9 Συμβουλές για να αγοράσετε ένα σπίτι που θα πουλήσει

0

Χρόνος διαβασματός: 5 λεπτά

Αγορά κατοικίας με μεταπωλητική αξία βοήθησε την οικογένειά μου να δημιουργήσει τη λίστα που πρέπει να έχουμε για την αγορά του σπιτιού μας για δεύτερη φορά. Εδώ είναι οι 9 συμβουλές μου που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα σπίτι.

Αυτή η ανάρτηση χρηματοδοτήθηκε και πληρώθηκε από την SunTrust Mortgage. Όλες οι γνώμες είναι δική μου.

Η αγορά ενός σπιτιού με αξία μεταπώλησης μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της οικογένειάς σας από οικονομική καταστροφή σε περίπτωση μελλοντικής οικονομικής ύφεσης.  Εδώ είναι 9 πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα σπίτι που θα πουλήσει.

Ένα οικονομικό λάθος που κάναμε εγώ και ο σύζυγός μου κατά τη διάρκεια των νεόνυμφων ετών ήταν ότι αγοράσαμε ένα σπίτι με κακή αξία μεταπώλησης.

Δεν σκεφτήκαμε τότε ότι το σπίτι που αγαπούσαμε δεν θα ήταν πολύ εμπορεύσιμο όταν θέλαμε να το πουλήσουμε στην πορεία.

Δεν είχαμε ιδέα ότι λιγότερο από ένα χρόνο αφότου το αγοράσαμε, το σπίτι θα έχανε την αξία του – και έξι χρόνια αργότερα θα χάναμε αυτό το σπίτι.

Fast forward στο 2013, όταν αγοράσαμε το δεύτερο σπίτι μας. Εκείνη την εποχή, σκεφτήκαμε τα μελλοντικά μας σχέδια και ξέραμε ότι η αγορά ενός σπιτιού με αξία μεταπώλησης ήταν αναπόσπαστο στοιχείο για να πουλήσουμε το σπίτι μας στο μέλλον, κάτι που πραγματικά μας βοήθησε να δημιουργήσουμε τη λίστα που πρέπει να έχουμε.

Όταν θέλετε να αγοράσετε το πρώτο (ή το επόμενο!) σπίτι σας, έχετε υπόψη σας τις παρακάτω 9 συμβουλές για την αγορά σπιτιού. Επίσης, ελέγξτε αυτό δωρεάν οδηγός αγοράς σπιτιού με δυνατότητα λήψης από την SunTrust Mortgage.

Αγορά σπιτιού με αξία μεταπώλησης

Τα παρακάτω εννέα αντικείμενα είναι πράγματα που αναζητούσαμε σε ένα σπίτι όταν αγοράζαμε για δεύτερη φορά. Μπορέσαμε να αγοράσουμε ένα σπίτι με επτά από τα εννέα, και ήμασταν ευχαριστημένοι με αυτό!

σπίτι με καλή μεταπωλητική αξία

1. Αριθμός υπνοδωματίων.

Οπως δηλώθηκε παραπάνω, Τα σπίτια με τρία ή περισσότερα υπνοδωμάτια πωλούνται πιο γρήγορα. Σε ορισμένες περιοχές, τα σπίτια με λιγότερα από τέσσερα υπνοδωμάτια βρίσκονται στην αγορά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το πρώτο μας σπίτι είχε μόνο δύο υπνοδωμάτια και κανένα γκαράζ. Σπίτια με τρία υπνοδωμάτια (και γκαράζ) ανοίγουν τις πύλες του δαπέδου των πιθανών αγοραστών – ακόμη και σε σύγκριση με σπίτια ίδιας τετραγωνικής έκτασης που μπορούν να προσφέρουν μόνο δύο υπνοδωμάτια.

Το δεύτερο σπίτι μας έχει 4 υπνοδωμάτια. Όχι μόνο χρειαζόμασταν τον χώρο, αλλά θέλαμε να αγοράσουμε ένα σπίτι με σπίτια τεσσάρων υπνοδωματίων επειδή ξέραμε ότι θα ανέβαζε τη μεταπωλητική αξία του σπιτιού μας.

2. Αποθηκευτικός χώρος.

Οπως δηλώθηκε παραπάνω, Τα σπίτια με γκαράζ είναι πολύ πιο πιθανό να πουληθούν πιο γρήγορα από αυτούς χωρίς αυτούς.

