Σημαντικές οικογενειακές αφιερώσεις για την ημέρα των Χριστουγέννων για να εστιάσουμε ξανά στον Ιησού

0
Σημαντικές οικογενειακές αφιερώσεις για την ημέρα των Χριστουγέννων για να εστιάσουμε ξανά στον Ιησού

Μια ματιά σε αυτήν την ανάρτηση: Ψάχνετε για οικογενειακές αφιερώσεις την ημέρα των Χριστουγέννων για να διαβάσετε με τα παιδιά σας φέτος; Αφιερώστε χρόνο στους εορτασμούς των Χριστουγέννων για να μιλήσετε για τον Ιησού και γιατί ήρθε στη Γη ως μωρό. Χρησιμοποιήστε αυτήν την αφοσίωση για το πρωί των Χριστουγέννων για να διαβάσετε μαζί σημαντικές χριστουγεννιάτικες Γραφές, για να ρίξετε μια ματιά στον Λόγο του Θεού και να συζητήσετε αυτές τις αλήθειες. Το να κάνουμε μια οικογενειακή λατρεία την Ημέρα των Χριστουγέννων αφαιρεί την έμφαση από τα περιττά πράγματα και μας βοηθά να θυμηθούμε τη σημασία του εορτασμού των γενεθλίων του Ιησού, το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων.

Μερικές φορές η ημέρα των Χριστουγέννων ξεφεύγει χωρίς να έχουμε επίτηδες χρόνο μαζί για να θυμηθούμε τον Ιησού και να γιορτάσουμε τα γενέθλιά Του; Συμβαίνει τόσο εύκολα.

Τα παιδιά ξυπνούν, ενθουσιάζονται βλέποντας δώρα τυλιγμένα κάτω από το δέντρο και βλέποντας τι έχουν στις κάλτσες τους. Έχουμε ένα ξεχωριστό πρωινό, παίζουμε με νέα παιχνίδια και gadget. Η εκτεταμένη οικογένεια μπαίνει ή τρέχετε στο σπίτι της γιαγιάς. Μέχρι να έρθει το απόγευμα όλοι νιώθουν κουρασμένοι, γεμάτοι και θέλουν λίγο χρόνο.

Εδώ στο Just Homemaking, είναι μια από τις κορυφαίες προτεραιότητές μας να ενθαρρύνουμε τις μαμάδες να ζουν σκόπιμα για να διδάξουν στα παιδιά για τον Ιησού. Τι καταπληκτική ευκαιρία να το κάνετε αυτό στα Χριστούγεννα, τα γενέθλια του Ιησού!

>> Διαβάστε 8 Συμβουλές για να χτίσετε μια ισχυρή χριστιανική οικογένεια

Προγραμματίστε χρόνο αυτή την ημέρα των Χριστουγέννων για να βοηθήσετε τα παιδιά να θυμηθούν πώς ήρθε ο Ιησούς σε αυτόν τον κόσμο και γιατί ήρθε να είναι μαζί μας. Ελάτε μαζί μας με αυτήν την απλή οικογενειακή αφοσίωση για τα Χριστούγεννα και μεγαλώστε μαζί με πίστη φέτος.

Διαβάστε το Χριστουγεννιάτικο Οικογενειακό Αφιέρωμα παρακάτω ή κατεβάστε το Δωρεάν εκτυπώσιμη έκδοση στο κάτω μέρος της ανάρτησης.

Χριστουγεννιάτικη Οικογενειακή Αφοσίωση

Ιωάννης 1:1-5

«Στην αρχή ήταν ο Λόγος, και ο Λόγος ήταν με τον Θεό, και ο Λόγος ήταν Θεός. Στην αρχή ήταν με τον Θεό. Μέσω αυτού έγιναν όλα τα πράγματα. χωρίς αυτόν δεν έγινε τίποτα από αυτό που έγινε. Μέσα του ήταν η ζωή, και αυτή η ζωή ήταν το φως όλης της ανθρωπότητας. Το φως λάμπει στο σκοτάδι, και το σκοτάδι δεν έχει νικήσει το.“

Ξέρει κανείς για ποιον μιλάει ο Γιάννης; Ονομάζει αυτό το μυστήριο πρόσωπο «ο Λόγος» και «Το Φως». Λέει ότι «διαμέσου αυτού έγιναν τα πάντα».

