Συμβουλές για να είσαι εμπλεκόμενος χριστιανός γονέας στον σημερινό κόσμο

0
Συμβουλές για να είσαι εμπλεκόμενος χριστιανός γονέας στον σημερινό κόσμο

Μια ματιά σε αυτήν την ανάρτηση: Εάν αισθάνεστε απογοητευμένοι ή απογοητευμένοι με πράγματα που συμβαίνουν στο σχολείο του παιδιού σας, διαβάστε αυτές τις συμβουλές για να μπορέσετε να γίνετε ένας εμπλεκόμενος Χριστιανός γονέας. Μάθετε ποια δικαιώματα έχετε στο σχολείο σας ως μέλος της κοινότητας και να είστε ενεργοί για να κάνετε τη διαφορά στα πράγματα στα οποία πιστεύετε.

Όλοι έχουμε δει viral βίντεο φέτος με γονείς σε συνεδριάσεις σχολικής επιτροπής να εκνευρίζονται για ένα πρόβλημα που είχε το παιδί τους στο σχολείο.

Μεταξύ των πρωτοκόλλων του Covid, της αμφισβητήσιμης βιβλιογραφίας στις σχολικές βιβλιοθήκες, των ανησυχιών για το πώς να διδάξουμε καλύτερα την ευγένεια και την αποδοχή, μέχρι το πρόγραμμα σπουδών που έχει πολιτική προκατάληψη… έχουμε δει αυτά τα θέματα να έρχονται στο προσκήνιο των ειδήσεων μας πρόσφατα.

Σας κάνει να αναρωτιέστε πώς μπορείτε να είστε ένας εμπλεκόμενος Χριστιανός γονέας και να προστατεύσετε το παιδί σας από ορισμένα ζητήματα στο σχολείο;

Pin: 5 τρόποι για να εμπλακείτε σε σημαντικά θέματα για τα παιδιά σας.

Τα σχολεία έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν τη συμμετοχή των γονέων και της κοινότητας. Η διοίκηση θα πρέπει να συνεργαστεί με το σχολικό συμβούλιο και την κοινότητα για να καθορίσει πώς θα προσεγγίσει την εκπαίδευση των παιδιών τους και την προστασία τους.

Αυτός ο τοπικός έλεγχος υποτίθεται ότι επιτρέπει στους γονείς να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις της σχολικής επιτροπής, να εκφράζουν τις ανησυχίες τους με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ή τη διοίκηση και να έχουν φωνή σε αυτό που αποφασίζει να κάνει το σχολείο τους.

Δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε μια πανδημία, ορισμένα σχολεία έχουν χάσει μέρος της εξουσίας τους στη λήψη τοπικών αποφάσεων.

Για παράδειγμα, στο Ιλινόις, δεν μπορέσαμε να έχουμε τοπικό έλεγχο για να κάνουμε τη σχολική μάσκα προαιρετική. Ο κυβερνήτης έχει δώσει εντολή σε όλη την πολιτεία λέγοντας ότι όλα τα σχολεία πρέπει να απαιτούν χρήση μάσκας και κοινωνική απόσταση.

Υπό το πρίσμα όλων αυτών, ας μιλήσουμε για τρόπους με τους οποίους οι γονείς μπορούν να εμπλακούν περισσότερο.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η συμμετοχή των γονέων

Ο στόχος της ανταλλαγής αυτών των ιδεών μαζί σας είναι να σας ενημερώσουμε πώς μπορείτε να εμπλακείτε ως προβληματισμένος Χριστιανός γονέας.

Όπως είπα, τα σχολεία ήταν δομημένα έτσι ώστε να επιτρέπουν τη συμμετοχή των γονέων και της κοινότητας και είναι σημαντικό να προσεγγίζουμε με ευγενικό και σεβασμό τρόπο, ώστε να εκπροσωπούμαστε στην εκπαίδευση των παιδιών μας.