Επίσης, τα σπίτια με άφθονο χώρο ντουλάπας και σοφίτα θα έχουν καλύτερη αξία μεταπώλησης. Τα σπίτια με υπόγεια μπορεί να είναι σπάνια σε ορισμένες περιοχές, αλλά αυτά που διαθέτουν μπορεί επίσης να πουλήσουν πιο γρήγορα.

Ήμασταν τόσο χαρούμενοι που αγοράσαμε ένα σπίτι με γκαράζ και σοφίτα καθώς και πολλές ντουλάπες τη δεύτερη φορά!

3. Μέγεθος παρτίδας.

Οι μεγαλύτερες παρτίδες πωλούνται πιο γρήγορα από τις κατοικίες σε μικρότερες στην ίδια γειτονιά— ακόμα κι αν τα σπίτια έχουν το ίδιο μέγεθος.

Το σημερινό μας σπίτι έχει μια αυλή καλού μεγέθους – αρκετά μεγάλη για έναν κήπο με πεταλούδες και δύο μικρούς λαχανόκηπους. Είναι ένα εξαιρετικό μέγεθος αυλής για να παίζουν τα παιδιά, κάτι που γνωρίζουμε ότι θα το κάνει ελκυστικό για πιθανούς πωλητές στο δρόμο.

κατοικία με μεταπωλητική αξία σε υποδιαίρεση

4. Περιορίστε την έκκληση.

Οι καλά συντηρημένες, διαμορφωμένες αυλές είναι πιο πιθανό να πουλήσουν από αυτές που δεν έχουν.

Εάν αγοράζετε ένα σπίτι με μια αντιαισθητική αυλή, να είστε προετοιμασμένοι να επενδύσετε χρόνο και χρήμα σε προσπάθειες εξωραϊσμού (όλοι θα πρέπει τουλάχιστον να συντηρήσουν την αυλή, αλλά θα έχετε ένα πόδι επάνω εάν αγοράσετε ένα σπίτι με ήδη -διατηρημένη αυλή).

Το σημερινό μας σπίτι είχε το δυνητικός για μια καλά διαμορφωμένη αυλή όταν την αγοράσαμε, αλλά ο σύζυγός μου είχε επενδύσει πολύ χρόνο για να την τελειοποιήσει. Μάλιστα, πρόσφατα σχολίασε ένας φίλος ότι είχα παντρευτεί κηπουρό! Γνωρίζουμε ότι όλη η σκληρή δουλειά που είχε επενδύσει θα αποδώσει όταν έρθει η ώρα να μεταπωλήσουμε το σπίτι μας.

5. Age of Roof, HVAC, και Θερμοσίφωνας.

Οι στέγες διαρκούν από 15 έως 30 χρόνια. Τα συστήματα HVAC διαρκούν από 15 έως 20 χρόνια. Οι θερμοσίφωνες διαρκούν 8 έως 12 χρόνια.

Εάν αγοράζετε ένα σπίτι με παλαιότερα μοντέλα οποιουδήποτε από αυτά και δεν σκοπεύετε να μείνετε στο σπίτι για πάντα, να έχετε κατά νου ότι μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε ένα ή όλα πριν πουλήσετε το σπίτι—για να έχετε το καλύτερο τιμή για το σπίτι.

Σχεδόν αποχωρήσαμε από τη σύμβαση για το σημερινό μας σπίτι, επειδή ο επιθεωρητής είπε ότι η στέγη είχε μόνο δύο έως τρία χρόνια. Γνωρίζαμε ότι δεν είχαμε την πολυτέλεια να καταβάλουμε μια αρκετά μεγάλη προκαταβολή και αντικαταστήστε την οροφή τόσο γρήγορα. Ευτυχώς, ο πωλητής ήρθε με μια νέα στέγη! Συμβιβάσαμε το HVAC και τον θερμοσίφωνα, τον οποίο ξέραμε ότι θα έπρεπε να αντικαταστήσουμε στη γραμμή.

6. Τοποθεσία.

Τα σπίτια σε επιθυμητές σχολικές περιοχές και κοντά σε ψώνια, νοσοκομεία και σχολεία θα πουλήσουν καλύτερα από εκείνα που βρίσκονται εκτός της πεπατημένης διαδρομής ή σε σχολικές περιοχές που είναι αρκετά χαμηλότερα σε εθνικές και κρατικές κατατάξεις.

