Το Conservative Animal Welfare Foundation χαιρετίζει το τελικό στάδιο του νομοσχεδίου για την ευημερία των ζώων (Sentience)

Το Conservative Animal Welfare Foundation χαιρετίζει το τελικό στάδιο του νομοσχεδίου για την ευημερία των ζώων (Sentience)

April 7, 2022 0 Von admin

Το Συντηρητικό Ίδρυμα για την Ευημερία των Ζώων (CAWF) χαιρέτισε το τελικό στάδιο του νομοσχεδίου για την ευημερία των ζώων (Sentience) στο πέρασμά του να γίνει νόμος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σήμερα το νομοσχέδιο έλαβε την εξέταση των τροπολογιών στη Βουλή των Λόρδων, το τελικό στάδιο πριν λάβει Βασιλική έγκριση.

Το νομοσχέδιο ορόσημο υλοποιεί τις βασικές δεσμεύσεις του μανιφέστου του Συντηρητικού Κόμματος και συγκεκριμένα:

  • Αναγνωρίστε τα σπονδυλωτά ζώα, τα δεκάποδα καρκινοειδή και τα κεφαλόποδα ως αισθανόμενα όντα στο νόμο.
  • Συγκρότηση μιας επιτροπής για την ευαισθησία των ζώων που θα αποτελείται από εμπειρογνώμονες για να διασφαλιστεί η συνεκτίμηση της ευαισθησίας των ζώων κατά τη διαμόρφωση πολιτικής.
  • Εξασφαλίστε ότι οι Υπουργοί ανταποκρίνονται στις συστάσεις της Επιτροπής για την Προστασία των Ζώων.

Έχοντας κάνει την πρώτη του ανάγνωση στη Βουλή των Λόρδων τον Μάιο του 2021, το νομοσχέδιο έχει πλέον ολοκληρώσει το τελικό του στάδιο στο Κοινοβούλιο. Καθ‘ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του, το νομοσχέδιο απολάμβανε διακομματικής υποστήριξης από βουλευτές και ομοτίμους, καθώς και υποστήριξη από περισσότερες από 50 φιλανθρωπικές οργανώσεις και ακτιβιστές για την ευημερία των ζώων -συμπεριλαμβανομένου του CAWF- που αποτελούν τον Συνασπισμό Better Deal for Animals (BDFA).

Από την ίδρυσή του, το Conservative Animal Welfare Foundation έχει καλωσορίσει τη νομοθεσία για την αναγνώριση της ευαισθησίας των ζώων και συνεισέφερε σε μια ενημέρωση υποστηρίζοντας το νομοσχέδιο που τέθηκε στη σκηνή της επιτροπής από τον βουλευτή Kerry McCarthy στον υπουργό Jo Churchill MP νωρίτερα αυτό το έτος. Το CAWF έκανε επίσης εκστρατεία για τη συμπερίληψη δεκάποδων καρκινοειδών και κεφαλόποδων, η οποία εγκρίθηκε με επιτυχία μέσω κυβερνητικής τροπολογίας τον Νοέμβριο του 2021.

Η Lorraine Platt, συνιδρυτής του Conservative Animal Welfare Foundation, σχολίασε:“Σήμερα γιορτάζουμε τη νομοθεσία ορόσημο που κατοχυρώνει την ευαισθησία των ζώων στη νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου. Η πρόβλεψη για τη σύσταση επιτροπής για την ευαισθησία των ζώων (ASC) θα διασφαλίσει ότι οι αρχές της ευαισθησίας των ζώων θα λαμβάνονται υπόψη στη μελλοντική διαμόρφωση πολιτικής, μέσω του συμβουλευτικού ρόλου και της ικανότητας της Επιτροπής να ελέγχει τη νομοθεσία».

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Κυβέρνηση για τον χρόνο και τη δέσμευσή τους να κάνει πραγματικότητα αυτή τη σημαντική νομοθεσία, καθώς και τους βουλευτές και τους ομολόγους όλων των κομμάτων που στήριξαν το νομοσχέδιο κατά την ψήφισή του από τη Βουλή. Μπορούμε σύντομα να γίνουμε περήφανα μια χώρα που αναγνωρίζει και σέβεται νομικά τη φιλοζωική διάθεση».

The post Το Conservative Animal Welfare Foundation χαιρετίζει το τελικό στάδιο του νομοσχεδίου για την ευημερία των ζώων (Sentience) εμφανίστηκε πρώτα στο Conservative Animal Welfare Foundation.