5 βήματα για τη δημιουργία του τέλειου ταξιδιωτικού δρομολογίου

0
5 βήματα για τη δημιουργία του τέλειου ταξιδιωτικού δρομολογίου

Τα ταξίδια είναι ένα μέσο ανανέωσης. Τίποτα δεν μπορεί να είναι πιο αναζωογονητικό από την εξερεύνηση των θαυμάτων και των θαυμάτων αυτού του κόσμου που δεν είναι λιγότερο από ένα θαύμα. Είναι μια κάθαρση που διώχνει το άγχος, ανοίγει νέους ορίζοντες για μάθηση και ανάπτυξη και διευρύνει τα όρια της συνολικής μας νοοτροπίας. Φτιαγμένο από πολύτιμες στιγμές, με καθεμία από τις οποίες αξίζει να εμβαθύνουμε, τα ταξίδια μερικές φορές χρειαζόμαστε όλοι για μια αλλαγή.

5 βήματα για τη δημιουργία του τέλειου ταξιδιωτικού δρομολογίου

Πηγή εικόνας

Για να είναι δυνατά όλα αυτά, χρειάζεται ένα άψογα οργανωμένο ταξίδι. Σίγουρα δεν θα θέλατε να καταστρέψετε αυτές τις μέρες με ατυχίες που εμφανίζονται λόγω λανθασμένου σχεδιασμού. Το ταξίδι είναι να κάνετε ένα διάλειμμα από τη ζωή σας στο σπίτι και να δημιουργείτε στιγμές σε κάποιο άλλο μέρος. Θα χρειαστεί να κάνετε κάποιο ενδελεχή προσχεδιασμό για να εξασφαλίσετε την προμήθεια όλων των απαραίτητων ειδών, ενώ θα εκτιμάτε στο έπακρο τον χρόνο σας. Τι γίνεται αν οι δαπάνες σας υπερβαίνουν τον προϋπολογισμό σας; Τι γίνεται αν δεν προσγειωθείτε στο κατάλυμα που προτιμάτε; Για να σας βοηθήσουμε να αποφύγετε τέτοιες δυσμενείς περιστάσεις, ακολουθούν μερικά βήματα για να σχεδιάσετε ένα τέλειο δρομολόγιο.

  1. Επιλέξτε έναν ταξιδιωτικό προορισμό:

Θα υπήρχαν πολλά μέρη που μπορεί να ονειρευόσασταν να επισκεφτείτε. Αλλά αυτό μπορεί να μην είναι πρακτικά δυνατό. Από αυτή τη λίστα με τους αγαπημένους σας προορισμούς, επιλέξτε αυτόν που είναι πιο κατάλληλο και εφικτό να πάτε αυτή τη στιγμή. Είναι απαραίτητο να ολοκληρώσετε αυτήν την εργασία το συντομότερο δυνατό, καθώς θα πρέπει να κάνετε κράτηση και για τον εαυτό σας εκ των προτέρων. Για παράδειγμα, αν θέλετε να περάσετε τις μέρες σας στα Great Smoky Mountains, ένα εξαιρετικό τουριστικό αξιοθέατο στο Tenessee, μπορείτε να αναζητήσετε ξενοδοχεία σε Gatlinburg Tn, ή οποιονδήποτε άλλο χώρο επιλογής και κάντε κράτηση πριν εξαντληθεί ο χώρος. Οι πιθανότητές σας να αποκτήσετε το επιθυμητό ξενοδοχείο θα είναι περισσότερες εάν επιλέξετε τον προορισμό σας όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Ενώ κάνετε την επιλογή σας, προσδιορίστε ποιο στοιχείο διασκέδασης επιθυμείτε και ποιο μέρος το προσφέρει. Είτε θέλετε να χάσετε τον εαυτό σας στην ερημιά των βουνών, είτε να καταβροχθίσετε τις ατελείωτες εκτάσεις των καταγάλανων νερών ή να απολαύσετε μερικές τρελές βόλτες και πολιτιστικές γνώσεις, εξερευνήστε ποια μέρη είναι καλύτερα από τις διαθέσιμες επιλογές σας.

  1. Υπολογίστε τον προϋπολογισμό σας:

Ενώ το ταξίδι θα πρέπει να το απολαμβάνετε στο αποκορύφωμά του, δεν θα πρέπει να σας χρεοκοπήσει. Γι‘ αυτό είναι απαραίτητο να έχετε μια διάταξη του προϋπολογισμού σας και να σχεδιάσετε ένα δρομολόγιο που να το ικανοποιεί. Προσδιορίστε πόση χωρητικότητα έχει η τσέπη σας και αποφασίστε πού να ξοδέψετε περισσότερα και πού να μειώσετε το κόστος. Ο υπολογισμός του προϋπολογισμού σας θα σας επιτρέψει να επισκεφτείτε όλα τα μέρη που θέλετε να δείτε και τις δραστηριότητες που θέλετε να κάνετε με μέγιστη αποδοτικότητα κόστους. Ενώ είστε στο καθήκον να συμπιέσετε το ταξίδι σας εντός των ορίων του προϋπολογισμού, θυμηθείτε να αφήσετε κάποια χωρητικότητα για έκτακτες ανάγκες. Το να ξοδεύετε και το τελευταίο κομμάτι της δεκάρας του προϋπολογισμού σας είναι ένας κίνδυνος που πρέπει να αποφύγετε να πάρετε ενώ βρίσκεστε στο δρόμο.

