Kāma: Φορητές πλατφόρμες για ενσυνείδητες περιπέτειες

Kāma: Φορητές πλατφόρμες για ενσυνείδητες περιπέτειες

März 17, 2023 0 Von admin

Τι χαρά να συναντήσω τη Rachel Dobronyi αυτό το καλοκαίρι στο Tahoe Outdoor Yoga στο Kiva Beach! Αυτός ο πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος είναι ο ιδρυτής του Shoe Surface Co. Η Kāma σχεδιάζει επιφάνειες περιπέτειας σε στυλ origami με πρόθεση. Οι ρίζες της Ρέιτσελ είναι τα βουνά, η θάλασσα, η γιόγκα και οι προσεγμένες περιπέτειες. Ακολούθησε το κάλεσμα της καρδιάς της σε όλο τον κόσμο και με ενθουσιασμός και ευγνωμοσύνη, το Kāma είναι το τραγούδι που ξεχύθηκε. Δημιουργήστε έναν μαγικό χώρο στο αγαπημένο σας μέρος! Μάθετε περισσότερα για το όραμα της Rachel και το δώρο της στον κόσμο στην ιστορία της συνέντευξης εδώ:

Πείτε μας λίγα λόγια για τις εμπειρίες σας στη γιόγκα και την περιπέτεια!

Η εμπειρία μου στη γιόγκα ξεκίνησε με α “Γιόγκα για παιδιά” VHS Η μαμά μου έδωσε στον αδερφό μου και εγώ να προσπαθήσουμε να μας ηρεμήσουμε σαν άγρια ​​παιδιά. Δεν θυμόμουν πολλά από το βίντεο, αλλά πολλά χρόνια αργότερα μια φίλη με έφερε στο στούντιο της όπου έκανε εξάσκηση. Άρχισα να παρατηρώ πώς το σερφ και η αναρρίχησή μου συνδυάζονται με τη γιόγκα και άρχισα να παρακολουθώ μαθήματα θρησκευτικά. Θα το ονομάζαμε «τρίαθλο» όταν μπορούσαμε να σκαρφαλώνουμε, να σερφάρουμε και να κάνουμε γιόγκα σε μια μέρα.

Αμέσως μετά την αποφοίτησή μου, αγόρασα ένα αεροπορικό εισιτήριο για την Ινδία όπου ολοκλήρωσα μια εκπαίδευση δασκάλων γιόγκα 200 ωρών. Η εκμάθηση της γιόγκικης φιλοσοφίας έφερε μια εντελώς νέα διάσταση στη ζωή μου. Ενσυνειδητότητα. Με εισήγαγε επίσης στην ιδέα του να ταξιδεύω στον κόσμο και να διδάσκω γιόγκα.

Λίγα χρόνια μετά, ξεκίνησα ένα ιστιοπλοϊκό ταξίδι στον Νότιο Ειρηνικό από το Μεξικό. Προσγειώθηκα στην Ινδονησία, όπου πέρασα λίγο χρόνο κάνοντας σερφ, ασκώντας ashtanga και προσπαθώντας να καταλάβω αν θα μπορούσα να φτιάξω τα χαλάκια μου στο Μπαλί. Έφτασα σε πολλά αδιέξοδα και όταν κάποιοι φίλοι ανέφεραν ότι πήγαιναν στη Νότια Αμερική εκείνο το φθινόπωρο, έφυγα για να τους συμμετάσχω. Μετά από πεζοπορία πολλών απίστευτων μιλίων στις Άνδεις, οι φίλοι μου πήγαν σπίτι και βρήκα δουλειά να διδάσκω γιόγκα σε εξωτερικούς χώρους σε ένα απομακρυσμένο κατάλυμα στη βόρεια Παταγονία. Έμεινα μέχρι που η πανδημία άρχισε να κλείνει τα σύνορα και πέταξα πίσω στα βουνά της Καλιφόρνια. Το να μένω στο σπίτι τελικά ένιωσα σωστό και άρχισα να εξελίσσομαι στη μεγαλύτερη περιπέτεια με προσοχή μέχρι σήμερα, λανσάροντας το Kāma έξω και στον κόσμο!

Ποιο είναι ένα πράγμα που θέλετε να ξέρουν όλοι για το Κάμα;

Χτίζουμε πλατφόρμες για ευγνωμοσύνη πάνω από όλα. Όταν πρόκειται να βάλουμε ένα προϊόν σε αυτόν τον κόσμο, προσέχουμε πολύ τον αντίκτυπό μας σε αυτόν τον πλανήτη και τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουμε να κάνουμε επιχειρήσεις. Δημιουργούμε με πρόθεση. Οι επιφάνειες Kāma είναι φτιαγμένες με υλικά που αντέχουν σε όλες τις λυγίσεις και διπλώσεις, χορό και ποδοπάτημα. Τα εσωτερικά μας πάνελ είναι κατασκευασμένα από 100% ανακυκλωμένα πλαστικά (μπουκάλια νερού, κανάτες γάλακτος κ.λπ.) και ράβουμε όλα τα πατάκια στο χέρι στο Baja, λίγα λεπτά μακριά από το σερφ.

