Το Tandem PV εξασφαλίζει χρηματοδότηση για την ανάπτυξη της κατασκευής ηλιακών συλλεκτών εμπορικής ποιότητας

2
Το Tandem PV εξασφαλίζει χρηματοδότηση για την ανάπτυξη της κατασκευής ηλιακών συλλεκτών εμπορικής ποιότητας

Tandem PVμια εταιρεία φωτοβολταϊκών τεχνολογίας με έδρα την Καλιφόρνια που ειδικεύεται σε ηλιακούς συλλέκτες υπερυψηλής απόδοσης σε συνδυασμό με αλογονίδιο μετάλλου περοβσκίτη, έκλεισε τον αρχικό γύρο χρηματοδότησης των 6 εκατομμυρίων δολαρίων της σειράς Α των 12 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο γύρος ηγήθηκε από την Bioeconomy Capital, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων πρώιμου σταδίου, μέσω του νέου της ταμείου Planetary Technologies, με τη συμμετοχή ενός διεθνούς κατασκευαστή ηλιακής ενέργειας και μιας αμερικανικής εταιρείας κοινής ωφέλειας.

Η Tandem PV θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για την κατασκευή μιας πιλοτικής μονάδας παραγωγής στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια.

«Η αποστολή μας είναι να βρούμε κλιμακούμενες πλανητικές τεχνολογίες που μπορούν να βοηθήσουν τον κόσμο να ωριμάσει πέρα ​​από τα ορυκτά καύσιμα με τον απαραίτητο ρυθμό για την αποφυγή της μη βιώσιμης θέρμανσης», λέει ο Rik Wehbring, διευθύνων σύμβουλος της Bioeconomy Capital και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tandem PV. «Το Tandem PV εμπορευματοποιεί τη μετασχηματιστική τεχνολογία που επιτυγχάνει αυτόν τον στόχο».

«Έχουμε τεράστια έλξη από την αγορά από οικιακούς εγκαταστάτες ηλιακών, τελικούς χρήστες, διανομείς εξοπλισμού και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας – η βιομηχανία είναι έτοιμη για πιο βιώσιμους, αποδοτικούς και οικονομικά αποδοτικούς ηλιακούς συλλέκτες», λέει ο Colin Bailie, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Tandem PV.

Το Tandem PV μετατρέπει τους ηλιακούς συλλέκτες πυριτίου σε δίδυμα υψηλής απόδοσης αξιοποιώντας το μπροστινό γυαλί με επίστρωση περοβσκίτη μέσω μιας ανταλλακτικής κατασκευής. Αυτή η τεχνολογία ηλιακών πάνελ είναι έτοιμη να προσφέρει 50% υψηλότερη απόδοση από το μέσο ηλιακό πάνελ και να μειώσει το κόστος του ηλιακού συστήματος κατά 30% ή περισσότερο.

«Οι βελτιώσεις κόστους και απόδοσης που αναμένονται από την τεχνολογία Tandem PV θα επιτρέψουν σημαντικά υψηλότερη διείσδυση φωτοβολταϊκών σε όλο τον κόσμο, αντισταθμίζοντας πιθανώς τρεις γιγατόνους ισοδύναμου CO2 ετησίως», προσθέτει ο Chris Eberspacher, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tandem PV. «Το Tandem PV βρίσκεται σε γρήγορο δρόμο ανάπτυξης, επίδειξης και εμπορευματοποίησης ηλιακών συλλεκτών διαδοχικών συλλεκτών περοβσκίτη και πυριτίου για κατοικίες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και παγκοσμίως».

Schreibe einen Kommentar