  1. Προγραμματίστε εκ των προτέρων τις δραστηριότητές σας:

Είναι το πιο διασκεδαστικό μέρος του σχεδιασμού μιας διαδρομής, προκαλώντας σας ενθουσιασμό για τις επόμενες μέρες. Τα ταξίδια σας κάνουν να νιώθετε ζωντανοί και θα ήσασταν περισσότερο από πρόθυμοι να δοκιμάσετε οτιδήποτε νέο. Ωστόσο, θα ήταν προς το συμφέρον σας να δώσετε προτεραιότητα στα πράγματα εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα. Νέα μέρη που δεν γνωρίζετε μπορεί να σας πιάσουν εκπλήξεις και μπορεί να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα από ό,τι θα περιμένατε. Μπορεί να είναι υψηλότερη τιμή για μια διασκεδαστική δραστηριότητα ή αυξημένες τιμές για τις μετακινήσεις της που μπορεί να σας ξεναγήσει. Επίσης, ψάξτε καλά για το τι πρέπει να κάνετε, ώστε να μην παρασυρθείτε σε περιττά πράγματα και να χάσετε την πραγματική διασκέδαση. Αλλά μην ανησυχείτε, καθώς υπάρχει πάντα χώρος για ευελιξία! Μπορείτε πάντα να πηγαίνετε για άλλες απρογραμμάτιστες δραστηριότητες, εάν ο ελεύθερος χρόνος και ο προϋπολογισμός παραμένουν στα χέρια σας.

  1. Κάνω κράτηση:

Αφού έχετε περιγράψει πώς θα μοιάζει το ταξίδι σας, ήρθε η ώρα να κάνετε μερικές κρατήσεις! Αναζητήστε πτήσεις που είναι προσιτές και άνετες για εσάς. Εάν το εισιτήριό σας κοστίζει υπερβολικά, σκεφτείτε να μεταβείτε σε άλλη αεροπορική εταιρεία. Μπορείτε πάντα να λάβετε βοήθεια από το Διαδίκτυο, όπου διαφορετικοί ιστότοποι θα σας καθοδηγούσαν για να αποκτήσετε την καλύτερη πτήση που εμπίπτει στην εμβέλειά σας.

Επίσης, κάντε κράτηση για καταλύματα που μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε σαν στο σπίτι σας μακριά από το σπίτι. Επιβεβαιώστε τις κρατήσεις πριν βγείτε στο δρόμο, ανεξάρτητα από το αν θέλετε να μείνετε σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων ή σε συνηθισμένο. Θα αποφευχθεί η σύγχυση και θα είχατε ένα μέρος έτοιμο να σκίσει την εξάντλησή σας μόλις φτάσετε αντί να μπείτε στην ταλαιπωρία να τακτοποιήσετε μια στέγη. Με τις κρατήσεις που έχουν ολοκληρωθεί, βρίσκεστε στα μισά του δρόμου του σχεδιασμού του ταξιδιού των ονείρων σας!

  1. Κατάλογος ελέγχου των αναγκών σας κατά τη συσκευασία:

Καθ ‚όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, θα εξαρτιόσασταν σε μεγάλο βαθμό από το τι έχετε συσκευάσει. Αν και είναι καλό να εμπιστεύεστε τη μνήμη σας, το να ξεχνάτε πράγματα όταν κάνετε πολλές εργασίες είναι φυσικό πράγμα. Παραλείψτε ένα απαραίτητο αντικείμενο και θα αφεθείτε να το κυνηγήσετε στον προορισμό σας. Γι‘ αυτό γλιτώστε τον εαυτό σας από αυτήν την ανησυχία και απαριθμήστε όλα τα απαραίτητα πράγματα. Μόλις ολοκληρώσετε αυτήν την εργασία, μπορείτε να συμβουλευτείτε τη λίστα για τη συσκευασία αντί να ανακατεύετε τη μνήμη σας κάθε φορά.

Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που ταξιδεύετε, θα πρέπει να λάβετε βοήθεια από το Διαδίκτυο ή έναν έμπειρο ταξιδιώτη για το τι θα χρειαστείτε. Εάν είστε έμπειρος ταξιδιώτης, θα πρέπει να σημειώσετε τα απαραίτητα αντικείμενα και να σημειώσετε τι έχετε και τι δεν έχετε συσκευάσει. Ελέγξτε τη θερμοκρασία και την πρόγνωση του καιρού των ημερών του ταξιδιού σας και συσκευάστε ανάλογα. Πιθανότατα θα είχατε προγραμματίσει τι θα κάνατε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας. Λαμβάνοντάς τα υπόψη, κάντε ένα λίστα ελέγχου των εργαλείων σας ώστε να μην αποθαρρυνθείτε από μια δραστηριότητα λόγω της μη διαθεσιμότητας τους.

Τύλιξε:

Τα ταξίδια πρέπει να προορίζονται μόνο για διασκέδαση και ενθουσιασμό, και η διευθέτηση από την αρχή μπορεί να είναι συντριπτική. Για να αποτρέψετε την αλλοίωση της εμπειρίας σας, φροντίστε το τρομακτικό κομμάτι της οργάνωσης πραγμάτων πριν βγείτε έξω. Το αδικαιολόγητο άγχος της τακτοποίησης των πραγμάτων δίπλα-δίπλα θα σκότωνε το πνεύμα του ταξιδιού που έπρεπε να καταβροχθίσεις. Το ταξίδι είναι διασκεδαστικό και συναρπαστικό, αλλά απέχει πολύ από το τέλειο αν το πηδήξεις αυθόρμητα. Έτσι, σχεδιάστε προσεκτικά το σχέδιό σας, κρατώντας κάθε πτυχή στο μυαλό σας, και είστε έτοιμοι να ζήσετε την εμπειρία μιας ζωής!

Schreibe einen Kommentar