A Chocolate Life – Yoga Trade

A Chocolate Life – Yoga Trade

März 18, 2023 0 Von admin

Λατρεύω απόλυτα να ζω στο καταπράσινο, τροπικό περιβάλλον του τροπικού δάσους της Κόστα Ρίκα. Η ζωή εδώ είναι γεμάτη με τέτοιες εξωτικές, οικεία και γεμάτες εμπειρίες – γλυκές πρωινές σερενάτες από τους παπαγάλους, τη χρυσή ουσία του δέρματός μου από τα συνεχόμενα φιλιά του ήλιου, τον χορό των φαλαινών του Βόρειου Ατλαντικού στις ετήσιες διακοπές τους. Από τις αγαπημένες μου απολαύσεις είναι να επιδοθώ σε μια πλούσια, γλυκιά μπάρα κακάο.

Τα τροπικά φρούτα είναι ένα θείο δώρο. το κακάο *προσωπικά* είναι ένα από τα πλουσιότερα από αυτά. Γλυκό εσωτερικά με μια θρεπτική μύτη στην καρδιά του, είναι το φρούτο που μας δίνει σοκολάτα. Μέσα από μια έξυπνη διαδικασία θέρμανσης & ζύμωσης, οι σπόροι αυτού του υπέροχου φρούτου μετατρέπονται στην πιο διάσημη απόλαυση στον πλανήτη.

Η φυσική ενέργεια αυτού του πλούσιου σε κακάο περιβάλλοντος μου θυμίζει συνεχώς τον αντίκτυπο του νόμου της έλξης. Αυτό στο οποίο εστιάζουμε, το καλλιεργούμε περισσότερο. Αυτό που νιώθουμε, το βιώνουμε περισσότερο.

Ξέρεις αυτό το συναίσθημα όταν δαγκώνεις μια σοκολάτα; Όταν οι γευστικοί σας κάλυκες ενεργοποιούνται, η καρδιά σας είναι ικανοποιημένη και η ψυχή σας είναι ευχαριστημένη; Η ζωή μας δίνει τόσες πολλές ευκαιρίες να νιώθουμε εξίσου ενεργητικοί, ικανοποιημένοι και χαρούμενοι. Πώς θα ήταν η ζωή αν επιλέγαμε να επικεντρωθούμε και να νιώσουμε σκόπιμα περισσότερη από αυτή την ενέργεια; Αν επιλέξουμε να το δούμε ως τέτοιο, η ζωή μπορεί να είναι μια σοκολατένια στιγμή μετά την άλλη, και αν τα αναγνωρίσουμε όσο καλύτερα μπορούμε, μπορούμε να βάλουμε τους εαυτούς μας σε ένα μέρος για να λάβουμε περισσότερη σοκολάτα από ό,τι θα μπορούσε να φέρει ο Willy Wonka.

Θέα που κόβει την ανάσα; Τι σοκολατένια στιγμή.

Ενός λεπτού σιγή από τα παιδιά; Σοκολάτα όντως.

Σκέφτεστε κάποιον και σας τηλεφωνεί; Κακάο τρελό.

Η εμπειρία του κακάο μου θυμίζει τόση πολυτέλεια. η πολυτέλεια να ζεις στο ίδιο περιβάλλον με το φαγητό που σε συντηρεί, η πολυτέλεια να έχεις σχέση με το άτομο που παρασκευάζει τις λιχουδιές σου, η πολυτέλεια να υποστηρίζεις την κοινότητά σου είναι το υποπροϊόν της βαθιάς φροντίδας του εαυτού σου. Αυτό δεν είναι το μέσο Hershey μπαρ σας.

Το βιολογικό και τοπικό κακάο έρχεται χωρίς όλα τα πρόσθετα – χωρίς τα ζωικά προϊόντα, τα συντηρητικά και τα χημικά που έχουμε συνηθίσει να αντέχουμε μόνο και μόνο για να απολαμβάνουμε το γλυκό μας. Ωστόσο, μπορεί να συνοδεύεται από το είδος των πρόσθετων που αξίζει να προσθέσετε: φρέσκο ​​τζίντζερ, αμύγδαλα, κομματάκια καρύδας – ένα απεριόριστο μενού με τα καλά πράγματα. Είναι μια υπενθύμιση ότι εστιάζοντας στις σοκολατένιες στιγμές, μπορούμε να απελευθερώσουμε τα πράγματα που δεν μας εξυπηρετούν πλέον και να γεμίσουμε τον χώρο με την αναγνώριση της παρουσίας αυτού που πραγματικά επιθυμούμε. Σε αυτή τη σοκολατένια στιγμή, η απόλαυση έρχεται χωρίς ενοχές. Σε αυτή τη σοκολατένια στιγμή, η απόλαυση δημιουργεί περισσότερα για να απολαύσετε. Σε αυτή τη σοκολατένια στιγμή, η απόλαυση είναι μια υγιεινή, θεραπευτική εμπειρία.

