Το CAWF χαιρετίζει το Στάδιο Αναφοράς & Τρίτη Ανάγνωση του Νομοσχεδίου για την Ευημερία των Ζώων

Το CAWF χαιρετίζει το Στάδιο Αναφοράς & Τρίτη Ανάγνωση του Νομοσχεδίου για την Ευημερία των Ζώων

März 15, 2022 0 Von admin

Το Conservative Animal Welfare Foundation (CAWF) είναι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσει τα επόμενα στάδια του νομοσχεδίου για την ευημερία των ζώων (Sentience) στο πέρασμά του να γίνει νόμος του Ηνωμένου Βασιλείου. Το Στάδιο Έκθεσης και η Τρίτη Ανάγνωση του Νομοσχεδίου πραγματοποιήθηκε χθες, ενώ θα ακολουθήσει η επιστροφή στη Βουλή των Λόρδων.

Το νομοσχέδιο υλοποιεί τις βασικές δεσμεύσεις του μανιφέστου του Συντηρητικού Κόμματος και συγκεκριμένα:

Κατοχυρώστε για πρώτη φορά το αίσθημα των ζώων στη νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, αναγνωρίζοντας ότι όλα τα σπονδυλωτά ζώα, τα δεκάποδα καρκινοειδή και τα κεφαλόποδα έχουν την ικανότητα να αισθάνονται ευχαρίστηση και πόνο.
Η συμπερίληψη των καρκινοειδών στο νομοσχέδιο είναι κάτι για το οποίο το CAWF έχει κάνει εκστρατεία εδώ και καιρό, έχοντας δημοσιεύσει αρκετές εκθέσεις που καταδεικνύουν τα επιστημονικά στοιχεία πίσω από την αίσθησή τους.

Συμπεριλάβετε πρόβλεψη για τη σύσταση Επιτροπής Προστασίας των Ζώων (ASC). Η επιτροπή θα διαδραματίσει συμβουλευτικό ρόλο για να διασφαλίσει ότι η νέα νομοθεσία ενσωματώνει τις αρχές της ευαισθησίας των ζώων. Οι Υπουργοί θα κληθούν να ανταποκριθούν στις εκθέσεις και τις συστάσεις της ASC.

Ορισμένοι Συντηρητικοί βουλευτές υποστήριξαν το Τρίτο Στάδιο Ανάγνωσης και Αναφοράς, συμπεριλαμβανομένου του βουλευτή του CAWF, Sir Roger Gale, ο οποίος επαίνεσε το νομοσχέδιο και τις φιλοδοξίες του Ηνωμένου Βασιλείου να ενισχύσει τους νόμους για την καλή διαβίωση των ζώων μετά το Brexit. Ο Δρ Neil Hudson βουλευτής χαιρέτισε τη συμπερίληψη κεφαλόποδων μαλακίων και δεκάποδων καρκινοειδών στο νομοσχέδιο, καθώς και τη σύσταση μιας επιτροπής για τα ζώα, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να έχει «ευρεία τεχνογνωσία και ταλέντο». Ο Πρόεδρος της Επίλεκτης Επιτροπής EFRA, Neil Parish MP υποστήριξε επίσης τα επόμενα στάδια του νομοσχεδίου.

Το νομοσχέδιο χαιρετίστηκε από έναν αριθμό φιλανθρωπικών οργανώσεων και ακτιβιστών που σχηματίζουν τον συνασπισμό Better Deal for Animals, στον οποίο ανήκει το CAWF. Η ενημέρωση του BDFA δημοσιεύτηκε πριν από το Τρίτο Στάδιο Ανάγνωσης και Αναφοράς.

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη απομαγνητοφώνηση του Τρίτου Σταδίου Ανάγνωσης και Αναφοράς εδώ:

https://hansard.parliament.uk/commons/2022-03-14/debates/AFFC9F8D-F3B7-4DD7-877B-F36620B67362/AnimalWelfare(Sentience)Bill(Lords)

Η έκθεση του Conservative Animal Welfare Foundation για την αίσθηση των καρκινοειδών δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 2021 και η έκθεση για την ευαισθησία των ψαριών τον Μάιο του 2021

Ο βουλευτής του Συντηρητικού Ιδρύματος Ευημερίας των Ζώων, Χένρι Σμιθ, σχολίασε: «Το νομοσχέδιο για την ευημερία των ζώων (Sentience) αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Σχεδίου Δράσης για την Ευημερία των Ζώων και εκπληρώνει τις βασικές δεσμεύσεις του μανιφέστου των Συντηρητικών. Κατοχυρώνοντας με νόμο αυτό που υποστήριξαν οι επιστήμονες εδώ και αρκετό καιρό, ότι τα ζώα έχουν την ικανότητα να αισθάνονται πόνο και ευχαρίστηση, το Ηνωμένο Βασίλειο θα παγιώσει πραγματικά τον ρόλο του ως παγκόσμιος ηγέτης στην καλή διαβίωση των ζώων».

Η Lorraine Platt, συνιδρυτής του Conservative Animal Welfare Foundation, σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την ψήφιση του τρίτου σταδίου ανάγνωσης και αναφοράς του νομοσχεδίου για την ευημερία των ζώων (Sentience) χθες, και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κυβέρνηση για τη δέσμευσή της και υποστήριξη αυτής της σημαντικής νομοθεσίας.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που τα δεκάποδα καρκινοειδή και τα κεφαλόποδα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, μετά από εκτενή στοιχεία για την ευαισθησία τους. Η εστίασή μας πρέπει τώρα να είναι στο να διασφαλίσουμε ότι η Animal Sentience Committee (ASC) θα ενσωματώσει μια ευρεία ποικιλία εμπειρογνωμοσύνης, συμπεριλαμβανομένων των εμπειρογνωμόνων για την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να μπορεί να παρέχει συμβουλές υψηλότερης ποιότητας στους νομοθέτες».