Το Conservative Animal Welfare Foundation καλωσορίζει την κυβέρνηση που αναγνωρίζει τους αστακούς, τα χταπόδια και τα καβούρια ως αισθανόμενα όντα

Το Conservative Animal Welfare Foundation καλωσορίζει την κυβέρνηση που αναγνωρίζει τους αστακούς, τα χταπόδια και τα καβούρια ως αισθανόμενα όντα

November 19, 2021 0 Von admin

ΛΟΝΔΙΝΟ, Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

  • Τα καβούρια, τα χταπόδια και οι αστακοί πρέπει να αναγνωρίζονται ως αισθανόμενα όντα στη λήψη αποφάσεων της κυβέρνησης
  • Τα δεκάποδα μαλακόστρακα και τα μαλάκια κεφαλόποδων θα αναγνωριστούν στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την ευημερία των ζώων (Sentience)
  • Η τροποποίηση του νομοσχεδίου ακολουθεί τα ευρήματα της επιστημονικής έρευνας του London School of Economics and Political Science (LSE) σχετικά με την αίσθηση των δεκάποδων και των κεφαλόποδων
  • Οι υπάρχουσες πρακτικές του κλάδου δεν θα επηρεαστούν και δεν θα υπάρξει άμεσος αντίκτυπος στην αλίευση οστρακοειδών ή στις κουζίνες εστιατορίων

Το πεδίο εφαρμογής τουΝομοσχέδιο για την ευημερία των ζώων (Sentience).έχει επεκταθεί σήμερα για να αναγνωρίσει τους αστακούς, τα χταπόδια και τα καβούρια και όλα τα άλλα δεκάποδα καρκινοειδή και κεφαλόποδα μαλάκια ως αισθανόμενα όντα.

Η κίνηση ακολουθεί τα ευρήματα μιας ανεξάρτητης αξιολόγησης που ανατέθηκε από την κυβέρνηση από το London School of Economics and Political Science (LSE), η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ισχυρές επιστημονικές ενδείξεις ότι τα καρκινοειδή και τα μαλάκια κεφαλόποδων είναι ευαίσθητα.

Το νομοσχέδιο για την ευημερία των ζώων (Sentience) αναγνωρίζει ήδη όλα τα ζώα με ραχοκοκαλιά (σπονδυλωτά) ως αισθανόμενα όντα. Ωστόσο, σε αντίθεση με ορισμένα άλλα ασπόνδυλα (ζώα χωρίς ραχοκοκαλιά), τα δεκάποδα μαλακόστρακα και τα κεφαλόποδα έχουν πολύπλοκο κεντρικό νευρικό σύστημα, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της αίσθησης.

Η σημερινή ανακοίνωση δεν θα επηρεάσει καμία υπάρχουσα νομοθεσία ή πρακτικές του κλάδου όπως η αλιεία. Δεν θα υπάρξει άμεσος αντίκτυπος στη βιομηχανία αλίευσης οστρακοειδών ή εστιατορίων. Αντίθετα, έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει ότι η καλή μεταχείριση των ζώων λαμβάνεται υπόψη κατά τη μελλοντική λήψη αποφάσεων.

Ο υπουργός Προστασίας των Ζώων Λόρδος Ζακ Γκόλντσμιθ είπε:

Το ΗΒ ήταν ανέκαθεν πρωτοπόρος στην καλή διαβίωση των ζώων και το Σχέδιο Δράσης μας για την Ευημερία των Ζώων προχωρά ακόμη παραπέρα, παρουσιάζοντας τα σχέδιά μας να φέρουμε μερικές από τις ισχυρότερες προστασίες στον κόσμο για τα κατοικίδια ζώα, τα ζώα και τα άγρια ​​ζώα.

Το νομοσχέδιο για την ευημερία των ζώων παρέχει μια κρίσιμη διαβεβαίωση ότι η ευημερία των ζώων λαμβάνεται σωστά υπόψη κατά την ανάπτυξη νέων νόμων. Η επιστήμη είναι πλέον σαφές ότι τα μαλακόστρακα και τα μαλάκια μπορούν να αισθανθούν πόνο και επομένως είναι σωστό να καλύπτονται από αυτό το ζωτικής σημασίας νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο, όταν γίνει νόμος, θα δημιουργήσει μια Επιτροπή Προστασίας των Ζώων που θα αποτελείται από ειδικούς από τον τομέα. Θα μπορούν να εκδίδουν εκθέσεις σχετικά με το πόσο καλά οι κυβερνητικές αποφάσεις έχουν λάβει υπόψη την καλή διαβίωση των ευαισθητοποιημένων ζώων, ενώ οι Υπουργοί πρέπει να απαντήσουν στο Κοινοβούλιο.

Η έκθεση του Conservative Animal Welfare Foundation ‚Crustacean and Cephalopod Sentience Briefing‘ κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2021: CAWF-Crustacean-and-Cephalopod-Sentience-Report.pdf (conservativeanimalwelfarefoundation.org)

The post Το Conservative Animal Welfare Foundation καλωσορίζει την κυβέρνηση που αναγνωρίζει τους αστακούς, τα χταπόδια και τα καβούρια ως αισθανόμενα όντα εμφανίστηκε πρώτα στο Conservative Animal Welfare Foundation.