5 τρόποι για να οργανώσετε ένα μικρό σπίτι

0

Υγιές Σπίτι

Χρόνος διαβασματός: 4 λεπτά

Δεν είναι αδύνατο να οργανώστε ένα μικρό σπίτι—ειδικά με αυτές τις 5 συμβουλές!

Δεν είναι αδύνατο να οργανώσεις ένα μικρό σπίτι—ειδικά με αυτές τις 5 συμβουλές!

Με Danielle TateΣυνεισφέρων Συγγραφέας

Το να ζεις σε ένα μικρό σπίτι έχει οφέλη, αλλά μπορεί να είναι μια πρόκληση να οργανώσεις ένα μικρό σπίτι. Κάποτε η οικογένειά μου μειωμένο μέγεθος, γίναμε RVers πλήρους απασχόλησης, αλλά μου πήρε μερικούς μήνες για να οργανώσω τον μικρό μας χώρο. Στην πραγματικότητα, είναι ακόμα ένα έργο σε εξέλιξη.

Με εξαίρεση το τελευταίο μας σπίτι, όλα τα σπίτια μας ήταν μικρού μεγέθους. Είχα ένα τροχόσπιτο και μετά είχαμε μια μικρή αγροικία που χάθηκε σε μια φωτιά. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανοικοδόμησης, ζούσαμε στο τρέιλερ ταξιδιού μας μήκους 23 ποδιών και τώρα επιστρέφουμε σε ελαφρώς μεγαλύτερο RV.

Έπρεπε να οργανώσω ένα μικρό σπίτι το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου και το βρήκα Η οργάνωση έχει πολλά περισσότερα από τα χαριτωμένα καλάθια, τους κάδους και τα δοχεία αποθήκευσης. (Αν και οι διασκεδαστικές και λειτουργικές λύσεις αποθήκευσης είναι μια ωραία προσθήκη.)

Σαν υγιεινή διατροφή και σκόπιμη πίστη, Η οργάνωση είναι ένας τρόπος ζωής που πρέπει να αγκαλιάζουμε σε καθημερινή βάση. Δεν είναι κάτι που κάνεις μια φορά και περιμένεις να διαρκέσει μια ζωή. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε ένα μικρό σπίτι:

Καθαρίστε σε τακτική βάση

Η ακαταστασία είναι δαπανηρή και το νόμισμα είναι ο χρόνος, χρήματακαι το άγχος. Μόλις υιοθετήσετε τον οργανωμένο τρόπο ζωής, θα συνειδητοποιήσετε ότι πρέπει να διατηρήσετε μια ρουτίνα αποστράγγισης, εάν θέλετε να παραμείνετε οργανωμένοι και να μην αισθάνεστε ότι τα πράγματά σας κυριεύουν τη ζωή σας. Οι μικροί χώροι θα φαίνονται γρήγορα αποδιοργανωμένοι, ώστε να μην μπορείτε να αφήσετε τα πράγματα να συσσωρευτούν. Βάλτε τον εαυτό σας σε μια καθημερινή, εβδομαδιαία και μηνιαία ρουτίνα απορρόφησης.

Περισσότερο από το να πετάς πράγματα, Η απορρόφηση έχει να κάνει με τη διατήρηση των χώρων που έχετε στη διάθεσή σας καθαρούς και οργανωμένους. Ακόμα κι αν είσαι ένα φυσικά ανοργάνωτο άτομομπορείτε να ορίσετε μια ρουτίνα που λειτουργεί για εσάς.

Καθημερινά

 • Αφαιρέστε όλα τα παπούτσια και τα ρούχα
 • Βάλτε τα παιχνίδια μακριά
 • Στρώσε κρεβάτια
 • Πλύνετε και αφήστε τα πιάτα
 • Βάλτε τα πάντα στη θέση τους πριν τον ύπνο

Εβδομαδιαίος

 • Τακτοποιημένα ράφια
 • Καθαρίστε και σκουπίστε τους μετρητές
 • Οργανώστε τα υπνοδωμάτια

Μηνιαίο

 • Καθαρίστε την είσοδο
 • Οργανωθείτε έξω
 • Αρχειοθετήστε, τεμαχίστε ή πετάξτε τα χαρτιά

Διατηρήστε το δάπεδο χωρίς ακαταστασία

Ο χώρος του δαπέδου είναι από τους χειρότερους χώρους για να διατηρηθεί καθαρός σε ένα μικρό σπίτι, ειδικά με παιδιά. Με περιορισμένο χώρο στον πάγκο στο RV, βάζω ακόμη και μερικά από τα ζυμώματά μου στο πάτωμα, ώστε να ξέρω πώς είναι να καταλήγεις με πάρα πολλά πράγματα εκεί που περπατάς. Κάνοντας ένα νυχτερινό καθαρισμό 10 λεπτών μόνο του δαπέδου μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην αίσθηση του σπιτιού σας. Εδώ θα σας φανούν χρήσιμοι οι κάδοι αποθήκευσης.

Η τακτική απορρόφηση είναι ένα ουσιαστικό μέρος της οργάνωσης ενός μικρού σπιτιού!

