8 πρακτικές συμβουλές για να χτίσετε μια ισχυρή χριστιανική οικογένεια

0

Μια ματιά σε αυτήν την ανάρτηση: Αναρωτιέστε πώς να φτιάξετε μια χριστιανική οικογένεια; Ως χριστιανές μαμάδες, το να μεγαλώνουμε παιδιά με ισχυρή πίστη στον Ιησού είναι ο απώτερος στόχος μας και είναι ευθύνη μας να μαθητεύσουμε τα παιδιά μας! Διαβάστε αυτές τις πρακτικές συμβουλές για την οικοδόμηση μιας ισχυρής χριστιανικής οικογένειας που τιμά τον Θεό.

Προσπαθείτε να μεγαλώσετε τα παιδιά σας με ισχυρή πίστη στον Ιησού; Μερικές φορές είναι δύσκολο να καταλάβουμε ποια κατεύθυνση να ακολουθήσετε και ποιους πόρους να χρησιμοποιήσετε. Τα παιδιά πάντα μεγαλώνουν και αλλάζουν! Δεν θα θέλατε να σταματήσουν; Φαίνεται ότι μόλις καταλάβετε ένα πράγμα, το έχουν τελειώσει και υπάρχει ένα νέο «πράγμα».

Ως χριστιανές μητέρες και γονείς, πρέπει να ζούμε σκόπιμα για να επηρεάσουμε την πίστη των παιδιών μας.

Η εβδομάδα κάθε οικογένειας μοιάζει διαφορετική. Έχουμε διαφορετικά προγράμματα, ηλικίες και ενδιαφέροντα των παιδιών. Αυτό που λειτουργεί για εμένα ή για τους άλλους Homemakers σε αυτόν τον ιστότοπο πιθανότατα θα φαίνεται διαφορετικό για εσάς.

Εδώ είναι μερικές ιδέες από όλες τις κυρίες που γράφουν σε αυτό το blog. Θα μπορούσατε να πάρετε μία ή περισσότερες από αυτές τις ιδέες και να τις προγραμματίσετε στην εβδομάδα σας.

**Αυτή η ανάρτηση μπορεί να περιέχει συμβεβλημένους υπερσυνδέσμους. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάνετε κλικ και αγοράσετε, ενδέχεται να κάνουμε μια προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Ανατρέξτε στην πλήρη Πολιτική Αποκάλυψης για περισσότερες λεπτομέρειες.**

Το πρώτο βήμα για την ανατροφή παιδιών με ισχυρή πίστη στον Ιησού

Αρχικά, θα ήθελα να σκεφτείτε τα πράγματα που είναι πιο σημαντικά για εσάς στην ανατροφή των παιδιών σας. Τι εκτιμάτε περισσότερο εσείς και ο σύζυγός σας; Ανάπτυξη α Δήλωση αποστολής χριστιανικής οικογένειας μπορεί να είναι χρήσιμο καθώς το κάνετε αυτό!

Αν το να μεγαλώνεις παιδιά με ισχυρή πίστη είναι ένα από αυτά τα κορυφαία πράγματα, τότε τι σχέδιο έχεις για να το μεγαλώνεις αυτό μέσα τους κάθε μέρα; Εάν δεν επιλέξουμε να καλλιεργήσουμε τη σχέση του παιδιού μας με τον Θεό και να του διδάξουμε πώς μεγαλώνουμε στη δική μας πίστη, τότε θα αφεθούν να το καταλάβουν μόνοι τους.

Το Δευτερονόμιο 6 μιλάει για την αγάπη του Θεού πάνω από όλα. Υποτίθεται ότι μεγαλώνουμε τα παιδιά μας για να καταλάβουν ποιος είναι ο Θεός, ώστε να μπορούν να ευλογηθούν ακολουθώντας Τον.

Αυτές οι εντολές που σας δίνω σήμερα πρέπει να είναι στις καρδιές σας. Εντυπωσιάστε τα στα παιδιά σας. Μιλήστε για αυτά όταν κάθεστε στο σπίτι και όταν περπατάτε στο δρόμο, όταν ξαπλώνετε και όταν σηκώνεστε.

