Προβληματισμός για το τέλος της χρονιάς: 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας

0

Μια ματιά σε αυτήν την ανάρτηση: Ξεκινάτε τη διαδικασία προβληματισμού για τη χρονιά σας; Χρησιμοποιήστε το φύλλο εργασίας προβληματισμού για το τέλος του έτους για να αξιολογήσετε τα συναισθήματά σας πριν ξεκινήσετε τη νέα χρονιά!

Παρακολουθήσατε ποτέ μια ανασκόπηση της χρονιάς σας στο Facebook; Αυτά τα μικρά αποσπάσματα που συνέταξαν για τους φίλους σας και τις πολύτιμες φωτογραφίες σας. Είναι ανατριχιαστικό να ξέρουν πώς να «τραβούν τα κορδόνια της καρδιάς σου».

Φέρνει πίσω τόσες αναμνήσεις. Κάποια δημοσιεύσατε για να τα γιορτάσετε και μερικά απλά δεν θέλατε να ξεχάσετε — συνήθως με μια πλευρά μιας selfie για να τα συνοδεύσετε.

Καθώς η χρονιά αρχίζει να τελειώνει, βρίσκομαι να λέω: «Πού πάει η ώρα; Πώς είναι ήδη το τέλος του χρόνου;» Επίσης, βρίσκω τον εαυτό μου να σκέφτεται: «Φαίνεται σαν χθες…»

Ανεξάρτητα από την αναπόληση, ο χρόνος δεν σταματά. Όχι για κανέναν μας.

Εξαιτίας αυτής της πραγματικότητας δεν μπορώ παρά να σκεφτώ την περασμένη χρονιά. Θέλω να.

Εσυ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ? Είστε έτοιμοι να καλέσετε το νέο έτος με κάποιο προβληματισμό για το τέλος του έτους;

pin για pinterest: Έτος κριτικής <<δωρεάν εκτύπωση>>“ class=“wp-image-1578″ srcset=“https://fehir.com/wp-content/uploads/2022/07/Προβληματισμός-για-το-τέλος-της-χρονιάς-3-ερωτήσεις-που-πρέπει.jpeg 200w, https://justhomemaking.com/wp-content/uploads/2019/11/Pin1-600×900.jpeg 600w, https://justhomemaking.com/wp-content/uploads/2019/11/Pin1-683×1024.jpeg 683w, https://justhomemaking.com/wp-content/uploads/2019/11/Pin1-768×1152.jpeg 768w, https://justhomemaking.com/wp-content/uploads/2019/11/Pin1-1024×1536.jpeg 1024w, https://justhomemaking.com/wp-content/uploads/2019/11/Pin1-300×450.jpeg 300w, https://justhomemaking.com/wp-content/uploads/2019/11/Pin1-850×1275.jpeg 850w, https://justhomemaking.com/wp-content/uploads/2019/11/Pin1.jpeg 1200w“ sizes=“(max-width: 200px) 100vw, 200px“/></a></figure>
</div>
<p>**<em>Αυτή η ανάρτηση μπορεί να περιέχει συμβεβλημένους υπερσυνδέσμους. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάνετε κλικ και αγοράσετε, ενδέχεται να κάνουμε μια προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Ανατρέξτε στην πλήρη Πολιτική Αποκάλυψης για περισσότερες λεπτομέρειες.</em>**</p>
<h2><strong>Παρακαλώ αφιερώστε χρόνο για προβληματισμό για τη χρονιά σας</strong></h2>
<p>Λατρεύω τις εποχές. Η καινούργια που φέρνουν είναι κάτι που πάντα ανυπομονώ. Μερικές φορές μου αρέσει επίσης η υπόσχεσή τους να τελειώνουν.</p>
<p>Δεν νομίζω ότι θα τους εκτιμούσα τόσο πολύ αν δεν άλλαζαν. Το να ξαπλώνετε σε μια πισίνα στη μέση του χειμώνα ακούγεται τόσο διασκεδαστικό όσο ένα φλιτζάνι ζεστό κακάο γεμάτο με marshmallows σε μια ημέρα 100 βαθμών.</p>
<p>Υπάρχουν τόσες πολλές ζωές που θα έλειπαν αν οι εποχές μας δεν άλλαζαν ποτέ.</p>
<p>Καθώς αυτή η χρονιά πλησιάζει στο τέλος της, βρίσκομαι να κοιτάζω πίσω τους τελευταίους 12 μήνες και να σκέφτομαι τη ζωή μου, τις εποχές μας.</p>
<p>Είναι δελεαστικό να γεμίζεις τον χρόνο σου αυτή την εποχή του χρόνου — σε σημείο που είσαι τόσο εξαντλημένος που δεν θέλεις καν να σκεφτείς πώς θα είναι η επόμενη μέρα.</p>
<p><strong>Θέλω να σας ενθαρρύνω να αφιερώσετε αυτόν τον χρόνο.</strong></p>
<p>Ξέρω ότι υπάρχουν ένα εκατομμύριο πράγματα που κρέμονται πάνω από το κεφάλι σου αυτή τη στιγμή, και το να αφιερώνεις χρόνο για να καθίσεις και να σκεφτείς μπορεί να φαίνεται σαν χάσιμο πολύτιμου χρόνου, αλλά με βοηθά να κάνω τη ζωή καλύτερα.</p>
<p>Λοιπόν, ελάτε μαζί μου! Βάλτε τη σκέψη σας.</p>
<p><strong>— – – > —- —-> Πάρτε ένα στυλό και χαρτί ή χρησιμοποιήστε το δικό μας <a rel=δωρεάν εκτυπώσιμο και θυμηθείτε την περασμένη χρονιά.