Ξέρεις για ποιον μιλάει ο Γιάννης εδώ;

Ιησούς!

Μαθαίνουμε σε αυτά τα εδάφια στο βιβλίο του Ιωάννη ότι ο Ιησούς ήταν πάντα με τον Θεό. Αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι ο Ιησούς άφησε τη θέση Του στον Παράδεισο για να γεννηθεί στη Γη για να εκπληρώσει αυτό που είχε σχεδιάσει ο Θεός… για να μας κάνει έναν τρόπο να πάμε στον Παράδεισο μαζί Του κάποια μέρα.

Η ιστορία της γέννησης του Ιησού

Τώρα, ας διαβάσουμε την ιστορία γέννησης του Ιησού από το βιβλίο του Λουκά.

Λουκάς 2:1-20 (Μπορεί να θέλετε να ζητήσετε από ένα από τα παιδιά να βοηθήσει με αυτό!)

Εκείνες τις μέρες ο Καίσαρας Αύγουστος εξέδωσε διάταγμα ότι έπρεπε να γίνει απογραφή ολόκληρου του ρωμαϊκού κόσμου. (Αυτή ήταν η πρώτη απογραφή που έγινε ενώ ο Κουιρίνιος ήταν κυβερνήτης της Συρίας.) Και όλοι πήγαν στη δική τους πόλη για να εγγραφούν.

Ανέβηκε λοιπόν και ο Ιωσήφ από την πόλη Ναζαρέτ της Γαλιλαίας στην Ιουδαία, στη Βηθλεέμ, την πόλη του Δαβίδ, επειδή ανήκε στον οίκο και τη γραμμή του Δαβίδ. Πήγε εκεί για να εγγραφεί με τη Μαίρη, η οποία είχε δεσμευθεί να παντρευτεί μαζί του και περίμενε παιδί. Όσο ήταν εκεί, ήρθε η ώρα να γεννηθεί το μωρό και γέννησε το πρωτότοκο της, έναν γιο. Τον τύλιξε με πανιά και τον τοποθέτησε σε μια φάτνη, γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμο δωμάτιο για αυτούς.

Καρφίτσα για το Pinterest: Χριστουγεννιάτικη Πρωινή Αφοσίωση, ώστε η μέρα σας να ξεκινά με τον Ιησού!

Και υπήρχαν βοσκοί που ζούσαν στα χωράφια εκεί κοντά, που φύλαγαν τα κοπάδια τους τη νύχτα. Τους εμφανίστηκε άγγελος Κυρίου, και η δόξα του Κυρίου έλαμψε γύρω τους, και τρομοκρατήθηκαν. Αλλά ο άγγελος τους είπε: «Μη φοβάστε. Σας φέρνω καλά νέα που θα προκαλέσουν μεγάλη χαρά σε όλο τον κόσμο. Σήμερα στην πόλη του Δαβίδ γεννήθηκε για εσάς ένας Σωτήρας. είναι ο Μεσσίας, ο Κύριος. Αυτό θα είναι ένα σημάδι για εσάς: θα βρείτε ένα μωρό τυλιγμένο σε υφάσματα και ξαπλωμένο σε μια φάτνη».

Ξαφνικά μια μεγάλη ομάδα του ουράνιου στρατού εμφανίστηκε μαζί με τον άγγελο, δοξάζοντας τον Θεό και λέγοντας: «Δόξα στον Θεό στους υψίστους ουρανούς, και στη γη ειρήνη σε εκείνους στους οποίους στηρίζεται η εύνοιά του».

Όταν οι άγγελοι τους άφησαν και πήγαν στον ουρανό, οι βοσκοί είπαν ο ένας στον άλλον: «Ας πάμε στη Βηθλεέμ και ας δούμε αυτό που συνέβη, για το οποίο μας είπε ο Κύριος».