Δευτερονόμιο 6:6-7

Μόλις αποφασίσετε ότι η πίστη είναι το πιο σημαντικό πράγμα, σκεφτείτε πώς μπορείτε να ζήσετε σκόπιμα έχοντας αυτό κατά νου. Μιλήστε με τη σύζυγό σας ή τα παιδιά σας για τρόπους με τους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε νέες ρουτίνες ή συνήθειες που θα εστιάσουν την καρδιά σας στον Ιησού.

Η πίστη σας πρέπει να επηρεάσει όλους τους τομείς της ζωής σας. Και εσείς είναι υπεύθυνοι για τη διδασκαλία των παιδιών σας πώς να ακολουθούν τον Ιησού καθημερινά.

γονέας που διαβάζει τη γραφή με την κόρη του

Αυτό το θέμα είναι ένα τεράστιο μέρος του γιατί ξεκινήσαμε το Just Homemaking. Θέλουμε οι μαμάδες (συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μας) να ζουν σκόπιμα, με μάτια ορθάνοιχτα. Εάν η πίστη είναι σημαντική για εσάς, τότε βρείτε χρόνο κάθε εβδομάδα για να διδάξετε στα παιδιά σας την αγάπη του Θεού.

Οι μικροί σπόροι που φυτεύονται όταν είναι νέοι ελπίζουμε να αποκτήσουν πλήρη πίστη (σε μέγεθος δέντρου) όταν ενηλικιωθούν.

Πώς οι γονείς μου άρχισαν να χτίζουν μια χριστιανική οικογένεια

Οι γονείς μου έγιναν χριστιανοί όταν ήμουν δύο ετών. Είμαι τόσο ευγνώμων που ο θείος μου μοιράστηκε το νέο πάθος του με την οικογένειά μας. Αυτή η «έννοια της προσωπικής σχέσης» έκανε πραγματικά τη μεγαλύτερη διαφορά στη ζωή μου.

Οι γονείς μου μεγάλωσαν σε υπόβαθρο βασισμένο στην πίστη, αλλά ποτέ δεν έγινε πραγματικότητα για αυτούς μέχρι που έμαθαν τι λέει η Αγία Γραφή σχετικά με το τι σημαίνει να «σωζόμαστε». Το Ιωάννης 3:16-18 είναι ένα τέλειο απόσπασμα για να πάτε για αυτές τις πληροφορίες.

Διότι τόσο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον μονογενή Υιό του, ώστε όποιος πιστεύει σε αυτόν να μη χαθεί, αλλά να έχει αιώνια ζωή. Διότι ο Θεός δεν έστειλε τον Υιό του στον κόσμο για να καταδικάσει τον κόσμο, αλλά για να σώσει τον κόσμο μέσω αυτού. Όποιος πιστεύει σε αυτόν δεν καταδικάζεται, αλλά όποιος δεν πιστεύει καταδικάζεται ήδη επειδή δεν έχουν πιστέψει στο όνομα του ενός και μοναδικού Υιού του Θεού.

Ιωάννης 3:16-18

Επειδή πιστεύουμε στον Ιησού και Τον έχουμε επιλέξει ως Σωτήρα μας, οι ζωές μας θα πρέπει τώρα να αλλάξουν (αντανάκλαση αυτής της απόφασης). Ο Θεός μας αγαπά τόσο πολύ, που έδωσε τον Υιό Του ως θυσία. Θέλει να περάσει την αιωνιότητα μαζί μας και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πιστέψουμε.

ισχυρή τετραμελής χριστιανική οικογένεια που κοιτάζει τον ωκεανό

Μόλις αυτή η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ιδέα βυθίστηκε στους γονείς μου, η οικογενειακή μας ζωή άλλαξε για πάντα και προς το καλύτερο. Δραστηριοποιηθήκαμε πολύ στην εκκλησία μας. Παρακολουθούσαμε τακτικά, υπηρετούσαμε, δώσαμε και προσκαλούσαμε άλλους να συμμετάσχουν μαζί μας. Επηρέασε τις καρδιές μας με δραματικό τρόπο. Επικεντρώθηκαν στην ανατροφή παιδιών με ισχυρή πίστη.