Ανεξάρτητα από την πλευρά του διαδρόμου που προσγειώνεστε με αυτά τα σημαντικά ζητήματα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι διδάσκει το σχολείο (ή το κράτος) σας και να εκπροσωπείτε το παιδί σας όταν αισθάνεστε παθιασμένοι με ένα θέμα.

5 Τρόποι για να είσαι Συμμετέχοντας Χριστιανός Γονέας

1. Προσευχήσου

Εάν είστε χριστιανός γονέας, το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να προσευχηθείτε. Ευχαριστήστε τον Θεό για τις ευλογίες στη ζωή σας, διαβάστε τη Βίβλο καθημερινά για να αναζητήσετε την καθοδήγησή Του και ζητήστε Του να σας βοηθήσει στην ανατροφή των παιδιών σας.

Όταν γνωρίζετε την αλήθεια Του, θα έχετε κατεύθυνση και σκοπό όταν υπερασπίζεστε τα παιδιά σας.

Ανεξάρτητα από το αν είναι ένα πρόβλημα στο σχολείο, ένας αγώνας του παιδιού σας που εργάζεστε στο σπίτι ή οποιοδήποτε θέμα στη ζωή του παιδιού σας, η Βίβλος και το Άγιο Πνεύμα θα σας καθοδηγήσουν καθώς αναζητάτε την αλήθεια στον Θεό.

Suzanne, Just Homemaking

Ταπεινώστε τον εαυτό σας, αναγνωρίζοντας ότι ο Θεός είναι τέλειος και παντογνώστης και ότι είστε ένα έργο σε εξέλιξη.

Μαμά και παιδί περπατούν μαζί έξω

2. Μάθετε & διδάξτε

Μάθετε ό,τι μπορείτε για το τι διδάσκεται στο σχολείο του παιδιού σας. Δώστε προσοχή σε νέα προγράμματα σπουδών και δραστηριότητες, ώστε να μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το παιδί σας εκπαιδεύεται κατάλληλα.

Μάθετε για το τι συμβαίνει με τους νόμους και τις εντολές σε τοπικό επίπεδο και στην πολιτεία σας. Εγγραφείτε σε σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ευθυγραμμίζονται με τις απόψεις σας και ακολουθήστε τις σημαντικές ειδήσεις που συζητούν.

Μάθετε και την άλλη πλευρά και έχετε ανοιχτό μυαλό για να ακούσετε άτομα που δεν έχουν τις ίδιες απόψεις με εσάς.

Υπάρχουν πολλά podcast και άλλα μέσα που μπορείτε να αναζητήσετε (Twitter, YouTube…) όπου μπορείτε να αρχίσετε να μαθαίνετε για τα πράγματα που είναι σημαντικά για εσάς. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να βρείτε ποιες πληροφορίες ψάχνετε, αλλά συνεχίστε να ψάχνετε και να μαθαίνετε για να μπορείτε να ενημερώνεστε.

Διδάξτε στα παιδιά σας τι έχει σημασία για την οικογένειά σας. Δώστε τους πληροφορίες κατάλληλες για την ηλικία τους, ώστε να τους εκπαιδεύσετε να αναζητούν την αλήθεια και μπορούν επίσης να κάνουν τη διαφορά καθώς μεγαλώνουν.

Όταν μιλάμε στα παιδιά μας για σημαντικά πράγματα που συμβαίνουν στην πόλη, την πολιτεία και τη χώρα μας, τα βοηθάμε να κατανοήσουν καλύτερα τη ζωή.

Τους δίνει σταθερότητα. Απαλύνει τους φόβους τους όταν ακούν για αυτά τα πράγματα από φίλους, επειδή έχουν ήδη κατανόηση από το σπίτι.

Μπορούν επίσης να ξέρουν τι να σας πουν εάν συμβαίνει κάτι με το οποίο ξέρουν ότι διαφωνείτε.

Μάθετε στα παιδιά σας να σκέφτονται κριτικά και με κοινή λογική. Γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να πιστέψουμε όλα όσα βλέπουμε στο διαδίκτυο ή ακούμε από τον γείτονά μας, επομένως πρέπει επίσης να εξοπλίσουμε τα παιδιά μας ώστε να γνωρίζουν πώς να βρίσκουν αληθινές απαντήσεις σε ερωτήσεις.