Έφυγαν λοιπόν βιαστικά και βρήκαν τη Μαρία και τον Ιωσήφ και το μωρό που ήταν ξαπλωμένο στη φάτνη. Όταν τον είδαν, διέδωσαν τα όσα τους είχαν πει για αυτό το παιδί, και όλοι όσοι το άκουσαν έμειναν κατάπληκτοι με όσα τους είπαν οι βοσκοί. Αλλά η Μαρία τα φυλούσε όλα αυτά τα πράγματα και τα συλλογίστηκε στην καρδιά της. Οι βοσκοί επέστρεψαν, δοξάζοντας και δοξάζοντας τον Θεό για όλα όσα είχαν ακούσει και δει, τα οποία ήταν ακριβώς όπως τους είχαν πει.

Τι σας ξεχωρίζει στην ιστορία της γέννησης του Ιησού; Πώς είναι η ζωή Του ξεχωριστή;

Παιδιά που στολίζουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο

Γιατί ο Θεός έστειλε τον Ιησού στη Γη ως Άνθρωπο

Ας επιστρέψουμε τώρα στο βιβλίο του Ιωάννη και ας διαβάσουμε περισσότερα για το γιατί ο Θεός έστειλε τον γιο Του στη Γη.

Ιωάννης 3:16-17

Διότι τόσο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον μονογενή Υιό του, ώστε όποιος πιστεύει σε αυτόν να μη χαθεί, αλλά να έχει αιώνια ζωή. Διότι ο Θεός δεν έστειλε τον Υιό του στον κόσμο για να καταδικάσει τον κόσμο, αλλά για να σώσει τον κόσμο μέσω αυτού.

Ο Θεός γνώριζε από την αρχή του χρόνου ότι ο καλύτερος τρόπος για να δείξει στους ανθρώπους την αγάπη Του γι‘ αυτούς ήταν να στείλει τον Ιησού στη γη ως μωρό. Έστειλε τον Ιησού για να κάνει έναν τρόπο ώστε οι άνθρωποι να Τον γνωρίσουν, να πιστέψουν σε Αυτόν και να Τον ακολουθήσουν.

Η αποστολή του Ιησού στη γη ήταν ο τέλειος τρόπος του Θεού για να μας δείξει πόσο μας αγαπά.

Χριστουγεννιάτικο δώρο τυλιγμένο με κόκκινο φιόγκο

Οικογενειακές αφιερώσεις σε πακέτο για την ημέρα των Χριστουγέννων

Καθώς λοιπόν απολαμβάνουμε μια ξεχωριστή μέρα μαζί ανοίγοντας δώρα, τρώγοντας νόστιμα φαγητά και χαλαρώνουμε με την οικογένεια, ας θυμόμαστε επίσης ότι αυτή η μέρα είναι ακόμη πιο ξεχωριστή επειδή γιορτάζουμε τα γενέθλια του Ιησού!

Αυτό ήταν πάντα το τέλειο σχέδιο του Θεού. Ο Θεός θέλει να Τον γνωρίσετε, να Του μιλήσετε και να ζήσετε μαζί Του στον Παράδεισο κάποια μέρα. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό πιστεύοντας σε Αυτόν και αναγνωρίζοντάς Τον ως Κύριο της ζωής μας.

Καθώς απολαμβάνουμε τα υπόλοιπα Χριστούγεννα, ας θυμηθούμε Γιατί αυτή η μέρα είναι τόσο σημαντική και ευχαριστούμε μαζί τον Θεό για το τέλειο δώρο Του, τον Ιησού.

Ας προσευχηθούμε μαζί…

Αγαπητέ Θεέ, σε ευχαριστώ που έστειλες τον Ιησού σε αυτή τη γη για να μας δείξει πόσο πολύ μας αγαπάς. Σας ευχαριστούμε που έχουμε αυτή την ευκαιρία να Τον θυμόμαστε μαζί και να γιορτάσουμε όλα όσα έκανε για εμάς. Ευχαριστούμε για την οικογένεια και τους φίλους μας που έχουμε να δούμε σήμερα. Είθε να τιμούμε τον Ιησού με την ημέρα μας και να θυμόμαστε τα μαθήματα που μας δίδαξε σε όλη του τη ζωή…να είμαστε γεμάτοι αγάπη, να λέμε αλήθεια και να υπηρετούμε τους άλλους.

