Το Conservative Animal Welfare Foundation καλωσορίζει τον νέο υπουργό Εξωτερικών για το Defra Ranil Jayawardena MP

Το Conservative Animal Welfare Foundation καλωσορίζει τον νέο υπουργό Εξωτερικών για το Defra Ranil Jayawardena MP

September 7, 2022 0 Von admin

ΛΟΝΔΙΝΟ, 7ου Σεπτέμβριος 2022

Χθες (Τετάρτη 7ου Σεπτέμβριος) το Συντηρητικό Ίδρυμα για την Προστασία των Ζώων (CAWF) χαιρέτισε τον διορισμό του βουλευτή Ranil Jayawardena από τον νέο ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος και Πρωθυπουργό τον Rt Hon. Βουλευτής Liz Truss.

Το CAWF ζητά μια σειρά από βασικές δεσμεύσεις για την καλή διαβίωση των ζώων που περιλαμβάνονται στο Μανιφέστο του Συντηρητικού Κόμματος 2019 και στο επακόλουθο Σχέδιο Δράσης για την Ευημερία των Ζώων που θα παραδοθεί από τον νέο Γραμματέα της Defra, όπως:

  • Υποστηρίζοντας την Νομοσχέδιο για την ευημερία των ζώων (κρατούμενα ζώα). που θα τερμάτιζε τις ζωντανές εξαγωγές για πάχυνση και σφαγή.
  • Τηρώντας τις υπάρχουσες δεσμεύσεις για συμβουλευτείτε για κλωβούς απόληξης για ωοτόκες όρνιθες και χοιρομητέρες σε βρετανικές φάρμες.
  • Στήριξη Νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά μέλη του βουλευτή Henry Smith για την απαγόρευση των εισαγωγών κυνηγιού τροπαίωνένα μέτρο που περιλαμβάνεται τόσο στο Μανιφέστο του 2019 όσο και στο Σχέδιο Δράσης για την Ευημερία των Ζώων.
  • Διατήρηση δεσμεύσεις να μην υπονομεύουν τους Βρετανούς αγρότες στις εμπορικές συμφωνίεςπροκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι Βρετανοί αγρότες δεν υπονομεύονται από φθηνά ξένα αγαθά χαμηλής ευημερίας.

Τον Αύγουστο, το CAWF καλωσόρισε την επιβεβαίωση του προστάτη Λόρδου Zac Goldsmith ότι η κυρία Truss θα υποστηρίξει το νομοσχέδιο για τα κρατούμενα ζώα κατά τη διάρκεια του Environmental Leadership Hustings του Conservative Environment Network. Αυτό επαναλήφθηκε ξανά στο Συντηρητικό Αγροτικό Φόρουμ (CRF) στα τέλη Αυγούστου, όπου η βουλευτής Heather Wheeler επιβεβαίωσε εκ μέρους της κας Τρας ότι το νομοσχέδιο για τα κρατούμενα ζώα θα υποστηριχθεί σε νόμο.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την εκστρατεία του CAWF κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού ηγεσίας του Συντηρητικού Κόμματος εδώ και το σχόλιο της συνιδρυτή Lorraine Platt στο Politics Home εδώ.

Η Lorraine Platt, συνιδρυτής του Conservative Animal Welfare Foundation, σχολίασε:“Το Conservative Animal Welfare Foundation είναι Με χαρά καλωσορίζω τον βουλευτή Ranil Jayawardena ως Υπουργό Εξωτερικών για το Defra. Έχοντας ιδρύσει το APPG για τα απειλούμενα είδη, είναι σαφές ότι ο Ranil Jayawardena φέρνει μια πλούσια εμπειρία στον ρόλο.

«Ελπίζουμε ότι θα βασιστεί στη μεγάλη πρόοδο των δύο τελευταίων ετών και θα συνεχίσει σημαντική νομοθεσία, όπως το Νομοσχέδιο για τα Διατηρούμενα Ζώα, καθώς και να τηρήσει τις δεσμεύσεις σε αναμονή διαβουλεύσεων για τον τερματισμό κλωβών για ωοπαραγωγές όρνιθες και χοιρομητέρες σε βρετανικές φάρμες.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ακούσουμε την ομάδα της Liz Truss να επιβεβαιώνει ότι το νομοσχέδιο για τα κρατημένα ζώα θα τιμηθεί υπό την ηγεσία της κυρίας Truss και καλούμε τον Ranil Jayawardena να μοιραστεί λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα υλοποιηθεί αυτό τις επόμενες εβδομάδες.

«Ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε τον νέο υπουργό Εξωτερικών και να συνεργαστούμε στενά μαζί του και την υπουργική του ομάδα για την προώθηση της καλής διαβίωσης των ζώων στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Σχετικά με το Conservative Animal Welfare Foundation (CAWF)

Το Conservative Animal Welfare Foundation ιδρύθηκε το 2016 για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις ζωές δισεκατομμυρίων ζώων που εκτρέφονται σε εντατικές φάρμες σε όλο τον κόσμο και τον αντίκτυπο στην καλή διαβίωση των ζώων, το περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων. Θέλουμε να επισημάνουμε τη δράση που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να βοηθήσουν στην προώθηση της καλής μεταχείρισης των ζώων εκτροφής.

Η καλή διαβίωση των ζώων είναι μια αυξανόμενη ανησυχία για το κοινό, το οποίο συχνά προσβλέπει στην κυβέρνηση να αναλάβει την ηγεσία τόσο στη διατήρηση όσο και στη βελτίωση των προτύπων.

Το Conservative Animal Welfare Foundation πιστεύει ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό η ευημερία των ζώων εκτροφής να τοποθετείται στην πρώτη γραμμή του κυβερνητικού σχεδίου για τα τρόφιμα και τη γεωργία μαζί με την εστίασή του στην παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την τεχνολογία. Επικοινωνία μέσων ενημέρωσης: Sophia Stileman ([email protected]