>> Διαβάστε τις κορυφαίες 5 συμβουλές και ιδέες για χριστιανούς γονείς

Στο σπίτι, κάναμε τα πράγματα διαφορετικά. Είχαμε οικογενειακές αφιερώσεις, ακούγαμε επαινετική μουσική και μιλούσαμε για Ουράνια πράγματα. Οι γονείς μου έκαναν επίσης εξαιρετική δουλειά στο να αγαπούν τους άλλους και να τους προσκαλούν στο σπίτι μας.

Δεν τα λέω όλα αυτά για να σας πω πόσο σπουδαία είναι η οικογένειά μου. Το λέω για να σε ενθαρρύνω!

Τώρα, ως γονιός ο ίδιος, έχω κάνει πολλά πράγματα διαφορετικά από τον τρόπο που μεγάλωσα. Κανείς δεν είναι τέλειος και όλοι κάνουμε την καλύτερη δουλειά που μπορούμε. Αλλά προσεύχομαι να νιώσετε αναζωογονημένοι, καθώς σχεδιάζετε τη ζωή της οικογενειακής σας πίστης.

>> Διαβάστε The Pressure to be a Perfect Mom is OFF!

Είθε ο Θεός να πυροδοτήσει έναν νέο ενθουσιασμό για Εκείνον και για να εκπαιδεύσει τα παιδιά σας, την επόμενη γενιά, να Τον κυνηγούν με πάθος καθημερινά!

8 Συμβουλές για να χτίσετε μια ισχυρή χριστιανική οικογένεια

Ακολουθούν 8 ιδέες από τους Four Homemakers στο Just Homemaking για να μεγαλώσετε παιδιά με ισχυρή πίστη και να κάνετε την πίστη να είναι ένα μεγάλο μέρος της οικογενειακής σας ζωής:

1| Μιλήστε για τον Ιησού

Μιλήστε πάντα και συχνά για τον Ιησού – στο δρόμο για το σχολείο, την ώρα του φαγητού, την ώρα του ύπνου. Φορέστε καθημερινά την πανοπλία του Θεού. Αφήστε τα παιδιά να κάνουν ερωτήσεις και αφήστε χρόνο να καθίσετε μαζί τους και να μοιραστείτε αυτά που γνωρίζετε. Δεν χρειάζεται να έχουμε όλες τις απαντήσεις, αλλά μπορούμε να μοιραστούμε αυτά που γνωρίζουμε.

η μαμά προσεύχεται με τα παιδιά της

2| Προσεύχομαι

Εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία για να προσευχηθείτε μαζί – την ώρα του φαγητού, την ώρα του ύπνου, όταν το παιδί σας αγωνίζεται ή είναι άρρωστο. Προσευχηθείτε για άλλους να γνωρίσουν τον Ιησού. Προσευχηθείτε με τον σύζυγό σας για τα παιδιά σας.

Μέσω της προσευχής, μπορούμε να μοιραστούμε τις καρδιές μας με τον Θεό και να έχουμε μια βαθύτερη κοινωνία μαζί Του καθώς μας οδηγεί. Όταν διδάσκουμε στα παιδιά μας τη σημασία της προσευχής, θα ενηλικιωθούν ήδη στηριζόμενοι στον Θεό για κατεύθυνση και σκοπό.

3| Ενσταλάξτε έναν ήσυχο χρόνο

Ενθαρρύνετε αυτό για κάθε μέλος της οικογένειάς σας. Αφήστε τα παιδιά σας να σας δουν να έχετε χρόνο για την Αγία Γραφή και την προσευχή. Εάν το επιτρέψετε, ο χρόνος ησυχίας μπορεί να βάλει την καρδιά σας να επιτρέψει στον Θεό να καθοδηγεί την ημέρα σας.

Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Βίβλος και να περπατήσουν μαζί σας σε μια λατρεία. Αυτό μπορεί να τους δώσει ανεξαρτησία, ενώ σας επιτρέπει να ενθαρρύνετε την πνευματική τους ανάπτυξη.

