακυρώθηκε

Σε California Restaurant Association v. City of Berkeley, το 9ου Το Περιφερειακό Εφετείο έκρινε ότι ο ομοσπονδιακός νόμος απαγόρευσε την απαγόρευση της πόλης του Μπέρκλεϊ για την εγκατάσταση σωληνώσεων φυσικού αερίου σε νέες κατασκευές.

Στην απόφασή του, το Δικαστήριο έκρινε ότι ο ομοσπονδιακός νόμος για την ενεργειακή πολιτική και τη διατήρηση προκαταλαμβάνει ρητά τους κρατικούς και τοπικούς κανονισμούς σχετικά με την ενεργειακή χρήση πολλών συσκευών φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων αυτών που χρησιμοποιούνται σε οικιακές κουζίνες και εστιατόρια.

Το Δικαστήριο σημείωσε περαιτέρω ότι, με το απλό κείμενο και τη δομή του, η διάταξη περί πρόληψης του νόμου περιλαμβάνει οικοδομικούς κώδικες που ρυθμίζουν τη χρήση φυσικού αερίου από καλυπτόμενα προϊόντα. Το Δικαστήριο έκρινε ότι ο οικοδομικός κώδικας του Μπέρκλεϋ παραβίαζε τον νόμο εμποδίζοντας τέτοιες συσκευές να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο.

Ο συνασπισμός υποστηρίζει ότι το σκεπτικό του Ninth Circuit για την ανατροπή της φυσικής απαγόρευσης του City of Berkeley ισχύει και για τον ενεργειακό κώδικα της Ουάσιγκτον.

«Το μόνο που ζητάμε είναι το δικαστήριο να εφαρμόσει τον ίδιο νόμο στην πολιτεία της Ουάσιγκτον με τους 9ου το κύκλωμα έγινε στην Καλιφόρνια», είπε ο Τζάκσον Μέιναρντ, Γενικός Σύμβουλος της Ένωσης Οικοδομικής Βιομηχανίας της Ουάσιγκτον.

«Χιλιάδες οικοδόμοι, ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχείων και επιχειρήσεις αξίζουν να μάθουν το συντομότερο δυνατό εάν θα τους επιτραπεί να κερδίζουν τα προς το ζην ή εάν αυτοί οι άσκοπα περιοριστικοί και δαπανηροί κανόνες θα τεθούν σε ισχύ τον Ιούλιο», είπε. «Είμαστε περήφανοι που ηγούμαστε σε αυτόν τον αγώνα με άλλους εταίρους σε όλη την πολιτεία».

Τα εμπόδια φυσικού αερίου επηρεάζουν την οικονομική προσιτότητα και την άνεση των κατοικιών

Οι νέοι ενεργειακοί κωδικοί της Ουάσιγκτον προσθέτουν τουλάχιστον 9.200 $ στο κόστος ενός νέου σπιτιού. Σύμφωνα με μια πρόσφατη Εθνική Ένωση Κατασκευαστών Σπιτιών αναφορά, ένα νέο σπίτι με μέση τιμή στην Ουάσιγκτον κοστίζει ήδη 210.000 $ περισσότερο από τον εθνικό μέσο όρο — 635.131 $ σε σύγκριση με τον εθνικό μέσο όρο των 425.786 $. Σε αυτό το τίμημα, σχεδόν το 81 τοις εκατό των 3,1 εκατομμυρίων νοικοκυριών της Ουάσιγκτον δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα σπίτι.

Η έλλειψη επιλογής ενέργειας όχι μόνο επηρεάζει την οικονομική προσιτότητα και τη διαθεσιμότητα στέγασης, αλλά βλάπτει επίσης τους πιθανούς ιδιοκτήτες σπιτιού σε περιοχές όπου οι διακοπές ρεύματος απειλούν την ικανότητα των οικογενειών να ζεσταθούν ή να μαγειρέψουν.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση Ενεργειακών Πληροφοριών, περίπου το ένα τρίτο των νοικοκυριών της Ουάσιγκτον χρησιμοποιούν φυσικό αέριο ως κύρια πηγή ενέργειας για τη θέρμανση του σπιτιού.

###

Η Ένωση Οικοδομικής Βιομηχανίας της Ουάσιγκτον είναι η φωνή της βιομηχανίας στέγασης. Η μεγαλύτερη εμπορική ένωση της πολιτείας με 8.000 εταιρείες μέλη, η BIAW προωθεί και προστατεύει τη ζωτικότητα της οικοδομικής βιομηχανίας, ώστε περισσότερες οικογένειες της Ουάσιγκτον να μπορούν να απολαμβάνουν το Αμερικανικό Όνειρο της ιδιοκτησίας ενός σπιτιού. Μάθετε περισσότερα στο: www.biaw.com