5 Συμβουλές για Μακρινά Οδικά ταξίδια με νήπια

0
5 Συμβουλές για Μακρινά Οδικά ταξίδια με νήπια

Το να πάει η οικογένεια σε ένα οδικό ταξίδι είναι διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό και ωφέλιμο για ολόκληρο το νοικοκυριό. Οι πολλές ώρες που περνάτε στο δρόμο παρέχουν πολλές ευκαιρίες για να παρατηρήσετε και να μάθετε ο ένας από τον άλλον και από το περιβάλλον τους. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τα νήπια επειδή βλέποντας νέα μέρη ανοίγει τα μάτια τους σε έναν εντελώς νέο κόσμο.

Κατά τη διάρκεια ενός οδικού ταξιδιού, ένα μικρό παιδί μπορεί να επεκτείνει το λεξιλόγιό του καθώς ακούει τη συζήτηση γύρω του. Μπορεί να βελτιώσει τις οπτικές του δεξιότητες και την αντίληψή του καθώς απορροφά γρήγορα εικόνες που τραβούν το μάτι του ενώ το αυτοκίνητο κινείται στο δρόμο. Μπορεί επίσης να εργαστεί με την υπομονή του και να αποκτήσει περισσότερο έλεγχο των συναισθημάτων του καθώς αρχίζει να καταλαβαίνει ότι περιορίζεται σε αυτό που βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

5 Συμβουλές για Μακρινά Οδικά ταξίδια με νήπια

Ωστόσο, η σκέψη να μείνετε μέσα σε ένα αυτοκίνητο για ώρες με ένα μικρό παιδί μπορεί να είναι τρομακτική για τους περισσότερους ανθρώπους. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να προσέξετε, συν το ότι είναι δύσκολο να πρέπει να διασκεδάζετε ένα νήπιο για ώρες. Αλλά δεν είναι ένα αδύνατο έργο, και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα οφέλη που θα αποκομίσει η οικογένειά σας από αυτό, αξίζει να εξετάσετε ένα οδικό ταξίδι.

Εφόσον κάνετε τις κατάλληλες προετοιμασίες, ένα οδικό ταξίδι με το μικρό παιδί σας μπορεί να είναι μια πολύ ευχάριστη και αξέχαστη εμπειρία. Εδώ, παραθέτουμε 5 συμβουλές που μπορείτε να κάνετε όταν πηγαίνετε ένα μεγάλο οδικό ταξίδι με το μικρό σας.

Συσκευάστε επιπλέον προμήθειες

Όταν ταξιδεύετε με ένα μικρό παιδί, είναι πάντα καλή ιδέα να φέρετε περισσότερα από αρκετές προμήθειες για όλα όσα χρειάζονται. Εκτός από τα βασικά όπως ρούχα, πάνες, σνακ, γάλα, προετοιμαστείτε για έκτακτα περιστατικά και ετοιμάστε ένα κιτ πρώτων βοηθειών, εντομοαπωθητικά και προϊόντα περιποίησης δέρματος.

Συσκευάστε τα απρόοπτα σας σε μικρά δοχεία ή σε μια κομμένη τσάντα, διευκολύνοντας την αναζήτησή τους όταν χρειάζεται. Αντί να το γεμίσετε στο πορτμπαγκάζ, φέρτε την τσάντα μαζί σας και κρατήστε την σε κοντινή απόσταση.

Σχεδιάστε τις στάσεις σας

Αφού αποφασίσετε για έναν προορισμό, κοιτάξτε τη διαδρομή και επιλέξτε προσεκτικά τα μέρη που μπορείτε να κάνετε σταματά. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να χρονομετρήσετε τις στάσεις σύμφωνα με το ρολόι του σώματος του παιδιού σας, ώστε το ταξίδι να μην είναι πολύ αποπροσανατολιστικό γι ‚αυτούς.

Οι στάσεις θα σας δώσουν καλύτερο χώρο για τάισμα, αλλαγή πάνας και αφήστε τον να παίξει λίγο στο έδαφος. Οι συχνές στάσεις θα σπάσει τη μονοτονία του οδικού ταξιδιού, καθώς και θα επιτρέψει στο μικρό παιδί σας να τεντώσει τους μυς του και να του επιτρέψει να κινείται ελεύθερα.