Τα σπίτια σε αδιέξοδο σε μια γειτονιά πωλούνται επίσης καλύτερα.

Το σημερινό μας σπίτι βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες σχολικές περιοχές της πολιτείας μας, η οποία γνωρίζουμε ότι θα αυξήσει την αξία μεταπώλησής μας.

Οι ανέσεις της γειτονιάς επηρεάζουν ένα σπίτι με αξία μεταπώλησης

7. Παροχές γειτονιάς.

Τα σπίτια σε γειτονιές με πισίνες, κέντρα αναψυχής και μονοπάτια πεζοπορίας θα πωλούνται καλύτερα από εκείνα σε γειτονιές χωρίς ανέσεις.

Συμβιβάσαμε τις ανέσεις της γειτονιάς με το σημερινό μας σπίτι. Την εποχή που το αγοράσαμε, απλά δεν μπορούσαμε να αντέξουμε οικονομικά τα ίδια τετραγωνικά σε μια γειτονιά με πισίνα κ.λπ.

8. Μέγεθος σπιτιού για γειτονιά.

Τα μικρότερα ή μεσαίου μεγέθους σπίτια σε μια γειτονιά με μεγαλύτερα σπίτια θα μπορούν να λάβουν περισσότερα χρήματα ανά τετραγωνικό πόδι από τα μεγαλύτερα σπίτια της γειτονιάς.

Αυτός είναι ένας άλλος τομέας στον οποίο συμβιβαστήκαμε. Αγοράσαμε ένα μεγαλύτερο σπίτι για τη γειτονιά μας επειδή ταίριαζε στον προϋπολογισμό μας.

9. Αναβαθμίσεις.

Σπίτια χωρίς αναβαθμίσεις—όπως ξύλινα δάπεδα, πάγκοι από γρανίτη και χύτευση κορώνας—σε μια γειτονιά γεμάτη σπίτια με αυτά, είναι λιγότερο πιθανό να πουληθούν σε εξαιρετική τιμή.

Τούτου λεχθέντος, δεν είναι συνετό να επενδύσετε σε αναβαθμίσεις που θα κοστίσουν το σπίτι σας από την τρέχουσα γειτονιά σας. Εάν το σπίτι σας είναι το μόνο σπίτι στη γειτονιά με αναβαθμίσεις, είναι απίθανο το σπίτι σας να εκτιμήσει τη φορολογική αξία που χρειάζεστε για να πουλήσετε το σπίτι στην τιμή που επιθυμείτε.

Είναι καλύτερο να αξιολογείτε τις αναβαθμίσεις των σπιτιών υπό το πρίσμα του τι προσφέρουν τα άλλα σπίτια στην περιοχή σας.

Η στάθμιση της αξίας μεταπώλησης του σπιτιού μας βοήθησε πραγματικά να δημιουργήσουμε τη λίστα με τα απαραίτητα, οπότε όταν βρίσκεστε στην αγορά, σκεφτείτε αυτές τις 9 συμβουλές που πρέπει να συμπεριλάβετε στη λίστα σας.

Στο νέο μου βιβλίο, Περισσότερα από το να τα καταφέρετε: Ελπίδα για την καρδιά των οικονομικά απογοητευμένων, Αφηγούμαι περισσότερο την ιστορία της οικογένειάς μου που ξεπέρασε τις οικονομικές δυσκολίες (όπως να χάσει το σπίτι μας!) και να μάθει πώς να ευδοκιμεί. Παραγγείλετε από τώρα έως τις 9/5/17 για να λάβετε μπόνους προπαραγγελίας αξίας άνω των $200! Ελέγξτε τα όλα εδώ.

Ποιες είναι οι καλύτερες συμβουλές σας για την αγορά ενός σπιτιού με αξία μεταπώλησης;

Στη SunTrust Mortgage, θέτουμε ως προτεραιότητα να μάθουμε τα πάντα για τις μοναδικές σας περιστάσεις. Η αυτοπεποίθηση ξεκινά με μια συζήτηση.

Μιλήστε με έναν ειδικό της SunTrust Mortgage σήμερα.

Αυτή η ανάρτηση χρηματοδοτήθηκε και πληρώθηκε από την SunTrust Mortgage. Όλες οι γνώμες είναι δική μου.

Schreibe einen Kommentar