Το Συμβούλιο Οικοδομικού Κώδικα ψηφίζει την καθυστέρηση της εφαρμογής των νέων κωδίκων κατά 120 ημέρες

Το Συμβούλιο Οικοδομικού Κώδικα ψηφίζει την καθυστέρηση της εφαρμογής των νέων κωδίκων κατά 120 ημέρες

Mai 25, 2023 0 Von admin

Οι περιορισμοί φυσικού αερίου καθυστέρησαν καθώς το Συμβούλιο επιστρέφει στη θέσπιση κανόνων

ΟΛΥΜΠΙΑ…Σε ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου Οικοδομικού Κώδικα της Πολιτείας της Ουάσιγκτον (SBCC) σήμερα, τα μέλη του συμβουλίου ψήφισαν την καθυστέρηση της εφαρμογής των νέων κωδίκων κατά 120 ημέρες έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Το SBCC ψήφισε επίσης την έναρξη της θέσπισης κανόνων για την τροποποίηση των εμπορικών και οικιακών ενεργειακών κωδίκων για τη μείωση του κινδύνου πρόληψης βάσει του ομοσπονδιακού νόμου για την ενεργειακή πολιτική και τη διατήρηση (EPCA).

Οι κινήσεις έρχονται αφότου μια ευρεία ομάδα εναγόντων υπέβαλε ομοσπονδιακή αγωγή τη Δευτέρα ζητώντας να σταματήσει ή να καθυστερήσει τις διατάξεις του νέου ενεργειακού κώδικα της πολιτείας για την προστασία των ενεργειακών επιλογών των καταναλωτών και την αποτροπή του πρόσθετου κατασκευαστικού κόστους για τη συμμόρφωση.

«Η απόφαση να καθυστερήσουμε αυτούς τους δαπανηρούς και μπερδεμένους νέους κώδικες και να επιστρέψουμε στη θέσπιση κανόνων είναι ευπρόσδεκτη, αλλά η μάχη για την ενεργειακή επιλογή και τους κώδικες κοινής λογικής απέχει πολύ από το να τελειώσει», δήλωσε ο Γκρεγκ Λέιν, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ένωσης Οικοδομικής Βιομηχανίας της Ουάσιγκτον. «Η Ουάσιγκτον δεν πάει καλά με το υπόλοιπο έθνος όταν πρόκειται για αυτούς τους εκτεταμένους κώδικες. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των ιδιοκτητών και εκείνων που χτίζουν σπίτια σε κοινότητες σε όλη την πολιτεία μας».

Νέα ομοσπονδιακή πρόκληση μετά την ακύρωση της απαγόρευσης του City of Berkeley

Η ομοσπονδιακή αγωγή που κατατέθηκε τη Δευτέρα είναι παρόμοια με την πρόκληση που κέρδισε μια ομάδα στην Καλιφόρνια, εμποδίζοντας τους περιορισμούς στην υποδομή φυσικού αερίου που θεσπίστηκαν από την πόλη του Μπέρκλεϋ.

Ο συνασπισμός ιδιωτών, βιομηχανιών εργατικού και επιχειρηματικού κλάδου και εμπορικών ενώσεων κατέθεσε μήνυση στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Ανατολική Περιφέρεια της Ουάσιγκτον. Ζήτησαν διαταγή για αποκλεισμό ή καθυστέρηση των νέων κωδίκων που περιορίζουν το φυσικό αέριο σε νέες εμπορικές και οικιστικές κατασκευές από την 1η Ιουλίου 2023.

Σε California Restaurant Association v. City of Berkeley, το 9ου Το Περιφερειακό Εφετείο έκρινε ότι ο ομοσπονδιακός νόμος προδικάζει την απαγόρευση της πόλης του Μπέρκλεϊ για την εγκατάσταση σωληνώσεων φυσικού αερίου σε νέες κατασκευές.

Στην απόφασή του, το Δικαστήριο έκρινε ότι η EPCA προδικάζει ρητά τους κρατικούς και τοπικούς κανονισμούς σχετικά με την ενεργειακή χρήση πολλών συσκευών φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων αυτών που χρησιμοποιούνται σε οικιακές κουζίνες και εστιατόρια.

Το Δικαστήριο σημείωσε περαιτέρω ότι, με το απλό κείμενο και τη δομή του, η διάταξη περί πρόληψης του νόμου περιλαμβάνει οικοδομικούς κώδικες που ρυθμίζουν τη χρήση φυσικού αερίου από καλυπτόμενα προϊόντα. Αποτρέποντας τέτοιες συσκευές να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, ο οικοδομικός κώδικας του Μπέρκλεϋ παραβίασε τον νόμο.