Η εκτυπώσιμη οικογενειακή σας αφοσίωση για τα Χριστούγεννα

Προσφέρουμε αυτό το δωρεάν εκτυπώσιμο οικογενειακό αφιέρωμα για τα Χριστούγεννα στους συνδρομητές του ενημερωτικού μας δελτίου.

Κλήση οικογενειακής λατρείας το πρωί των Χριστουγέννων "Ξυπνήστε και μυρίστε το λιβάνι"

Ως νέος συνδρομητής, μπορείτε να περιμένετε:

  • Πρώτη πρόσβαση σε νέες αναρτήσεις ιστολογίου
  • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • Δωρεάν εκτυπώσιμα (όπως αυτό!)
  • Προκλήσεις παρακίνησης
  • Ειδικές εκπτώσεις και πρώτες ματιές σε νέα προϊόντα
  • & Περισσότερο!

Είστε έτοιμοι για το δωρεάν εκτυπώσιμο; Κλείστε το τώρα!

Ελπίζουμε να σας αρέσει αυτή η αφοσίωση για το πρωί των Χριστουγέννων

Προσευχόμαστε ώστε η οικογένειά σας να βρει την αφιέρωσή μας το πρωί των Χριστουγέννων χρήσιμη και ουσιαστική. Αν ψάχνετε για περισσότερες λατρευτικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του έτους για την οικογένειά σας ή για προσωπική πίστη, ρίξτε μια ματιά στο δικό μας Σελίδα 15 λεπτών Family Devotions!


Περισσότερες υπέροχες αναρτήσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων:

Χριστουγεννιάτικες αφιερώσεις για μαμάδες – Ψάχνετε για μια χριστουγεννιάτικη αφιέρωση ειδικά για μαμάδες; Απολαύστε ήσυχους στοχασμούς με αυτό το αφιέρωμα μαμάδων για τα Χριστούγεννα: Σκεφτείτε και θησαυρός.

Φτιάχνοντας αναμνήσεις τα Χριστούγεννα – Μάθετε νέους τρόπους με τους οποίους η οικογένειά σας μπορεί να ξεκινήσει τις δικές της χριστουγεννιάτικες παραδόσεις που τα παιδιά θα θυμούνται για πάντα.

Πώς να κάνετε Χριστούγεννα χωρίς άγχος – Αναρωτιέστε πώς να περάσετε Χριστούγεννα χωρίς άγχος; Είναι καν δυνατό; Διαβάστε αυτές τις 6 συμβουλές για μια περίοδο Χριστουγέννων χωρίς άγχος και δημιουργήστε υπέροχες αναμνήσεις με την οικογένειά σας!

Χριστουγεννιάτικα εκτυπώσιμα διακοσμητικά τοίχου – Θέλετε να διακοσμήσετε για την εποχή χωρίς να σπάσετε τα χρήματα; Είναι τόσο εύκολο να τοποθετήσετε μερικά εκτυπώσιμα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά τοίχου σε ένα πλαίσιο και να τα εμφανίσετε σε όλο το σπίτι σας. Δοκιμάστε αυτά!

Όρια με την οικογένεια κατά τη διάρκεια των διακοπών – Το να θέσετε όρια με την οικογένεια κατά τη διάρκεια των διακοπών μπορεί να φαίνεται λίγο τρομακτικό. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να είναι! Μάθετε πώς να βάζετε όρια με τα μέλη της οικογένειας με σαφή, υγιή τρόπο, ώστε όλοι να μπορούν να απολαμβάνουν ακόμα αυτή την εορταστική περίοδο του χρόνου.

Οικογενειακές αφιερώσεις για την ημέρα των Χριστουγέννων

Schreibe einen Kommentar