>> Μην χάσετε 8 πρακτικές συμβουλές για να χτίσετε μια ισχυρή χριστιανική οικογένεια

3. Δημιουργήστε κοινότητα με οικογένειες με ομοϊδεάτες

Όταν συγκεντρώνεστε με ντόπιους φίλους, μιλήστε για θέματα που είναι σημαντικά για εσάς. Μιλήστε για νέα πράγματα που συμβαίνουν στο σχολείο ή αποφασίστε να πάτε μαζί στην επόμενη συνεδρίαση του σχολικού συμβουλίου για να λάβετε πληροφορίες για ένα θέμα.

Ζητήστε από μερικούς φίλους να έρθουν μαζί σας για καφέ και προσευχή. Προσευχηθείτε για το σχολείο των παιδιών σας μαζί και συζητήστε κάποιες ανησυχίες.

Εάν αισθάνεστε οδηγημένοι, ξεκινήστε ένα τοπικό τμήμα ενός οργανισμού που ταιριάζει με τις πεποιθήσεις σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να συγκεντρώσετε μέλη της κοινότητας με ομοϊδεάτες για να συζητήσετε θέματα μαζί.

Μαμά και παιδί σε μια βόλτα στη φύση

4. Συναντηθείτε με τους διαχειριστές ή παρακολουθήστε τις συνεδριάσεις του σχολικού συμβουλίου

Εάν γνωρίζετε έναν δάσκαλο ή έναν διαχειριστή στο σχολείο του παιδιού σας και νιώθετε ότι υπάρχουν μερικά σημαντικά θέματα προς συζήτηση, ζητήστε του να συναντηθούν μαζί σας.

Μιλήστε μαζί τους για τις ανησυχίες σας με θετικό και σεβασμό. Ρωτήστε τι κάνει το σχολείο για αυτά τα πράγματα.

Είναι σημαντικό να περιμένουμε πρώτα ότι ο διαχειριστής κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να διδάξει και να προστατεύσει τα παιδιά στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Εάν προσεγγίσετε μια συνάντηση με ανοιχτό μυαλό για να μάθετε τι κάνει το σχολείο για ένα θέμα που είναι σημαντικό για εσάς, ελπίζουμε ότι μπορείτε να κατανοήσετε καλά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται στο σχολείο και να εκφράσετε τις ανησυχίες σας.

Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να γίνετε ενεργός Χριστιανός γονέας είναι να παρακολουθείτε τις συνεδριάσεις της τοπικής σχολικής επιτροπής. Στο Ιλινόις οι συναντήσεις γίνονται μία φορά το μήνα, μια συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για αυτές τις συναντήσεις στον ιστότοπο του σχολείου σας.

Τα τοπικά εκλεγμένα μέλη του σχολικού συμβουλίου συζητούν σημαντικά θέματα και ψηφίζουν για νέα πράγματα που συμβαίνουν στο σχολείο. Είναι καλό να γνωρίζετε πώς λειτουργούν οι διαδικασίες τους για να μάθετε πώς μπορείτε να ενημερωθείτε και να εμπλακείτε.

Εάν δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε μια σύσκεψη, τα σχολεία υποχρεούνται να ανεβάσουν τα πρακτικά της σχολικής επιτροπής (σημειώσεις) στον ιστότοπό τους για δημόσια προβολή.

Εάν αποφασίσετε ότι είστε δυσαρεστημένοι με τις αποφάσεις που λαμβάνει η σχολική σας επιτροπή, μπορείτε να μιλήσετε με ένα μέλος της σχολικής επιτροπής ή ακόμα και να υποβάλετε υποψηφιότητα για το γραφείο της σχολικής επιτροπής κατά τις επόμενες εκλογές. Ενθαρρύνετε άλλους που είναι γνώστες και παθιασμένοι στην κοινότητά σας να κάνουν το ίδιο!

