3 νέοι λογαριασμοί για την καλή διαβίωση των ζώων έλαβαν Βασιλική Συναίνεση

3 νέοι λογαριασμοί για την καλή διαβίωση των ζώων έλαβαν Βασιλική Συναίνεση

April 29, 2022 0 Von admin

Οι προστασίες για τα ζώα ενισχύθηκαν σήμερα καθώς νομοθετήματα που απαγορεύουν τη χρήση σκληρών παγίδων κόλλας και επιβάλλουν πρόστιμα σε άτομα που δεν παρέχουν τα κατάλληλα επίπεδα φροντίδας στα κατοικίδια ζώα τους, τα ζώα του ζωολογικού κήπου και τα ζώα τους έγιναν νόμος.

Ο νόμος Glue Traps (Offences) Act, που εισήχθη από την Jane Stevenson MP, απαγορεύει τη χρήση απάνθρωπων παγίδων κόλλας που είναι μια ευρέως διαθέσιμη μέθοδος καταπολέμησης τρωκτικών, αλλά μπορεί να προκαλέσουν τεράστια ταλαιπωρία. Τα ζώα μπορούν να παραμείνουν ζωντανά για 24 ώρες ή περισσότερο, τελικά πεθαίνουν από άγχος, εξάντληση, αφυδάτωση ή αυτοτραυματισμούς. Η άγρια ​​ζωή και τα κατοικίδια ζώα μπορούν επίσης να κολλήσουν στις παγίδες.

Σύμφωνα με τον Νόμο για τα Ζώα (Πεναλτιές) που εισήχθη από τον Andrew Rosindell, τα άτομα που δεν φροντίζουν σωστά τα κατοικίδια ζώα τους, τα ζώα του ζωολογικού κήπου και τα ζώα τους ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόστιμα έως και 5.000 £. Τα μέτρα του νόμου θα συμβάλουν στην ενίσχυση των προτύπων για την καλή διαβίωση των ζώων κλείνοντας το χάσμα μεταξύ προειδοποιήσεων και ποινικής δίωξης και λειτουργώντας ως σημαντικός αποτρεπτικός παράγοντας παράλληλα με την τρέχουσα μέγιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών για αδικήματα για την καλή διαβίωση των ζώων, η οποία αυξήθηκε μέσω του Animal Welfare (Κατάδικο ) Ο νόμος ψηφίστηκε πέρυσι. Σύμφωνα με αυτήν τη νέα νομοθεσία, οι αρχές επιβολής θα μπορούσαν να επιβληθούν πρόστιμα σε εκτροφείς κατοικίδιων ζώων που αποτυγχάνουν να κάνουν μικροτσίπ κουτάβια πριν μεταφερθούν στο σπίτι, σε ιδιοκτήτες αλόγων που δένουν το ζώο τους με τρόπο που παραμελεί τις βασικές τους ανάγκες ή σε αγρότες που μεταφέρουν ζώα που δεν είναι κατάλληλα για ταξίδι.

Επιπλέον, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ευημερία των ζώων (Sentience) έχει σήμερα επίσης λάβει Βασιλική συγκατάθεση. Αυτό θα δημιουργήσει μια νέα Επιτροπή Προστασίας των Ζώων που θα αποτελείται από ειδικούς από τον τομέα. Αυτή η επιτροπή θα ζητήσει από την κυβέρνηση να λογοδοτήσει για το πόσο καλά οι αποφάσεις της έχουν λάβει υπόψη την καλή διαβίωση των αισθανόμενων ζώων, δημοσιεύοντας εκθέσεις στις οποίες πρέπει να απαντήσουν οι Υπουργοί στο Κοινοβούλιο.

Αυτές οι πράξεις βασίζονται στη δράση που έχουμε ήδη λάβει για να ενισχύσουμε τη φήμη του Ηνωμένου Βασιλείου ως παγκόσμιου ηγέτη στα δικαιώματα των ζώων. Τώρα που αποχωρήσαμε από την ΕΕ, το ΗΒ έχει νέες ελευθερίες για την περαιτέρω ενίσχυση των προτύπων υγείας και καλής διαβίωσης των ζώων.

Ο υπουργός ευημερίας των ζώων και προστάτης του CAWF Λόρδος Zac Goldsmith είπε:

Είμαστε ένα έθνος φιλόζωων και η ψήφιση της σημερινής νομοθεσίας είναι μια σημαντική στιγμή για την υγεία και την ευημερία των ζώων της χώρας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, από τότε που αποχώρησε από την ΕΕ, μπόρεσε να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση του ως παγκόσμιος ηγέτης στα δικαιώματα των ζώων. Τα μέτρα ειδοποίησης ποινής που θεσπίζονται σήμερα θα λειτουργήσουν ως ισχυρός αποτρεπτικός παράγοντας, βασιζόμενοι σε μέτρα που έχουμε ήδη λάβει, όπως η αύξηση των ποινών φυλάκισης για αδικήματα σκληρότητας. Θα προστατεύσουμε επίσης την άγρια ​​ζωή και τα οικόσιτα κατοικίδια από το να πέσουν θύματα απάνθρωπων παγίδων κόλλας και έχουμε εκπληρώσει τη δέσμευσή μας με το μανιφέστο να θέσουμε σε νόμο τις διατάξεις περί προστασίας των ζώων.