Χρησιμοποιήστε άνετα καθίσματα αυτοκινήτου

Η ασφάλεια πρέπει να είναι πάντα η προτεραιότητα όταν πηγαίνετε στο δρόμο. Εκτός από τον έλεγχο του αυτοκινήτου σας πριν από το ταξίδι, τοποθετήστε ένα κατάλληλο κάθισμα αυτοκινήτου για το παιδί σας για να εξασφαλίσετε την ασφάλεια και την άνεσή του. Υπάρχουν διάφοροι τύποι καθισμάτων αυτοκινήτου και θα πρέπει να προμηθευτείτε αυτό που είναι κατάλληλο για την ηλικία, το ύψος και το βάρος του μικρού σας παιδιού.

Αφού ελέγξετε τις προδιαγραφές, διαβάστε το εγχειρίδιο και εγκαταστήστε το σωστά. Στερεώστε σωστά το κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και, στη συνέχεια, δοκιμάστε αν τρέμει ή σπρώξτε το για να δείτε αν θα μετακινηθεί περισσότερο από μία ίντσα.

Αφαιρέστε τα ογκώδη ρούχα πριν τα τοποθετήσετε στο κάθισμα του αυτοκινήτου, καθώς αυτό μπορεί να τα κάνει να αισθάνονται πνιγμένα. Θα μπορούσε επίσης να εμποδίσει τους ιμάντες να λειτουργήσουν σωστά. Δεδομένου ότι τείνουν να κοιμούνται συχνά, έχοντας α στήριγμα κεφαλής καθίσματος για νήπια θα εμπόδιζε το κεφάλι τους να πέσει και θα τους βοηθούσε να ξεκουραστούν καλά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Διασκεδάστε τους

Τα νήπια έχουν πολύ μικρή διάρκεια προσοχής και κουράζονται να κάνουν μια δραστηριότητα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να μεταβείτε γρήγορα από τη μια δραστηριότητα στην άλλη για να τους αποτρέψετε από το να βαρεθούν και πιθανώς να ξεσπάσουν οργή.

Κατά την έρευνα για το ταξίδι, μην το ξεχάσετε περιλαμβάνουν την ψυχαγωγία. Εκτός από το να φέρνουν τα παιχνίδια και τα βιβλία τους, αναζητήστε επίσης νέες ταινίες και κατεβάστε εφαρμογές που θα ήθελαν τα παιδιά. Φέρτε ηχητικά βιβλία και ελέγξτε νέες διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορεί να κάνει το μικρό σας μαζί σας ενώ βρίσκεται στο αυτοκίνητο.

Αν θέλετε να είστε πιο δημιουργικοί, μπορείτε να φτιάξετε παιχνίδια με τα πράγματα που χρησιμοποιείτε και βλέπετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Αντί να τους ταΐζετε απλώς τα σνακ τους, μετατρέψτε το σε μίνι παιχνίδι φτιάχνοντας σχήματα ή χτίζοντας μια ιστορία γύρω τους. Παίξτε ένα παιχνίδι εικασίας με αντικείμενα που εντοπίζετε στο δρόμο. Ή ζητήστε τους να κοιτάξουν γύρω τους και να περιγράψουν τα πράγματα που βλέπουν.

Χρόνος του ταξιδιού σας

Προγραμματίστε το χρόνο σας στο δρόμο γύρω από τις κανονικές ώρες ύπνου του μικρού σας. Τα μωρά παίρνουν αρκετούς υπνάκους κατά τη διάρκεια της ημέρας και συνήθως είναι σε ένα σταθερό πρόγραμμα. Ξεκινήστε την ώρα που κοιμάται συνήθως και απλά αφήστε τον να κοιμηθεί στο κάθισμα του αυτοκινήτου. Το απαλό τίναγμα του αυτοκινήτου ενώ βρίσκεται σε κίνηση μπορεί ακόμη και να τον βοηθήσει να κοιμηθεί. Οι χρόνοι του ύπνου του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα σας δώσουν την ευκαιρία να χαλαρώσετε και να επαναφορτιστείτε, δίνοντάς σας αρκετή ενέργεια για να τον διασκεδάσετε ξανά όταν ξυπνήσει.

Schreibe einen Kommentar