Πώς να ξεκινήσετε ένα επιτυχημένο κέντρο υποχώρησης

Πώς να ξεκινήσετε ένα επιτυχημένο κέντρο υποχώρησης

März 16, 2023 0 Von admin

Τοποθεσία – Αγορά ή ενοικίαση;

Για εμάς δεν ήταν θέμα, ήταν ξεκάθαρο ότι θα θέλαμε να αγοράσουμε ένα σπίτι με δωμάτια για έως και 20 κρεβάτια. Περισσότερο από ότι βρήκαμε το σπίτι, μας βρήκε το σπίτι, αφού ταξιδέψαμε σε όλη τη Γερμανία διαδίδοντας το όραμά μας σε φίλους.

Όταν αγοράζετε έναν χώρο, σας δίνει την ελευθερία να ρυθμίσετε τα πράγματα όπως θέλετε, τη στιγμή που θέλετε χωρίς όρους από άλλους. Μειώνει τον κίνδυνο να νοικιάσετε ένα μέρος, να πληρώσετε γι ‚αυτό, να δημοσιεύσετε ένα retreat και να μην έχετε καμία απάντηση ή συμμετέχοντες στην αρχή = απώλεια κεφαλαίου.

Επομένως, η επιλογή αυτής της διαδρομής σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε ένα αρχικό κεφάλαιο, το οποίο θα είναι αρκετό για την περίοδο εγκατάστασης και για τις δύσκολες στιγμές.

Στην περίπτωσή μας, επιλέξαμε έναν χώρο που λειτουργούσε ως σπίτι σεμιναρίων για 27 χρόνια και είχε ήδη καλή φήμη. Αυτό το γεγονός μας βοήθησε στην αρχή του ταξιδιού μας.

Μας πήρε 8 μήνες για να ανακαινίσουμε τον χώρο και να τον φέρουμε στην αίσθηση που θέλαμε να έχουμε στο κέντρο καταφυγής, «σαν σπίτι», που είναι η πρώτη φράση που λένε οι επισκέπτες μπαίνοντας εδώ.

Σε αυτούς τους 8 μήνες, περάσαμε δωμάτιο με δωμάτιο, βάψαμε τους τοίχους, φτιάξαμε κάθε σπασμένο ή ακατάλληλο ηλεκτρικό διακόπτη, αντικαταστήσαμε όλους τους ορόφους του σπιτιού και διακοσμήσαμε όλα τα δωμάτια στο Τ.

Άνοιγμα επιχείρησης

Ζώντας στη Γερμανία, έπρεπε να αποφασίσουμε τι είδους επιχειρηματική οντότητα θα θέλαμε να ανοίξουμε. Υπήρχαν 3 επιλογές, αυτοαπασχολούμενος, GbR ή GmB. Το καθένα έχει τα δικά του οφέλη και περιορισμούς. Μετά από έρευνα και διαβούλευση με έναν λογιστή, αποφασίσαμε ότι η μορφή GbR είναι η κατάλληλη για εμάς. Πήγαμε στο δημαρχείο και συμπληρώσαμε τις απαιτούμενες φόρμες για να ανοίξουμε τη νέα μας επιχείρηση. Δεδομένου ότι είχαμε πολλά έξοδα ανακαίνισης, θέλαμε να αναφέρουμε τον πρώτο χρόνο μας, ζητήσαμε να ανοίξουμε την επιχείρηση σε μια αναδρομική ημερομηνία, την πρώτη εβδομάδα που φτάσαμε εδώ. Αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό να ληφθεί υπόψη.

Μετά το άνοιγμα της επιχείρησης, το πρώτο βήμα ήταν να μάθετε πώς να δημιουργείτε τιμολόγια με τον σωστό τρόπο ώστε να ταιριάζουν στο φορολογικό σύστημα της Γερμανίας. Όταν ήμασταν έτοιμοι με το σχέδιο, το στέλνουμε στην CPA για έγκριση.

Το τελευταίο βήμα ήταν να ανοίξουμε λογαριασμούς Business Bank και PayPal για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε οικονομικά την επιχείρησή μας. Τώρα ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε.

Κατασκευή Ιστοσελίδας & σελίδων Social Media

Πριν το κάνετε αυτό, θα πρέπει να χαρακτηρίσετε τον στόχο σας, να κατανοήσετε τι θέλετε να προσφέρετε στους ανθρώπους και τι είδους εμπειρία χρήστη θέλετε να προσφέρετε. Επιπλέον, για να κατανοήσετε ποιος θα συντηρεί τον ιστότοπο καθημερινά, εσείς ή ένας εξωτερικός πάροχος υπηρεσιών.