Ο νόμος Glue Traps (Offences) Act, ο οποίος εισήχθη στο Κοινοβούλιο από τη βουλευτή Jane Stevenson, θα διασφαλίσει ότι οι άδειες χρήσης παγίδων κόλλας εκδίδονται μόνο σε επαγγελματίες ελεγκτές παρασίτων σε εξαιρετική βάση, για τη διατήρηση της δημόσιας υγείας ή ασφάλειας όπου δεν υπάρχει κατάλληλη εναλλακτική λύση. Οι κάτοχοι άδειας θα πρέπει στη συνέχεια να ακολουθήσουν τους όρους που ορίζονται στην άδεια για να διασφαλίσουν ότι τηρείται η ευημερία τυχόν τρωκτικών, όπως η τακτική παρακολούθηση των παγίδων που έχουν στηθεί. Αυτό σημαίνει ότι όσοι διαπιστωθεί ότι έχουν χρησιμοποιήσει μια παγίδα χωρίς άδεια ενδέχεται να αντιμετωπίσουν έως και έξι μήνες φυλάκιση ή/και απεριόριστο πρόστιμο. Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ τα επόμενα δύο χρόνια.

Χαιρετίζοντας το νομοσχέδιο της Βασιλικής Συναίνεσης των Παγίδων κόλλας (Αδικήματα), η Jane Stevenson, βουλευτής του Wolverhampton North East, είπε:

Είμαι απολύτως ενθουσιασμένος που το νομοσχέδιο μου για τις παγίδες κόλλας έλαβε Βασιλική συγκατάθεση, που σημαίνει ότι έχει πλέον γίνει νόμος. Η απαγόρευση της χρήσης παγίδων κόλλας από το ευρύ κοινό είναι ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός στην ενίσχυση της νομοθεσίας για την καλή διαβίωση των ζώων στην Αγγλία, και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στην πραγματοποίηση αυτού.

Η χρήση παγίδων κόλλας είναι σκληρή και βάρβαρη και συχνά έχει οδηγήσει σε ζώα που δεν προορίζονται να πιαστούν σε αυτές τις παγίδες να πεθαίνουν με τον πιο απάνθρωπο τρόπο. Μαζί με τους υπουργούς της Defra και οργανισμούς όπως η RSPCA, η HSI και άλλοι, χαίρομαι που έκανα μια θετική διαφορά.

Χαιρετίζοντας το νομοσχέδιο της Βασιλικής Συναίνεσης των Ζώων (Ειδοποιήσεις Ποινικής), ο Andrew Rosindell, βουλευτής του Romford, είπε:

Σήμερα, το νομοσχέδιο για τα ζώα (Ειδοποιήσεις Ποινής) έγινε νόμος αφού έλαβε τη βασιλική συναίνεση από την Αυτή Μεγαλειότητα, τη Βασίλισσα. Τα άτομα που διαπράττουν αδικήματα κατά των ζώων θα αντιμετωπίζουν πλέον πρόστιμα έως και 5.000 £. Αυτή η Πράξη του Κοινοβουλίου θα επιτρέψει την επιβολή προστίμων για να διασφαλιστεί ότι οι παραβάτες αντιμετωπίζουν αυστηρότερες ποινές για εγκλήματα, επιπλέον της υφιστάμενης μέγιστης ποινής φυλάκισης 5 ετών για τα πιο σοβαρά αδικήματα.

Αυτό είναι ένα απολύτως σωστό βήμα προς τα εμπρός για να διασφαλίσουμε ότι η νομοθεσία μας για την προστασία των ζώων είναι η ισχυρότερη στον κόσμο. Ήταν τιμή μου να συνεργαστώ με φιλανθρωπικές οργανώσεις για την καλή διαβίωση των ζώων, συμπεριλαμβανομένου του RSPCA και του Battersea Dogs and Cats Home, διασφαλίζοντας ότι το νομοσχέδιο επιτυγχάνει τη σωστή ισορροπία για να κλείσει το χάσμα μεταξύ των χειρότερων αδικημάτων και εκείνων που δεν τιμωρούνται. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους συναδέλφους και την κυβέρνηση για την περαιτέρω ενίσχυση της προστασίας των ζώων.