Ο διευθυντής του CAWF Peter Hall AM ηγείται της συγκέντρωσης έξω από το κοινοβούλιο ενάντια στο The Grind – The Faroe Islands the Faroe Slaughter of Dolphins and Whales

Ο διευθυντής του CAWF Peter Hall AM ηγείται της συγκέντρωσης έξω από το κοινοβούλιο ενάντια στο The Grind – The Faroe Islands the Faroe Slaughter of Dolphins and Whales

Oktober 22, 2021 0 Von admin

Ενημερώθηκε 16 Φεβρουαρίου 22

«Καθένας από εμάς έχει τη δύναμη να επηρεάσει τη διαδικασία της αλλαγής αναλαμβάνοντας προσωπική ευθύνη επικοινωνώντας με τους νομοθέτες, τον βουλευτή σας»

Η απάντηση του Governmnet στην αναφορά του Dominic on the Grind σήμερα: Η κυβέρνηση απάντησε
Αυτή η απάντηση δόθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2021

Το Ηνωμένο Βασίλειο αντιτίθεται σθεναρά στο κυνήγι κητοειδών και δεσμεύεται να τηρεί υψηλά πρότυπα καλής μεταχείρισης των ζώων στις εμπορικές του σχέσεις. Συνεχίζουμε να προτρέπουμε τα Νησιά Φερόε να σταματήσουν το κυνήγι κητοειδών.

Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση
Το Ηνωμένο Βασίλειο διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην προάσπιση της διατήρησης και της ευημερίας όλων των κητωδών (φάλαινες, δελφίνια και φώκαινες) και είναι ενεργό μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Φαλαινοθηρίας (IWC). Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το κυνήγι των κητωδών είναι απαράδεκτα σκληρό και ότι ο υπεύθυνος τουρισμός είναι η μόνη πραγματικά βιώσιμη αλληλεπίδραση με αυτά τα ζώα.

Ο Λόρδος Goldsmith έγραψε στον Jacob Vestergaard, τον Υπουργό Αλιείας των Φερόε, για να εκφράσει την αντίθεση του Ηνωμένου Βασιλείου στη θανάτωση κητοειδών στις Νήσους Φερόε, με ιδιαίτερη αναφορά στο κυνήγι 1.428 δελφινιών λευκής όψης του Ατλαντικού που έλαβε χώρα στις 12 Σεπτεμβρίου. Οι βρετανοί αξιωματούχοι έχουν επίσης εκφράσει ανησυχίες μέσω διπλωματικών διαύλων, συμπεριλαμβανομένης της IWC.

Το ΗΒ χαιρετίζει την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού των Φερόε ότι η κυβέρνησή του θα ξεκινήσει αξιολόγηση των κανονισμών σχετικά με τη σύλληψη δελφινιών λευκής όψης στον Ατλαντικό και θα επανεξετάσει προσεκτικά τον ρόλο που παίζουν αυτά τα κυνήγια στην κοινωνία των Φερόε. Οι Υπουργοί του ΗΒ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με την κυβέρνηση των Φερόε καθ‘ όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας αξιολόγησης.

Έχοντας ισχυρές διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις με εταίρους, είμαστε σε θέση να έχουμε ανοιχτές συζητήσεις για μια σειρά θεμάτων. Το ΗΒ θα συνεχίσει να υποστηρίζει σε κάθε κατάλληλη ευκαιρία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προβλέπονται από την Εμπορική Συμφωνία μας, για τον τερματισμό του κυνηγιού κητοειδών στις Νήσους Φερόε.

Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΩ:

CONSERVATIVE ANIMAL WELFARE FOUNDATION- Λονδίνο, 16 Φεβρουαρίου 2022 Δήλωση σχετικά με τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου που συνήφθη μεταξύ του Βασιλείου της Δανίας όσον αφορά τις Νήσους Φερόε και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το Conservative Animal Welfare Foundation (CAWF) είναι απογοητευμένο από την είδηση ​​ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει συνάψει νέα αλιευτική συμφωνία ως μέρος της συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών με τις Νήσους Φερόε. Την Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, τα νερά των Νήσων Φερόε βάφτηκαν με το αίμα αυτού που ήταν ίσως η μεγαλύτερη θανάτωση κητωδών που έχει καταγραφεί ποτέ, 1428 άσπρα δελφίνια του Ατλαντικού και δεκάδες φάλαινες πιλότοι σφαγιάστηκαν στο πλαίσιο του φεστιβάλ θανάτωσης των Φερόε γνωστό ως grindadrap. Είναι κρίσιμο η κυβέρνηση να μην συμβιβάζεται με τα πρότυπα καλής διαβίωσης των ζώων κατά τη σύναψη διεθνών συμφωνιών. Μολονότι το μοσχάρι έχει τις ρίζες του στο μακρινό παρελθόν, είναι μόνο η σύγχρονη τεχνολογία των μηχανοκίνητων σκαφών που οδηγούν κητώδη στην ακτή που επιτρέπει τη θανάτωση σε αυτή την κλίμακα. Αυτή η παράλογη σφαγή είναι αδικαιολόγητη για οποιονδήποτε λόγο. Τα κητώδη βρίσκονται ήδη υπό πίεση από την κλιματική αλλαγή, τις απεργίες πλοίων, την υπεραλίευση και τη ρύπανση από σόναρ, πλαστικά, βαρέα μέταλλα και χαμένα αλιευτικά εργαλεία. Ως βασικό είδος, η απώλεια τους επηρεάζει τη συνολική υγεία των ωκεανών. Στεκόμαστε σταθερά με τους ακτιβιστές για την καλή διαβίωση των ζώων και τους προστάτες του CAWF, συμπεριλαμβανομένου του Λόρδου Zac Goldsmith, ο οποίος ορθώς μίλησε ενάντια σε αυτές τις δολοφονίες και έγραψε στις κυβερνήσεις των Φερόε και της Δανίας καταδικάζοντας τη σφαγή πέρυσι. Αυτό το γεγονός είναι ένα επιπλέον επιχείρημα για την υποχρεωτική επισήμανση για την καλή διαβίωση των ζώων όλων των ζωικών προϊόντων που παράγονται ή καταναλώνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συνιστούμε τα ψάρια και τα προϊόντα κρέατος που προέρχονται από τις Νήσους Φερόες και πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο να προσδιορίζονται με σαφήνεια, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να αποφασίσουν εάν επιθυμούν να τα αγοράσουν. Τον Οκτώβριο του 2021, ο διευθυντής του CAWF, Peter Hall AM, συμμετείχε σε μια συγκέντρωση ενάντια στο grindadrap έξω από το Κοινοβούλιο και τήρησε ενός λεπτού σιγή για να θρηνήσει τη δολοφονία του προστάτη του CAWF Sir David Amess. Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ:https://www.conservativeanimalwelfarefoundation.org/…Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Ισλανδία ανακοίνωσε πρόσφατα το τέλος της φαλαινοθηρίας και ελπίζουμε ότι οι Φερόες, η Δανία, η Νορβηγία και η Ιαπωνία θα βάλουν τέλος στην φαλαινοθηρία.