Εκτυπώσιμο φύλλο εργασίας προβληματισμού για το τέλος της χρονιάς από το Just Homemaking

Ερωτήσεις προβληματισμού για το τέλος της χρονιάς

Ας δούμε μαζί τις ενότητες…

1| Τι έχετε καταφέρει φέτος;

Ρίξτε μια ματιά στον εαυτό σας. Πώς έχεις μεγαλώσει πνευματικά, συναισθηματικά;

Έχετε διαβάσει βιβλία, έχετε ξεκινήσει νέες περιπέτειες, έχετε ολοκληρώσει έργα;

 • Μόλις ολοκληρώσαμε ένα Πρόκληση καλοσύνης 30 ημερών στη μικρή μας ομάδα. Ο σύζυγός μου και εγώ, μαζί με πολλά άλλα ζευγάρια, προκαλούσαμε τον εαυτό μας και ο ένας τον άλλον να είμαστε ευγενικοί. Ήταν ένας πολύ καλός τρόπος να εστιάσουμε στη σχέση μας και στον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η δύναμη της καλοσύνης στον γάμο μας και με τη σειρά του σε ολόκληρη την οικογένειά μας.
 • Άρχισα να φτιάχνω και να πουλάω σκουλαρίκια. Κάτι που ξεκίνησα εν μέρει ως χόμπι και ως τρόπος να μαζέψω χρήματα για τα κτίρια μας στην εκκλησία έχει εξελιχθεί σε παροχή λίγων επιπλέον χρημάτων για την οικογένειά μας. Έχω γνωρίσει τόσους πολλούς καταπληκτικούς ανθρώπους—σχέσεις που δεν θα είχα αν δεν έκανα αυτό το βήμα πίστης.

Αποφασίσαμε να βάψουμε λευκά τα ντουλάπια της κουζίνας μας στις αρχές του χρόνου. Ακόμα δεν τα έχω ολοκληρώσει. Πραγματικά πίστευα ότι θα το είχα κάνει μέχρι τώρα, αλλά έχω ακόμα μερικά καφέ δίπλα στο ψυγείο. Ποια έργα έχετε ξεκινήσει και δεν ολοκληρώνονται; Ίσως βάλουμε μαζί έναν στόχο για να τα τελειώσουμε!

Τι θα βάζατε σε αυτή τη λίστα; Ποια είναι τα επιτεύγματά σας από τη χρονιά, μικρά και μεγάλα;

2| Για τι είστε ευγνώμονες;

Ένα πράγμα στο οποίο προσπαθούμε και εστιάζουμε στην οικογένειά μας είναι να επισημαίνουμε τα καλά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βιώνουμε τις δύσκολες στιγμές. Κάθε οικογένεια το κάνει.

Αλλά το να μαθαίνω να λέω τα σπουδαία πράγματα δυνατά ο ένας στον άλλο κάνει τεράστια διαφορά στη μέρα μου.

Ας ελπίσουμε ότι θα βοηθήσει τα παιδιά μας να μπορέσουν να βγάλουν αυτά τα θετικά πράγματα στις εξαιρετικά δύσκολες μέρες τους.

