Τι στο WUI;!  Μάθετε για τον κώδικα διεπαφής Wildland-Urban

Τι στο WUI;! Μάθετε για τον κώδικα διεπαφής Wildland-Urban

Mai 22, 2023 0 Von admin

ο Κωδικός διεπαφής Wildland-Urban, με το παρατσούκλι WUI, είναι ο νεότερος κώδικας που εντάσσεται στους κτιριακούς κώδικες της Ουάσιγκτον. Ο κώδικας περιγράφει συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές και πρακτικές για τη μείωση του κινδύνου εξάπλωσης των δασικών πυρκαγιών από την άγρια ​​φύση στις αστικές περιοχές.

Το πρώτο βήμα για τη συμμόρφωση είναι να εξοικειωθείτε με τους συγκεκριμένους κανονισμούς που περιγράφονται στον κώδικα WUI. Ορισμένες πτυχές του κώδικα (όπως οι εκτοξευτήρες πυρκαγιάς) θα διαφέρουν ανάλογα με τη δικαιοδοσία, επομένως είναι επιτακτική ανάγκη να εξοικειωθείτε με τις απαιτήσεις των δικαιοδοσιών στις οποίες κατασκευάζετε.

Καλύτερες στιγμές

Υπερασπίσιμος χώρος

Η δημιουργία προστατευτικού χώρου γύρω από το σπίτι είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του κώδικα WUI. Αυτό περιλαμβάνει την αφαίρεση ή τη μείωση της βλάστησης και των εύφλεκτων υλικών που θα μπορούσαν ενδεχομένως να τροφοδοτήσουν μια πυρκαγιά. Επειδή το Συμβούλιο ενέκρινε τον κώδικα WUI σε όλη την πολιτεία, τυχόν τοπικοί κανονισμοί διατήρησης δέντρων ή εξωραϊσμού που έρχονται σε αντίθεση με τον κώδικα θα αντικαταστήσουν αυτούς τους τοπικούς κανονισμούς.

Δομικά Υλικά και Σχεδιασμός

Η χρήση πυράντοχων υλικών στις κατασκευές είναι το δεύτερο σκέλος του WUI. Αυτό καλύπτει τα πάντα, από τα παράθυρα στους τοίχους, στους αεραγωγούς και πολλά άλλα.

Επαρκής πρόσβαση και εκκαθάριση

Η ανεμπόδιστη πρόσβαση στην ιδιοκτησία σας και η επαρκής άδεια για οχήματα έκτακτης ανάγκης είναι κρίσιμοι παράγοντες για τη συμμόρφωση με τον Κώδικα WUI.

Παρακολουθήστε το μάθημα Wildland-Urban Interface Codes

Παρακολουθήστε το μάθημά μας στις 5 Ιουνίου για να αποκτήσετε μια πιο ολιστική κατανόηση των απαιτήσεων αυτού του νέου κώδικα.