Αφού κατανοήσετε όλες αυτές τις πτυχές, μπορείτε να επιλέξετε τη σωστή πλατφόρμα για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας. Επιλέξαμε το Wix, καθώς είναι μια πολύ φιλική προς τον χρήστη πλατφόρμα που μπορούμε να διαχειριστούμε εύκολα από εμάς, οι τιμές τους είναι προσιτές και έχουν ένα καταπληκτικό πρότυπο σχεδίασης, για αρχή. Ένας άλλος λόγος για αυτήν την επιλογή ήταν ότι είμαι έμπειρος γραφίστας και είχα μεγάλη προηγούμενη εμπειρία με αυτήν την πλατφόρμα, η οποία μου επιτρέπει να την χτίζω γρήγορα χωρίς να χρειάζεται γνώσεις προγραμματισμού.

Τι πρέπει να υπάρχει αρχικά στον ιστότοπο:

Αρχική σελίδα (Προγείωση)

– Μικρό εισαγωγικό κείμενο

– Οι Προσφερόμενες Υπηρεσίες σας

– Λίγες μαρτυρίες

– Βίντεο (αν έχετε)

– Τρόπος επικοινωνίας μαζί σας

Σχετικά με

– Ποιός είσαι

– Οραμα

– Εδώ γύρω (για να δείξετε τι άλλο υπάρχει στην περιοχή σας)

– Μαρτυρική σελίδα

Υποχωρήσεις

– Μαθήματα που προσφέρετε τοπικά

– Υποχωρήσεις

– Άλλες εκδηλώσεις

Σε σύνδεση

– Υπηρεσίες που προσφέρετε online

Ιστολόγιο

– Η σύνταξη άρθρων είναι πολύ καλή για το SEO σας

Επικοινωνία

– Πώς να επικοινωνήσουμε μαζί σας (βεβαιωθείτε ότι έχετε λογαριασμό email)

– Πώς να φτάσετε στο χώρο σας

Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία μενού που πρέπει να δημιουργήσετε, στη συνέχεια, μπορείτε να συνεχίσετε να αναπτύσσετε τον ιστότοπό σας σύμφωνα με την ανάπτυξή σας.

Μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου, πριν ξεκινήσετε:

– Ερευνήστε λέξεις-κλειδιά και εφαρμόστε τις στο κείμενο του ιστότοπού σας.

– Τοποθετήστε τα κείμενα των ετικετών H1 & H2 σε κάθε αρχή της σελίδας

– Μειώστε όλες τις χρησιμοποιημένες φωτογραφίες στο ελάχιστο μέγεθος (χαμηλή ανάλυση)

– Ονομάστε τις ιστοσελίδες σας σύμφωνα με το SEO

– Χρησιμοποιήστε εναλλακτικό κείμενο σε όλες τις φωτογραφίες σας

– Συνδέστε τον ιστότοπό σας με το google analytics

– Συνδέστε τον ιστότοπό σας στο Facebook pixel

– Εξάγετε το αρχείο XML του ιστότοπού σας στο google

– Καταχωρίστε τον ιστότοπό σας σε όλες τις μηχανές αναζήτησης

– Βελτιστοποιήστε την ιστοσελίδα σας για κινητά!!!

Να θυμάστε ότι ο ιστότοπός σας είναι η κύρια πλατφόρμα επικοινωνίας με το κοινό σας, θα πρέπει να ενημερώνεται πάντα και να απαιτεί καθημερινή συντήρηση.

Μαζί με την ιστοσελίδα, έχουμε ανοίξει επαγγελματικές σελίδες στο FB & Instagram με διαφημίσεις λογαριασμοί για το κέντρο καταφυγής σας.

Concept & Run-Up

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι θα θέλαμε να προσφέρουμε όσον αφορά τις δραστηριότητες και το φαγητό και σε ποιον. Αποφασίσαμε ότι η κουζίνα μας θα σερβίρει Veggie και Vegan φαγητό.