Εικόνα από: Tappancs

Κανόνας One in/One Out

Για να οργανώσετε ένα μικρό σπίτι, πρέπει να σκεφτείτε τι έρχεται στο σπίτι σας. Η θέσπιση ενός κανόνα One In/One Out μπορεί να βοηθήσει. Οι γενναιόδωροι φίλοι και οι καλοπροαίρετοι παππούδες θέλουν να δώσουν και να δώσουν στα παιδιά σας (ή ακόμα και σε εσάς) και μπορεί να είναι δύσκολο να πείτε όχι. Αν δεν μπορείς να πεις όχι, θεσπίστε τον κανόνα One In/One Out και αξιολογήστε τι συμβαίνει όταν επιστρέψετε στο σπίτι.

Ένας άλλος τρόπος για να αποφύγετε να φέρετε υπερβολικά παιχνίδια στο σπίτι σας είναι να τους ζητήσετε να μείνουν εκεί που είναι. Καθιερώστε με την οικογένεια ότι κάποια νέα πράγματα δεν θα μπορούν να έρθουν στο σπίτι, αλλά μπορούν να μείνουν εκεί για τις ώρες που επισκέπτονται τα παιδιά σας. Είχαμε πραγματικά μια υιοθεσία Stuffie όταν μειώσαμε το μέγεθος και οι παππούδες και γιαγιάδες υιοθέτησαν ένα λούτρινο ζωάκι που ο γιος μας δεν ήθελε να δωρίσει αλλά δεν μπορούσε να κρατήσει. Τώρα μπορεί να περάσει τη νύχτα μαζί τους όταν επισκέπτεται.

Περιορίστε τα περιττά gadget και καλούδια

Δεν μπορώ να ορίσω το περιττό για εσάς, αλλά μπορώ να σας πω ότι είναι πιθανό να έχετε περιττά πράγματα που γεμίζουν το σπίτι σας. Το έκανα και το κάνω (γι‘ αυτό το #1 συμβαίνει συχνά στον τόπο μας). Καθώς αξιολογείτε τα πράγματά σας, αναρωτηθείτε:

 • Μπορώ να τα βγάλω πέρα ​​χωρίς αυτό;
 • Πότε είναι η τελευταία φορά που τα παιδιά διάβασαν/έπαιξαν με αυτό;
 • Πόσα από αυτά χρειάζομαι ρεαλιστικά;
 • Έχω κάτι άλλο που να εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό;

Συνειδητοποίησα ότι έχω πάρα πολλά μπολ ανάμειξης. (Έχω γυαλί, μπαμπού και ανοξείδωτο ατσάλι.) Όλα είναι εξαιρετικής ποιότητας, λειτουργικά και υπέροχα, αλλά δεν χρειάζομαι εννέα μπολ ανάμειξης. Στην επόμενη εκκαθάρισή μου, θα αποφασίσω ποια θα πάνε. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά πραγματικά δεν τα χρειάζομαι όλα.

Κοιτάξτε τα gadget και τα καλούδια σας με αντικειμενικό, όχι συναισθηματικό μάτι, και αξιολογήστε τι πρέπει να κάνετε.

Η χρήση του κανόνα one in one out είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε το σπίτι σας οργανωμένο.

Εικόνα από: WindowsObserver

Go Digital – φωτογραφίες, βιβλία, σχολικά αναμνηστικά

Μου αρέσει να κρατάω ένα φυσικό βιβλίο και τα σχέδια και τα γραπτά του γιου μου με ευλογούν. Αλλά για να οργανωθείτε σε ένα μικρό σπίτι, πρέπει να ξανασκεφτείτε πώς κρατάτε αυτά τα πράγματα.

Μεταβαίνοντας στην ψηφιακή τεχνολογία, μπορείτε ακόμα να κρατάτε φωτογραφίες που λατρεύετε, βιβλία που αγαπάτε και αναμνηστικά που φέρνουν υπέροχες αναμνήσεις. Τα ηλεκτρονικά βιβλία είναι ένας εξαιρετικός τρόπος ανάγνωσης και εξαιρετική εξοικονόμηση χώρου. Έχω πάνω από 400 ebook στο φορητό υπολογιστή μου. Φανταστείτε πώς θα έμοιαζαν 400 βιβλία σε ένα RV! Και για τα καταπληκτικά έργα τέχνης του παιδιού σας δοκιμάστε μια εφαρμογή όπως Artkive, Στο My Kids Madeή Canvsly. Και για τις φωτογραφίες σας, υπάρχει Dropbox, Αμαζόνα, Google Drive κι αλλα.

Εάν εργάζεστε προς τρόπους για να οργανωθείτε σε ένα μικρό σπίτι, μην αγχώνεστε. Μπορεί να φαίνεται συντριπτικό, αλλά λίγη δουλειά και δημιουργικότητα θα μειώσουν το άγχος για εσάς και την οικογένειά σας. Τα μικρά σπίτια έχουν γοητεία όταν υπάρχει λιγότερη ακαταστασία και θα απολαύσετε τον χώρο σας περισσότερο με λιγότερα να διαχειρίζεστε.

Για περισσότερη βοήθεια για να απαλλαγείτε από περιττά πράγματα, αρπάξτε το δικό μου δωρεάν εκτυπώσιμη αποσύνθεση.

Εάν ζείτε με περιορισμένο χώρο, ποιοι είναι μερικοί από τους αγαπημένους σας τρόπους για να οργανώσετε ένα μικρό σπίτι;

Κορυφαία εικόνα από Ξεβιδώστε

Schreibe einen Kommentar