 • Τον Νοέμβριο, κάνουμε μια «ευγνώμονη κολοκύθα». Φέτος έχουμε ένα «ευγνώμονα σκουός» γιατί, λοιπόν, αυτό είχαμε και λειτούργησε. Γράφουμε αυτές τις ευλογίες στο σκουός μας και τις βλέπουμε στο κέντρο του τραπεζιού μας κάθε μέρα.
Ευγνώμων Κολοκύθα/Ευχαριστώ Κολοκύθα με λόγια ευγνωμοσύνης γραμμένα πάνω του, συμπεριλαμβανομένων "Ζέστη, Αυγά, Καταφύγιο, Τζάκι, Τυρί"
 • Πριν από μερικά χρόνια, ξεκινήσαμε να κάνουμε χρονοκάψουλες. Παίρνουμε μικρά χαρτάκια και γράφουμε μερικά από τα μεγαλύτερα πράγματα που ζήσαμε φέτος: Πήραμε κότες. Οι νεότεροι μας έμαθαν να οδηγούν χωρίς προπονητικούς τροχούς. Το παλαιότερο συγκρότημα ξεκίνησε να παρελαύνει. Περάσαμε χρόνο στη λίμνη αυτό το καλοκαίρι. Αυτές οι στιγμές πηγαίνουν στα χαρτιά μας και τυλίγονται στο στολίδι της χρονοκάψουλας μας με το έτος 2019 γραμμένο πάνω τους.
Στολίδι με χρονοκάψουλα

Για τι είστε ευγνώμονες; Σημειώστε το. Μιλήστε για αυτό.

3| Τι θα κάνατε διαφορετικά;

Αυτή η ενότητα σας κάνει να αισθάνεστε άβολα; Σε έκανα να κουνήσεις λίγο στο κάθισμά σου;

Μερικές φορές, όταν γίνονται αλλαγές, είναι εύκολο να αισθάνεστε ότι αυτό που κάνατε πριν δεν ήταν καλό. Σαν να απέτυχες.

Τα τελευταία χρόνια, το έχω προσεγγίσει περισσότερο αντί να το απωθήσω. Εν μέρει επειδή πιστεύω ότι μπορώ να το χειριστώ καλύτερα όταν βλέπω ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές. Ένα άλλο μέρος είναι επειδή η πραγματοποίηση αλλαγών είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να έχω τα αποτελέσματα που θέλω να έχω.

Ένας τομέας που ο σύζυγός μου και εγώ προσπαθούμε πάντα να αναπτύξουμε είναι η ανατροφή των αγοριών μας. Ξέρουμε ότι πηγαίνει γρήγορα. Γνωρίζουμε τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η παιδική τους ηλικία πάνω τους ως ενήλικες.

Θέλουμε να είμαστε σκόπιμοι, ναι.

Τέλειος? Με τίποτα.

Αφιερωμένο και σκόπιμα; Καλύτερα να το πιστέψεις.

Έχω διαπιστώσει ότι με την ανατροφή των παιδιών, όλοι κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Μπορείτε να κάνετε το καλύτερο δυνατό και να είστε ευχαριστημένοι με αυτό.

>> Διαβάστε τις κορυφαίες 5 συμβουλές και ιδέες για χριστιανούς γονείς

Μπορείτε επίσης να κάνετε το καλύτερο δυνατό και να συνεχίσετε να επιδιώκετε την ανάπτυξη γιατί η αγάπη που έχετε για τα παιδιά σας σας ενθαρρύνει να γίνετε καλύτεροι.

 • Ξεκινήσαμε τα βάζα με φασόλια για να μας βοηθήσουν να θυμηθούμε πόσο περιορισμένος είναι ο χρόνος μας με τα παιδιά μας. Μπορείς να διαβάσεις „Τα φασόλια της ζωής μας» και ξεκινήστε να εφαρμόζετε αυτήν την απλή, αλλά αποτελεσματική αντίστροφη μέτρηση αποφοίτησης.
 • Κάποιοι φίλοι και εγώ πήγαμε σε ένα συνέδριο και βρεθήκαμε σε ένα εργαστήριο για την ανατροφή των παιδιών. Ο ομιλητής μίλησε για τη λήψη συνεντεύξεων από τα παιδιά σας μερικές φορές το χρόνο. Κάνοντας δύσκολες ερωτήσεις που μπορεί να φοβάστε να ακούσετε τις απαντήσεις. Κράτησα έντονες σημειώσεις και τις άφησα στην άκρη για να μπορέσω να επιστρέψω σπίτι και να το εφαρμόσω με τα παιδιά μας. Ο σύζυγός μου και εγώ καταγράψαμε μια λίστα με 10 ερωτήσεις που θέλουμε να κάνουμε στα παιδιά μας μια-δυο φορές το χρόνο. Μάλλον θα ανταλλάξουμε ποιος τους ζητάει κάθε 6 μήνες. Όταν κάνουμε αυτές τις ερωτήσεις, γράφουμε απλώς τις απαντήσεις. Δεν απαντάμε ούτε προσπαθούμε να υπερασπιστούμε ή να προσθέσουμε σε αυτά που έχουν πει. Θέλουμε απλώς τις απαντήσεις τους—τι έχουν στην καρδιά τους.