Τον πρώτο χρόνο, για να κατανοήσουμε τη λειτουργία αυτής της επιχείρησης και τον νέο μας χώρο στο retreat center, ξεκινήσαμε να τη λειτουργούμε ως σεμινάριο, νοικιάζοντάς το σε καθηγητές που έχουν το δικό τους κοινό και αναζητούν ένα μέρος για να φιλοξενήσουν τις δραστηριότητές τους. Τους προσφέραμε διαμονή και γεύματα. Αυτό μας επέτρεψε να αποκτήσουμε εμπειρία σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των δωματίων και τη λειτουργία μιας κουζίνας που σερβίρει 3 γεύματα την ημέρα.

Μάθαμε πόσο χρόνο χρειάζεται για να καθαρίσουμε το σπίτι, να αγοράσουμε φαγητό, να μαγειρέψουμε, τι εγκαταστάσεις χρειαζόμαστε, πόσος χρόνος χρειάζεται για να καθαρίσουμε το σπίτι μετά από μια εκδήλωση, κόστος πλυντηρίου & φαγητού κ.λπ.

Τον δεύτερο χρόνο, αφού είχαμε κάποιες γνώσεις σχετικά με τη λειτουργία της επιχείρησης, αισθανθήκαμε ότι ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να προσφέρουμε τα δικά μας Retreats, που ήταν ο αρχικός μας στόχος να αγοράσουμε αυτόν τον χώρο. Ήταν ξεκάθαρο και για εμάς ότι θα μας εξελίξει καλύτερα οικονομικά και για το μέλλον ως επιχείρηση. Αλλά πώς να ξεκινήσουμε το όνειρό μας, ήταν μια ανοιχτή ερώτηση που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε.

Marketing a Retreat House

Εντάξει, νιώθεις ότι έχεις κάτι να δώσεις, ξέρεις τι θέλεις να δώσεις, αλλά πώς προσεγγίζεις τους ανθρώπους; Θα έρθουν; Αυτή είναι μια πολύ τρομακτική στιγμή που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε.

Για να ξεπεράσουμε τον φόβο, αρχίσαμε να κάνουμε πράγματα βήμα-βήμα. Πρώτα για να προγραμματίσουμε το πρώτο μας Retreat, επιλέξαμε το «Yoga & Wellness Retreat». Δώσαμε στους εαυτούς μας μια ημερομηνία «2 μήνες» νωρίτερα για να μας δοθεί λίγος χρόνος για μάρκετινγκ.

Στη συνέχεια, δημιουργήσαμε μια ειδική ιστοσελίδα για αυτό, η οποία περιελάμβανε σαφείς πληροφορίες σχετικά με το τι προσφέρουμε, τους όρους και μια φόρμα κράτησης για εγγραφή. Ετοιμάσαμε επίσης υποστηρικτικό υλικό για τα άτομα που θα εγγραφούν (φόρμα εγγραφής που πρέπει να υπογράψουν και να μας στείλουν πίσω, όρους πληρωμής κ.λπ.).

Στη συνέχεια, εξετάσαμε πού μπορούμε να προωθήσουμε το κέντρο καταφυγής και τις εκδηλώσεις μας. Υπήρχαν μερικές επιλογές:

– Επιχειρηματικές σελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης

– Διαφημίσεις επί πληρωμή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

– Διαφημίσεις επί πληρωμή Google

– Άλλες πληρωμένες διαφημίσεις

– Πλατφόρμες εξειδικευμένες για γιόγκα και διαλογισμό (BookYogaRetreat, RetreatGuru act;)

Αρχικά, ανοίξαμε λογαριασμούς σε 6 εξειδικευμένες πλατφόρμες μάρκετινγκ:

– BookYogaRetreats

– Book Retreat

– RetreatGuru

– TheCalmBase

– RetreatHub

– KulaRetreat

Λάβετε υπόψη ότι αυτό απαιτεί χρόνο. Θα πρέπει να είστε έτοιμοι εκ των προτέρων με περίπου 20 καλές φωτογραφίες και άτυπο κείμενο για κάθε πλατφόρμα. Όλες αυτές οι πλατφόρμες είναι δωρεάν για χρήση, αλλά λαμβάνουν προμήθεια για κάθε κράτηση που γίνεται μέσω αυτών, η καθεμία με διαφορετικό ποσοστό. Ως αρχάριος, δεν πρέπει να ανησυχείτε για την προμήθεια, καθώς είναι προτιμότερο να πληρώνετε προμήθεια για συμμετέχοντες που πληρώνονται από το να μην έχετε κανέναν συμμετέχοντα.

Μετά από ένα χρόνο χρήσης αυτών των πλατφορμών, μπορούμε να πούμε από την εμπειρία μας ότι μόνο το BookYogaRetreats μας παρείχε πληρωμένους συμμετέχοντες και σιγά σιγά δημιουργήσαμε στην πλατφόρμα τους καλές κριτικές από τους συμμετέχοντες.