Ο καθορισμός σκόπιμου χρόνου για ξεκούραση είναι επίσης σημαντικός. Ανάγνωση Πώς να εξασκηθείτε στο Οικογενειακό Σάββατο για βοήθεια σε αυτόν τον τομέα!

οικογένεια που κάνει μαζί μια μελέτη λατρείας ή Γραφής

4| Λατρεία

Παίξτε λατρευτική μουσική μαζί – στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, ετοιμαστείτε για το σχολείο. Η λατρεία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ευχαριστείτε και να δοξάζετε τον Θεό είτε μόνοι σας είτε ως οικογένεια.

5| Έχετε χρόνο αφοσίωσης στην οικογένεια

Αυτό μπορεί να μοιάζει με ό,τι θέλετε. Ο σύζυγός μου και εγώ καθόμαστε στον καναπέ με τα παιδιά μας πριν πάμε για ύπνο μερικές νύχτες κάθε εβδομάδα και διαβάζουμε μαζί ένα βιβλίο λατρείας, συζητάμε γι‘ αυτό και προσευχόμαστε ως οικογένεια.

Εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μας βιβλία λατρείας:

The Family Bible Devotion

Γέλα και Μάθε Βίβλο για Παιδιά: Το Ευαγγέλιο σε 52 Πεντάλεπτες Βιβλικές Ιστορίες

Jesus Calling: 365 Devotions for Kids

Πρωινό με τον Ιησού: 100 αφιερώσεις για παιδιά για τη ζωή του Ιησού

Grace for the Moment: 365 Devotions for Kids

The Purpose Driven Life Devotion for Kids

Έχουμε επίσης δημιουργήσει μερικές από τις δικές μας 15λεπτες οικογενειακές αφιερώσεις! Μην χάσετε αυτά τα όμορφα δωρεάν!

Δωρεάν εκτυπώσιμες οικογενειακές αφιερώσεις σε 15 λεπτά ή λιγότερο από το Just Homemaking

Προγραμματίστε μια ώρα πριν από το σχολείο, μετά το δείπνο, πριν τον ύπνο… ό,τι λειτουργεί για την οικογένειά σας και όσες φορές μέσα στην εβδομάδα μπορείτε.

Διαφορετικές ηλικίες παιδιών απαιτούν διαφορετικά προγράμματα, επομένως προσαρμόστε τα καθώς μεγαλώνουν τα παιδιά σας.

Μερικές άλλες ιδέες για τον χρόνο αφοσίωσης στην οικογένεια είναι: Ανάγνωση του καθημερινού εδαφίου της Αγίας Γραφής στην εφαρμογή Βίβλος και απομνημόνευση γραφών μαζί με αυτό Στίχος της Εβδομάδας Εκτυπώσιμο για διδασκαλία γραφής σε παιδιά.

6| Σερβίρετε μαζί

Μερικές ιδέες:

  • εθελοντής στο Ταΐστε τα πεινασμένα παιδιά μου
  • τα φύλλα των γειτόνων με τσουγκράνα
  • επίσκεψη σε οίκο ευγηρίας
  • φτιάξτε τσάντες φροντίδας για τους άστεγους
  • δώστε χρήματα μαζί
  • σερβίρετε σε μια σούπα
  • εμπλακείτε στην εκκλησία

Ζητήστε από τα παιδιά σας ιδέες για να τους σερβίρετε. Μιλήστε για τις ανάγκες γύρω σας.

7| Συμμετάσχετε σε διασκεδαστικές εξόδους

Κάντε μαζί δραστηριότητες βασισμένες στην πίστη, όπως εκκλησιαστικά συνέδρια, χριστιανικές συναυλίες, ταινίες, ομιλητές, ταξίδια ιεραποστολής ή ακόμα και έναν περίπατο στη φύση για να δείτε τη δημιουργία του Θεού και να αποσυνδέσετε την πρίζα.