Τόσο μεγάλο μέρος της ενέργειας της σκέψης μας επενδύεται συχνά στο «τι θα έκανε καλύτερη αυτή τη στιγμή»…μετατοπίζοντας την εστίασή μας, μπορούμε να καλλιεργήσουμε «τι κάνει αυτή την καλύτερη στιγμή». Υπάρχει σοκολάτα σε κάθε περίσταση, ακόμα και στις πικρές περιστάσεις. Είναι η διαδικασία που το κάνει γλυκό – ενώ μπορείτε να δαγκώσετε τις μύτες κακάο απευθείας από τον λοβό, είναι γλυκόπικρο. Ακόμη και όταν ζυμωθεί, καβουρδιστεί και επεξεργαστεί, η ίδια η σοκολάτα είναι ακόμα πολύ πικρή. Μια σοκολατένια ζωή είναι να πιστεύουμε ότι οι πικρές στιγμές σημαίνουν ότι βρισκόμαστε στη διαδικασία και ότι υπάρχει τόση γλυκύτητα που μας περιμένει.

Το κακάο στην πικρή του κατάσταση, πριν αναμειχθεί ένα γλυκαντικό, είναι ένα από τα πιο ισχυρά θεραπευτικά εργαλεία στην ιθαγενή και ολιστική ιατρική… μια υπενθύμιση ότι αυτές οι πικρές στιγμές παρέχουν ευκαιρίες για θεραπεία και αγάπη. Όταν σκέφτεστε τι είναι καλό το κακάο, σκεφτείτε όλα τα πράγματα στην καρδιά (συμπεριλαμβανομένου όλων των πραγμάτων αίματος, καθώς η καρδιά είναι ο καθαριστής του αίματος στο σώμα μας). Τόσο σε φυσικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο, το φρούτο βοηθά στο να κάνουμε τα κανάλια μας ξεκάθαρα και να διασφαλίσουμε ότι είμαστε υγιή αγγεία για τη ζωή. Οι σοκολατένιες στιγμές δεν αφορούν μόνο τον καθαρισμό του χώρου της καρδιάς μας, αλλά και την αποδοχή ότι βρισκόμαστε πάντα στην τέλεια θέση για να συμβεί η ζωή μέσω μας.

Ακόμη και με την πρόσθετη γλυκύτητα, το φρούτο εξακολουθεί να είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες (σας είπα, είναι ευχάριστο ΚΑΙ υγιεινό). Οι τελετές κακάο γίνονται σε όλο τον κόσμο, όπου σερβίρεται μια πιο καθαρή περιστροφή στη ζεστή σοκολάτα με σκοπό να καλλιεργηθεί η αγάπη. Συμμετείχα σε μια τελετή κακάο για πρώτη φορά πριν από 2 χρόνια στην Ουάσιγκτον, DC… χωρίς να γνωρίζω ότι το ζευγάρι που συγκέντρωσε και μεταμόρφωσε αυτό το κακάο θα ήταν φίλοι και γείτονές μου λίγους μήνες αργότερα στην Κόστα Ρίκα. Η δύναμη του κακάο είναι τόσο δυνατή όσο η δύναμή μας να καλλιεργούμε μια ζωή γεμάτη σοκολατένιες στιγμές. Υπάρχουν θρύλοι, μύθοι και παραδόσεις όλων των ειδών γύρω από το αξιόλογο φρούτο. ακόμη και μια αρχαία ιστορία που ισχυρίζεται ότι εμείς οι άνθρωποι προερχόμαστε από το κακάο (δεν μπορεί να είναι τόσο μακριά αν σκεφτεί κανείς ότι το ανθρώπινο DNA και το DNA της μπανάνας είναι πάνω από 60% πανομοιότυπα).

Και όπως το κακάο, πρέπει να θυμόμαστε τη σημασία του σπόρου. Η σοκολάτα δεν προέρχεται από τον γλυκό φρουτώδη πολτό του κακάο, αλλά από τους σπόρους από κάτω. Ο σπόρος της αγάπης σε κάθε πυρήνα μας είναι αυτός που κάνει δυνατή μια σοκολατένια ζωή… οι σπόροι που φυτεύουμε και τρέφουμε κάνουν τη ζωή μια νόστιμη, αναζωογονητική και ικανοποιητική εμπειρία.

Τι σημαίνει λοιπόν να καλλιεργείς μια σοκολατένια ζωή; Απολαύστε όση περισσότερη καλοσύνη σοκολάτας μπορείτε κάθε στιγμή πριν το μυαλό σας μετακινηθεί στην επόμενη. Εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία για να απολαύσετε και να αφεθείτε στο τώρα. δείτε το ως υπεραρκετό. Δημιουργήστε δυναμική για να ξεδιπλωθούν ακόμη πιο αποχυμωτές, πιο χαρούμενες, γεμάτες χαρά στιγμές. Και, αφήστε κάθε στιγμή να είναι τόσο θρεπτική, θεραπευτική και ανοιχτή καρδιά όσο αντέχετε να το επιτρέψετε.

Ένας φιλόσοφος που βλέπει τη ζωή της ως τέχνη, ο Majesti έχει κληθεί να είναι έκφραση μιας ολιστικής και εξελικτικής προοπτικής της ανθρώπινης περιπέτειας. Επί του παρόντος, στο σπίτι στις ζούγκλες της Κόστα Ρίκα, το Majesti έχει δεσμευτεί να καλλιεργήσει μια ζωή γεμάτη οικειότητα, αυθεντική έκφραση και την αποκατάσταση της φυσικής μας κατάστασης.

IG: @yesyourmajesti