Παράλληλα, προωθήσαμε το retret μας στις επιχειρηματικές μας σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ξεκινήσαμε πληρωμένες καμπάνιες στο FB και στην Google επενδύοντας περίπου 50-100 ευρώ το μήνα, στοχεύοντας σε άνδρες και γυναίκες από όλη την Ευρώπη.

Και τα δύο κανάλια μάρκετινγκ ήταν μια επιτυχημένη απόδοση για εμάς και κλείσαμε τους 6 πρώτους πληρωμένους συμμετέχοντες στο καταφύγιό μας μέσα σε αυτούς τους δύο μήνες μάρκετινγκ.

Χτίζοντας αργά την αυτοπεποίθησή μας, συνεχίσαμε να προγραμματίζουμε περισσότερες υποχωρήσεις για το έτος, στοχεύοντας σε 4 υποχωρήσεις. Τελικά, είχαμε 9 επιτυχημένες υποχωρήσεις εκείνη τη χρονιά.

Δύο χρόνια αργότερα

Μετά τον πρώτο χρόνο από την έναρξη του πρώτου μας καταφυγίου, αισθανθήκαμε αρκετά σίγουροι για να εγκαταλείψουμε τη δραστηριότητα του σεμιναρίου και να επικεντρωθούμε μόνο στα δικά μας καταφύγια, και έχουμε δημιουργήσει 3 κύρια προϊόντα:

4 ημέρες Yoga & Wellness Retreat

– Διαλογισμός 4 ημερών με Yoga Retreat

– 6 Days Meditation Foundation Retreat

Κάθε μήνα πραγματοποιούσαμε δύο υποχωρήσεις για όλο το χρόνο. Ήμασταν έτοιμοι με το ετήσιο πρόγραμμά μας για την επόμενη χρονιά τον Αύγουστο και ξεκινήσαμε το μάρκετινγκ τον Νοέμβριο.

Όλα τα καταφύγια μας ήταν πλήρως κρατημένα με άτομα που έρχονταν από όλη την Ευρώπη. Ο ιστότοπός μας είναι γεμάτος εξαιρετικές κριτικές και αυτό δημιούργησε περισσότερη ροή ανθρώπων που έρχονται εδώ. Είμαστε πολύ περήφανοι και ενθουσιασμένοι για τη σκληρή δουλειά μας που επενδύσαμε στην επιχείρησή μας, και ειδικά για το αποτέλεσμα που δεν ήταν προφανές για εμάς, στην αρχή.

Ποιο είναι το επόμενο? Δημιουργία μιας διαδικτυακής επιχείρησης μαζί με την πραγματική μας επιχείρηση.

συμπέρασμα

Ακολουθήστε τα όνειρά σας, καθώς μπορούν να επιτευχθούν ενάντια σε όλες τις πιθανότητες στα πιο απροσδόκητα μέρη και τρόπους.

Αν μας πείτε πριν από 4 χρόνια ότι θα μπορέσουμε να χτίσουμε ένα επιτυχημένο καταφύγιο σε ένα μικρό ανήκουστο χωριό στην καρδιά της Γερμανίας, φέρνοντας ανθρώπους από όλη την Ευρώπη να συμμετάσχουν στο καταφύγιό μας, μάλλον λέμε ότι είστε τρελοί.

Όμως βαθιά μέσα μας, κρατήσαμε ένα όνειρο και ήμασταν πρόθυμοι να περάσουμε κάθε φόβο στην πορεία, εμπιστευόμενοι το σύμπαν και τη ζωή για να μας οδηγήσουν στον σωστό δρόμο για εμάς.

Στην πορεία καταλάβαμε ότι όσο πιστοί και ακριβείς θα είμαστε με τον εαυτό μας και την αληθινή μας θέληση, τόσο θα μας μαγνητίσει αυτό που πραγματικά θέλουμε. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά αξίζει κάθε λεπτό.

Θυμηθείτε να απολαύσετε τον τρόπο!!

Καλή τύχη στην πορεία σας προς την ευτυχία. Πότε μην εγκαταλειπεις τα όνειρα σου!!

Έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μαςκαι θα κάνει ό,τι καλύτερο για να σας απαντήσει.

IG: @gaiarettreathouse

Οικοδεσπότες Retreat: Eran Eisen και Anat Feingold