Η ομοσπονδιακή αγωγή υποστηρίζει ότι το σκεπτικό του Ninth Circuit για την ανατροπή της απαγόρευσης του φυσικού αερίου στην πόλη του Μπέρκλεϋ ισχύει και για τον ενεργειακό κώδικα της Ουάσιγκτον.

Αιτήματα σε τρεις πόλεις της Ουάσιγκτον

Ο γενικός σύμβουλος της BIAW, Τζάκσον Μέιναρντ, έστειλε επίσης επιστολές στους εισαγγελείς της πόλης Shoreline, Bellingham και Seattle ζητώντας τους να σταματήσουν τις τοπικές απαγορεύσεις φυσικού αερίου. Οι επιστολές υποστηρίζουν ότι «η πολιτεία είναι υπό τη δικαιοδοσία του 9ου κυκλώματος, επομένως μια τελική απόφαση θα είναι δεσμευτική για την πολιτεία μας και για τις τοπικές κυβερνήσεις, καθώς και για τα μέρη στην υπόθεση στην Καλιφόρνια».

Κώδικες μαστίζονται από λάθη και ασυνέπειες

Καθώς οι υπάλληλοι του οικοδομικού κώδικα, οι κατασκευαστές και οι αναδιαμορφωτές συμμετείχαν στην εκπαίδευση σχετικά με τους νέους κώδικες, εντόπισαν αρκετά λάθη και ασυνέπειες.

Σε επιστολή προς το SBCC στις 20 Απριλίου 2023, η ομάδα είπε: «Οι ενεργειακοί κώδικες είναι ακατανόητοι λόγω σημαντικών ασυνεπειών εντός του κειμένου. Αυτό κάνει τους παρόχους εκπαίδευσης να μην έχουν εμπιστοσύνη στο υλικό που διδάσκουν στους υπαλλήλους του κώδικα και στον κατασκευαστικό κλάδο».

Άτομα έστειλαν περισσότερα από 3.100 άμεσα μηνύματα στα μέλη του SBCC εκφράζοντας τις ανησυχίες τους.

Η κρατική αγωγή αμφισβητεί τη θέσπιση κανόνων και τη σκοπιμότητα

Στα τέλη Φεβρουαρίου, ένας συνασπισμός επαγγελματικών ενώσεων, εκπροσώπων συνδικάτων, επιχειρήσεων και ιδιοκτητών κατοικιών ενώθηκε για να καταθέσει μήνυση για να αμφισβητήσει τους τρεις κανόνες που ψηφίστηκαν από το Συμβούλιο Κρατικού Οικοδομικού Κώδικα στα τέλη του περασμένου έτους, οι οποίοι τροποποιούν τους κρατικούς εμπορικούς και οικιστικούς κώδικες κτιρίων, τον ενεργειακό κώδικα και ο κώδικας διεπαφής της πόλης wildland.

Η μήνυση ισχυρίζεται ότι το Συμβούλιο του Κρατικού Οικοδομικού Κώδικα ενέκρινε τους κανόνες χωρίς νομοθετική εξουσία και σε άμεση παραβίαση του νόμου περί διοικητικής διαδικασίας της πολιτείας. Επιπλέον, ισχυρίζεται ότι το συμβούλιο αγνόησε τις μελέτες κόστους και τις εκθέσεις σκοπιμότητας κατά τη λήψη των αποφάσεών του.

Η απαγόρευση του φυσικού αερίου επηρεάζει την οικονομική προσιτότητα και την άνεση των κατοικιών

Οι νέοι ενεργειακοί κωδικοί της Ουάσιγκτον προσθέτουν τουλάχιστον 9.200 $ στο κόστος ενός νέου σπιτιού. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της Εθνικής Ένωσης Κατασκευαστών Σπιτιών, ένα νέο σπίτι με μέση τιμή στην Ουάσιγκτον κοστίζει ήδη 210.000 $ περισσότερο από τον εθνικό μέσο όρο — 635.131 $ σε σύγκριση με τον εθνικό μέσο όρο των 425.786 $. Σε αυτό το τίμημα, σχεδόν το 81 τοις εκατό των 3,1 εκατομμυρίων νοικοκυριών της Ουάσιγκτον δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα σπίτι.

Η έλλειψη επιλογής ενέργειας όχι μόνο επηρεάζει την οικονομική προσιτότητα και τη διαθεσιμότητα κατοικιών, αλλά βλάπτει επίσης τους πιθανούς ιδιοκτήτες σπιτιού σε περιοχές όπου οι διακοπές ρεύματος απειλούν την ικανότητα των οικογενειών να ζεσταθούν ή να μαγειρέψουν.

Περίπου το ένα τρίτο των νοικοκυριών της Ουάσιγκτον χρησιμοποιούν φυσικό αέριο ως κύρια πηγή ενέργειας για τη θέρμανση των σπιτιών, σύμφωνα με το Διοίκηση Ενεργειακών Πληροφοριών.