Τι είδους πράγματα θα χειριζόσασταν διαφορετικά; Δεν είναι ώρα για να νικήσεις τον εαυτό σου. Αυτή είναι η στιγμή να ανυπομονούμε να κάνουμε σκόπιμες αλλαγές!

Σειρά σας για Πρωτοχρονιάτικος προβληματισμός

Το να αφιερώνω χρόνο για να σκεφτώ πού βρισκόμουν τους τελευταίους 12 μήνες, μαζί με την οικογένειά μου, είναι τόσο χρήσιμο για να κρατήσω την καρδιά μου σε έλεγχο με τον Θεό.

Το να μιλάω για αυτά τα επιτεύγματα, να ονομάζω τα πράγματα για τα οποία είμαι ευγνώμων και να κάνω τις δύσκολες ερωτήσεις στα παιδιά μας με βοηθάει να είμαι πιο σκόπιμος.

Συμφωνείς? Τι περάσατε τον τελευταίο χρόνο;

Μοιραστείτε τα επιτεύγματά σας, για τι είστε ευγνώμονες και αν έχετε δοκιμάσει ποτέ να πάρετε συνέντευξη από τα παιδιά σας. Θα ήθελα πολύ να ακούσω στα σχόλια!

Το δωρεάν φύλλο εργασίας προβληματισμού για το τέλος του έτους

Οι συνδρομητές του εβδομαδιαίου ενημερωτικού δελτίου μας έχουν πρόσβαση σε όλα τα είδη που δεν έχουν οι μη συνδρομητές. Διαβάζουν πρώτα τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις ιστολογίου, λαμβάνουν δωρεάν εκτυπώσιμα, συμβουλές και κόλπα, εβδομαδιαίες προκλήσεις και πολλά άλλα!

Εάν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε αυτό το δωρεάν εκτυπώσιμο και σε πολλά άλλα καλούδια, απλώς εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό μας δελτίο μέσω αυτού εύκολη-πεσίφ μορφήκαι το φύλλο εργασίας προβληματισμού για το τέλος του έτους θα ληφθεί αυτόματα, ώστε να μπορείτε να εκτυπώνετε από το Google Drive.

Έτος αναθεώρησης Φύλλο εργασίας προβληματισμού για το τέλος της χρονιάς από το Just Homemaking

Θα ήταν πολύ διασκεδαστικό να συμπληρώνετε ένα από αυτά τα φύλλα εργασίας κάθε χρόνο. Κρατήστε τα αποθηκευμένα σε ασφαλές μέρος για να κοιτάξετε πίσω στα περασμένα χρόνια και να δείτε πώς έχουν αλλάξει τα πράγματα με τα χρόνια!

Διαβάστε επίσης:

Πρωτοχρονιάτικοι πνευματικοί στόχοι για χριστιανές γυναίκες Πώς φαίνεται για τους Χριστιανούς ο καθορισμός στόχων στην αρχή του έτους; Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ορίσετε αποφάσεις που σας φέρνουν πιο κοντά στον Θεό.

Απλός οδηγός για να νικήσετε τα χειμερινά μπλουζ για χριστιανές γυναίκες Δεν αισθάνεσαι τον εαυτό σου; Αυτή η εποχή του χρόνου μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση και την παραγωγικότητά σας. Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές αυτοεξυπηρέτησης και δείτε τα χειμωνιάτικα μπλουζ να λιώνουν!

Δήλωση αποστολής χριστιανικής οικογένειας Τώρα είναι μια εξαιρετική στιγμή να αποφασίσετε ως οικογένεια ποιες είναι οι αξίες σας και πώς θα λάβετε αποφάσεις για να τιμήσετε αυτές τις αξίες.

10 υγιείς οικογενειακές συνήθειες που μένουν Εάν η υγεία της οικογένειάς σας είναι στην ημερήσια διάταξη για φέτος, μην χάσετε αυτές τις απλές συνήθειες που μπορείτε να αρχίσετε να εφαρμόζετε μία κάθε φορά.

Δωρεάν προϋπολογισμός για νοικοκυρές Θέλετε να ανανεώσετε τα οικονομικά σας φέτος; Χρησιμοποιήστε το απλό μας υπολογιστικό φύλλο!

Προβληματισμός για το τέλος της χρονιάς: 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας

Schreibe einen Kommentar