Το Conservative Animal Welfare Foundation χαιρετίζει την προγραμματισμένη επιστροφή του νομοσχεδίου για την ευημερία των ζώων (Κρατά Ζώα)

Το Conservative Animal Welfare Foundation χαιρετίζει την προγραμματισμένη επιστροφή του νομοσχεδίου για την ευημερία των ζώων (Κρατά Ζώα)

September 8, 2022 0 Von admin

ΛΟΝΔΙΝΟ, 8ου Σεπτέμβριος

Σήμερα (Πέμπτη 8ου Σεπτέμβριος) το Συντηρητικό Ίδρυμα για την Προστασία των Ζώων (CAWF) χαιρέτισε την ανακοίνωση της αρχηγού της Βουλής των Κοινοτήτων, βουλευτή Penny Mordaunt ότι το νομοσχέδιο για την ευημερία των ζώων (κρατούμενα ζώα) θα επιστρέψει στη Βουλή για το Στάδιο Έκθεσής του τη Δευτέρα 19ου Σεπτέμβριος.

Νωρίτερα στις Προφορικές Ερωτήσεις για τη Defra, ο νέος υπουργός Εξωτερικών για το Defra, Ranil Jayawardena, βουλευτής επανέλαβε αυτή τη δέσμευση, επιβεβαιώνοντας ότι το νομοσχέδιο θα επανέλθει μόλις το επιτρέψει ο κοινοβουλευτικός χρόνος, μετά από ερώτηση του συντηρητικού βουλευτή Louie French.

Το νομοσχέδιο για τα κρατούμενα ζώα ολοκλήρωσε το στάδιο της επιτροπής του τον Νοέμβριο του 2021 και μεταφέρθηκε σε αυτήν την κοινοβουλευτική σύνοδο στην ομιλία της Βασίλισσας τον Μάιο του 2022. Εκπληρώνει τις βασικές δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται στο Μανιφέστο του Συντηρητικού Κόμματος 2019 και στο επακόλουθο Σχέδιο Δράσης για την Ευημερία των Ζώων που δημοσιεύτηκε από την Defra το 2021.

Κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού Ηγεσίας του Συντηρητικού Κόμματος, το CAWF κάλεσε τη Liz Truss να υποστηρίξει το Νομοσχέδιο για τα Διατηρούμενα Ζώα και έλαβε επιβεβαίωση από εκπροσώπους της κυρίας Truss ότι το νομοσχέδιο θα υποστηριχθεί υπό την ηγεσία της.

Η Lorraine Platt, συνιδρυτής του Conservative Animal Welfare Foundation, σχολίασε:“Το Conservative Animal Welfare Foundation είναι χαιρόμαστε που το νομοσχέδιο για την ευημερία των ζώων (Κρατούμενα Ζώα) θα επιστρέψει στη Βουλή για το Στάδιο Έκθεσής του τη Δευτέρα 19ου Σεπτέμβριος. Αυτό το σημαντικό νομοσχέδιο θα τερματίσει τις ζωντανές εξαγωγές για πάχυνση και σφαγή και με τον τρόπο αυτό θα εκπληρώσει μια βασική δέσμευση του Μανιφέστου του Συντηρητικού Κόμματος.

«Πολλά ζώα φάρμας που εκτρέφονται σε αυτή τη χώρα αντέχουν μεγάλα, εξαντλητικά ταξίδια -συχνά διαρκούν μέρες- καθώς εξάγονται στο εξωτερικό. Η εφαρμογή του νομοσχεδίου για τα κρατούμενα ζώα θα κάνει τη Μεγάλη Βρετανία την πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα τερματίσει τις ζωντανές εξαγωγές για σφαγή και πάχυνση και θα βελτιώσει τη ζωή πολλών ζώων».

«Το CAWF θα ήθελε να ευχαριστήσει τον νέο υπουργό Εξωτερικών, Ranil Jayawardena, που ενήργησε τόσο γρήγορα για να διασφαλίσει ότι αυτό το σημαντικό νομοσχέδιο θα επιστρέψει για να ολοκληρώσει την ψήφισή του στο Κοινοβούλιο».

Σχετικά με το Conservative Animal Welfare Foundation (CAWF)

Το Conservative Animal Welfare Foundation ιδρύθηκε το 2016 για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις ζωές δισεκατομμυρίων ζώων που εκτρέφονται σε εντατικές φάρμες σε όλο τον κόσμο και τον αντίκτυπο στην καλή διαβίωση των ζώων, το περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων. Θέλουμε να επισημάνουμε τη δράση που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να βοηθήσουν στην προώθηση της καλής μεταχείρισης των ζώων εκτροφής.

Η καλή διαβίωση των ζώων είναι μια αυξανόμενη ανησυχία για το κοινό, το οποίο συχνά προσβλέπει στην κυβέρνηση να αναλάβει την ηγεσία τόσο στη διατήρηση όσο και στη βελτίωση των προτύπων.

Το Conservative Animal Welfare Foundation πιστεύει ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό η ευημερία των ζώων εκτροφής να τοποθετείται στην πρώτη γραμμή του κυβερνητικού σχεδίου για τα τρόφιμα και τη γεωργία μαζί με την εστίασή του στην παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την τεχνολογία.

Επικοινωνία μέσων: Sophia Stileman ([email protected])