Εάν γνωρίζετε ένα μέλος της σχολικής επιτροπής που κάνει εξαιρετική δουλειά, φροντίστε να του/της πείτε! Μάλλον ακούν περισσότερο κακό παρά καλό σε αυτή τη θέση εθελοντισμού για την οποία εγγράφηκαν.

5. Έχετε μια σκληρή γραμμή

Αυτή η συμβουλή για το να είσαι εμπλεκόμενος χριστιανός γονέας μπορεί να είναι η πιο δύσκολη. Όλοι έχουμε θέματα που είναι σημαντικά για εμάς.

Εάν έχετε διαβάσει αυτό το άρθρο αναζητώντας τρόπους με τους οποίους μπορείτε να είστε πιο δραστήριοι στο σχολείο του παιδιού σας, τότε πρέπει να υπάρχουν ζητήματα που βαραίνουν την καρδιά σας.

Πιστεύω ότι ο Θεός θα βάλει πράγματα στην καρδιά σας καθώς τον αναζητάτε. Εάν έχετε προσευχηθεί για αυτά τα ζητήματα και αισθάνεστε οδηγημένοι να τραβήξετε μια σκληρή γραμμή, σας ενθαρρύνω να το επιδιώξετε.

Ίσως η σκληρή γραμμή σας να έχει να κάνει με το πρόγραμμα σπουδών με το οποίο δεν συμφωνείτε. Τι θα κάνετε για να προστατέψετε το παιδί σας;

Ίσως έχει να κάνει με ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα που είχατε στην τάξη του παιδιού σας.

Ή ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημά σας αφορά την πανδημία και ζητήματα που αφορούν το παιδί σας που διαφωνείτε με τον τρόπο που το χειρίζεται το σχολείο (ή το κράτος σας).

Μιλήστε με τον σύζυγό σας και αποφασίστε ποιες γραμμές δεν θα περάσετε όταν πρόκειται για την προστασία των παιδιών σας. Κάντε ένα εναλλακτικό σχέδιο για να πείτε: «Αυτό θα κάνουμε αν αυτό δεν αλλάξει στο σχολείο του παιδιού μας».

Μαμά και γιος σε έναν καναπέ μαζί

Μερικές φορές, ως γονείς, πρέπει να κάνουμε θυσίες και σκληρές αποφάσεις για να κάνουμε αυτό που μας καλεί ο Θεός. Προσεύχομαι να αφιερώσετε χρόνο για να επιδιώξετε τα πράγματα που έχει βάλει ο Θεός στην καρδιά σας και το θάρρος να κάνετε αυτό που σας καλεί να κάνετε.

Τι θα κάνετε για να είστε πιο εμπλεκόμενος χριστιανός γονέας;

Ελπίζω να έχετε μάθει μερικούς διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να δραστηριοποιηθείτε για να προστατεύσετε το παιδί σας στο σχολείο.

Να ξέρετε ότι αν ο Θεός έχει βάλει κάτι στην καρδιά σας και αυτό ευθυγραμμίζεται με τον λόγο Του, μπορείτε να αναλάβετε δράση κάνοντας κάτι γι‘ αυτό.

Προσευχηθείτε πρώτα, μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε και διδάξτε στα παιδιά σας ό,τι είναι κατάλληλο, δημιουργήστε κοινότητα με οικογένειες με ομοϊδεάτες, κάντε ερωτήσεις στους δασκάλους ή συναντηθείτε με έναν διαχειριστή, παρακολουθήστε τις συνεδριάσεις της σχολικής επιτροπής και έχετε σκληρή γραμμή για να προστατέψετε τα παιδιά σας.

Μοιραστείτε τις σκέψεις ή τις ιδέες σας στα σχόλια παρακάτω.

Σχετικές αναρτήσεις:

10 Συμβουλές για το πώς να είσαι μια καλή χριστιανή μαμά

Κορυφαίες 5 συμβουλές και ιδέες για χριστιανούς γονείς

Εγγραφείτε: Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο ενημερωτικό μας δελτίο

Εμπλεκόμενος Χριστιανός Γονέας

Schreibe einen Kommentar