Το CAWF υποστηρίζει την καμπάνια για τον τερματισμό των εισαγωγών κυνηγετικών τροπαίων

Το CAWF υποστηρίζει την καμπάνια για τον τερματισμό των εισαγωγών κυνηγετικών τροπαίων

Juni 30, 2022 0 Von admin

Το Conservative Animal Welfare Foundation (CAWF) υποστηρίζει την «Cecil’s Week», μια εβδομάδα εκδηλώσεων που διοργανώνει η APPG για την απαγόρευση του κυνηγιού τροπαίων για τον εορτασμό της 7ης επετείου του Cecil του λιονταριού που σκοτώθηκε από έναν Αμερικανό κυνηγό τροπαίων στη Ζιμπάμπουε.

Στο πλαίσιο της «Εβδομάδας του Σεσίλ» πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις στο Κοινοβούλιο ως μέρος της εκστρατείας για τον τερματισμό των εισαγωγών κυνηγιού τροπαίων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Χθες (Τρίτη 28 Ιουνίου) η συνιδρυτής του CAWF, Lorraine Platt, παρακολούθησε την παγκόσμια πρεμιέρα του «Lions, Bones & Bullets», ενός νέου ντοκιμαντέρ του βραβευμένου παραγωγού Richard Peirce που αφηγείται την ιστορία των χιλιάδων λιονταριών που εκτράφηκαν σε αιχμαλωσία για να πυροβοληθούν. από κυνηγούς και πώς τα κόκαλά τους πωλούνται συχνά σε εμπόρους που τα μετατρέπουν σε «κρασί λιονταριών» και «κέικ λιονταριού» για πλούσιους Κινέζους πελάτες.

Σήμερα το απόγευμα ο Συνιδρυτής μας παρακολούθησε επίσης μια δεξίωση για την παρουσίαση μιας νέας έκθεσης: «Κυνήγι τροπαίων και Βρετανία: Η υπόθεση για μια απαγόρευση». Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο βουλευτής Rt Hon George Eustice, Υπουργός Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων. HE Seretse Khama Ian Khama, Πρόεδρος της Μποτσουάνα (2008-2018). και Jane Goodall, PhD, DBE και Ιδρύτρια του Jane Goodall Institute & UN Messenger of Peace.

Πρώην πρόεδρος της Μποτσουάνα και βουλευτής Χένρι Σμιθ

Σήμερα το βράδυ το CAWF θα παρακολουθήσει μια αποκλειστική προβολή ενός νέου ντοκιμαντέρ, «Land of the Free: Out of the Shadows» από τον υποψήφιο για Emmy σκηνοθέτη του Χόλιγουντ Τζέιμς Γκανιέ και την Αυστραλή συγγραφέα και παραγωγό Λιν Σάντερ. Το ντοκιμαντέρ, που προβάλλεται στη Βουλή, αποκαλύπτει τις τακτικές που χρησιμοποιούν οι λομπίστες που κυνηγούν τρόπαια.

Το Conservative Animal Welfare Foundation έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό την εκστρατεία για την απαγόρευση των εισαγωγών κυνηγιού τροπαίων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο βουλευτής του προστάτη του CAWF, Sir Roger Gale, κατέχει τη θέση του Προέδρου της APPG για την Απαγόρευση του Κυνηγιού Τροπαίων και στις 15 Ιουνίου, ο βουλευτής του προστάτη του CAWF, Henry Smith, παρουσίασε το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά μέλη του στο Κοινοβούλιο, το Νομοσχέδιο για τα Τρόπαια Κυνηγιού (Απαγόρευση Εισαγωγών), για να τερματιστεί η εισαγωγή κυνηγετικά τρόπαια. Το νομοσχέδιο θα τεθεί σε δεύτερη ανάγνωση στις 25 Νοεμβρίου.

Η Lorraine Platt, συνιδρυτής του Conservative Animal Welfare Foundation, σχολίασε: «Αυτή είναι μια σημαντική εβδομάδα καθώς συμπληρώνουμε επτά χρόνια από τότε που το λιοντάρι Cecil πυροβολήθηκε σκληρά από κυνηγούς τροπαίων στη Ζιμπάμπουε. Δεν μπορούμε πραγματικά να καταδικάσουμε τις ενέργειες των κυνηγών τροπαίων στο εξωτερικό που σκοτώνουν μερικά από τα πιο μεγαλοπρεπή άγρια ​​ζώα στον πλανήτη μας για «σπορ», ενώ συνεχίζουμε να επιτρέπουμε την εισαγωγή κυνηγετικών τροπαίων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε το νομοσχέδιο για τα τρόπαια κυνηγιού (απαγόρευση εισαγωγής) του βουλευτή του Patron Henry Smith και συμμετέχουμε με άλλες ΜΚΟ, ακτιβιστές και την APPG για την Απαγόρευση του Κυνηγιού Τροπαίων αυτήν την εβδομάδα για να ζητήσουμε τον τερματισμό αυτών των άθλιων εισαγωγών.

«Το CAWF θα ήθελε επίσης να ευχαριστήσει τον προστάτη Sir Roger Gale MP για την ακούραστη δουλειά του ως Πρόεδρος της APPG για την Απαγόρευση του Κυνηγιού Τροπαίων και τον Προστάτη Stanley Johnson για τη συνεχή εκστρατεία του σε αυτό το σημαντικό θέμα. Η συνιδρυτής μας Lorraine Platt ήταν στην ευχάριστη θέση να συναντήσει τον Πρόεδρο Khama, τον Πρώην Πρόεδρο της Μποτσουάνας, ο οποίος ως Πρόεδρος απαγόρευσε το κυνήγι τροπαίων και για μια περίοδο δέκα ετών είδε μια αύξηση του φωτοτουρισμού στη χώρα του. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Εξοχότητά του που μίλησε στη Βουλή των Κοινοτήτων για τον τερματισμό των εισαγωγών κυνηγιού τροπαίων στο Ηνωμένο Βασίλειο».