τετραμελής οικογένεια στο δάσος, πιασμένοι χέρι χέρι

8| Γίνε Παράδειγμα

Εάν θέλετε τα παιδιά σας να έχουν πραγματική πίστη, πρέπει να γίνετε παράδειγμα αυτής της πίστης για αυτά. Έχετε τα δικά σας ζητήματα πίστης να επιλύσετε; Αν ναι, κάντε το! Ο Θεός θα εμφανιστεί για να αυξήσει την πίστη σας εάν αφιερώσετε χρόνο σε μια σχέση μαζί Του.

Πρόσθετοι πόροι για την οικοδόμηση πίστης στα παιδιά

GraceThruFaith– Θέλετε να αυξήσετε την πίστη σας ή την πίστη των μεγαλύτερων παιδιών σας; Αυτός είναι ένας από τους αγαπημένους μου ιστότοπους για τα βασικά της Βίβλου σε απλή γλώσσα. Διαβάστε ποιος είναι ο Θεός, ποιοι είμαστε εν Χριστώ, Σωτηρία 101 και άλλα.

Parent Cue– Αυτή είναι μια πολύτιμη πηγή για τους γονείς που θέλουν να μεγαλώσουν σκόπιμα τα παιδιά τους. Έχουν επίσης μια εξαιρετική εφαρμογή που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν.

Εφαρμογή Βίβλου– Δεν μπορούμε να προτείνουμε αρκετά αυτήν την εφαρμογή. Αυτό φέρνει σε όλους τη Βίβλο οπουδήποτε, όποτε και όπως τη χρειάζεστε. Υπάρχουν πολλοί λατρευτικές εκδηλώσεις και ενθάρρυνση για να κάνετε την πίστη μέρος της καθημερινότητάς σας και τρόπους για να συνδεθείτε με άλλους Χριστιανούς.

Τώρα που ξέρετε πώς να οικοδομήσετε μια χριστιανική οικογένεια, τι ακολουθεί;

Υπάρχουν πολλοί υπέροχοι τρόποι για να μεγαλώσετε παιδιά με ισχυρή πίστη! Μάθετε τι ταιριάζει καλά στην οικογένειά σας και φροντίστε να το ακολουθήσετε.

Μοιραστείτε επιπλέον τρόπους με τους οποίους η οικογένειά σας ξοδεύει χρόνο με τον Ιησού. Θα θέλαμε να ακούσουμε νέα σας!

Διαβάστε επίσης:

Οικογενειακές αφιερώσεις 15 λεπτών Διαβάστε τις συστάσεις μας για το χρόνο αφοσίωσης στην οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων μερικών που γράφτηκαν πραγματικά από τη δική σας!

Πώς να είσαι μια καλή χριστιανή μαμά Δείτε ακόμα περισσότερες ιδέες για να γίνετε σκόπιμη μαμά!

Νέα εστίαση για τις μαμάδες: Να εμπιστεύεστε το σχέδιο του Θεού στους γονείς σας Αφήστε τον Ιησού να πάρει το τιμόνι. Ο Θεός αγαπά τα παιδιά μας ακόμη περισσότερο από εμάς, γι‘ αυτό θα πρέπει να πιστεύουμε ότι θέλει το καλύτερο για αυτά.

4 Συμβουλές για να υποστηρίξετε έναν έφηβο που παλεύει με πίστη Οι ενήλικες δεν είναι οι μόνοι που βιώνουν κρίση πίστης! Οδηγήστε τον έφηβό σας μέσα από τις αβεβαιότητες και τις απογοητεύσεις του.

Ένα σημαντικό μάθημα για τον γιο μου: Όταν ο φόβος είναι ανυπακοή Το να βοηθάτε τα παιδιά σας να ξεπεράσουν τον φόβο με πίστη είναι ένα σημαντικό μέρος της μαθητείας. Διαβάστε αυτή τη συγκινητική ιστορία μητέρας-γιου σχετικά με την επιλογή της πίστης αντί του φόβου.

Εγγραφείτε: Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο ενημερωτικό μας δελτίο

8 πρακτικές συμβουλές για να χτίσετε μια ισχυρή χριστιανική οικογένεια

Schreibe einen Kommentar