Πώς προέκυψε η ιδέα της δημιουργίας του Kāma; Υπήρχε στιγμή Α-ΗΑ;

Το Kāma έχει τις ρίζες του στη γιόγκα, και συγκεκριμένα στη γιόγκα σε εξωτερικούς χώρους. Ήταν κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους του πανεπιστημίου που σπούδαζα αρχιτεκτονική τοπίου και εργαζόμουν για τη διατριβή μου. Ήθελα να σχεδιάσω ένα φορητό στούντιο γιόγκα που θα μπορούσε να μεταφερθεί εύκολα σε διαφορετικές τοποθεσίες, να παρέχει υποστήριξη σε ανώμαλο έδαφος και να μπορεί να αντέξει τις μεταβαλλόμενες περιβαλλοντικές συνθήκες. Μεταξύ πολλών ωρών πειραματισμού με χαρτόνι, ύφασμα και χαρτί, πήγαινα με το ποδήλατό μου στο στούντιο γιόγκα κάτω από το δρόμο. Ήταν κατά τη διάρκεια εκείνων των μαθημάτων όπου άφηνα τα πάντα στην πόρτα και ήμουν εντελώς παρών. Μπορώ ακόμα να φανταστώ πού βρισκόμουν και ανέπνεα όταν μου ήρθε η ιδέα. «Περίμενε, πρέπει να είναι χαλάκι!»

Ως νέος και επιτυχημένος δημιουργός προϊόντων και επιχειρηματίας, τι θα έλεγες σε κάποιον που έχει την επιθυμία να κάνει το ίδιο, αλλά δεν είναι σίγουρος από πού να ξεκινήσει;

Το Κάμα έμεινε στο μυαλό μου πολύ περισσότερο από όσο το δούλευα πραγματικά. Είχα μια σύντομη έντονη περίοδο εξερεύνησης με τις σπουδές μου στο πανεπιστήμιο, αλλά μετά την αποφοίτησή μου, οι κοινωνικές πιέσεις για να ξεκινήσω μια καριέρα με βοήθησαν για μερικά χρόνια. Μόλις πήρα λίγο χρόνο για να ταξιδέψω και άρχισα να λέω σε άλλους, κυρίως σε εντελώς άγνωστους για την ιδέα μου, ότι η επιθυμία να φτιάξω ένα προϊόν επικράτησε.

Η συμβουλή μου είναι να μην αφήσετε αυτή την εσωτερική κριτική φωνή να σας οδηγήσει. Αντίθετα, ακούστε τη δημιουργική φωνή σας, την έμπνευσή σας που προέρχεται από την κίνηση, από το να βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους, από όπου νιώθετε πιο παρόν, αφήστε αυτό να σας καθοδηγήσει.

Δεύτερον, πείτε στους ανθρώπους τι κάνετε. Ακόμα κι αν δεν έχετε ένα βιώσιμο προϊόν ή δεν είστε σίγουροι πώς θα λειτουργήσουν όλα ακριβώς. Το να μιλάς για τα όνειρά σου τα κάνει πραγματικότητα.

Τι σημαίνει η λέξη ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ σημαίνει για σένα και πώς το ενστερνίζεσαι στη ζωή σου;

Το όνομα για το Kāma στην πραγματικότητα μου ήρθε λίγα χρόνια αφότου είχα την ιδέα για το χαλάκι. Ταξίδευα με ένα μικροσκοπικό σκάφος από το Μεξικό στην Ταϊτή, και ένας από τους συναδέλφους μου έπαιξε αυτό το άλμπουμ από το Maribou State. Επειδή είχαμε περιορισμένο αριθμό τραγουδιών μεταξύ των τριών μας, άκουγα αυτό το άλμπουμ όλη την ώρα. Υπάρχει ένα τραγούδι κοντά στο τέλος που είναι ως επί το πλείστον οργανικό, χωρίς φωνητικά, αλλά μιλάει κατευθείαν στην καρδιά. Ο τίτλος είναι Kāma, ήταν η λέξη που δεν ήξερα καν ότι έψαχνα. Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανα όταν προσγειωθήκαμε και βρήκαμε λίγο Διαδίκτυο ήταν να ερευνήσω τη σημασία του. Ένα γρήγορο google ανέβηκε «Το συναίσθημα των συναισθημάτων»που απλά ένιωθα τόσο σωστό.

Για μένα, το Kāma είναι ένα συναίσθημα. Είναι μια σύνδεση με έναν τόπο. Στους ανθρώπους, στους ήχους και τις μυρωδιές και την ενέργεια. Ο Κάμα βρίσκει γαλήνη στο άγνωστο, όπως το να σταματάς για να πιεις τσάι με αγνώστους σε ένα μακρινό παζάρι. Παίρνει έναν μακρύ χωματόδρομο και βρίσκει ένα κύμα χωρίς κόσμο, που ξεφλουδίζει τέλεια. Διαπιστώνω ότι όσο περισσότερο ανοίγω το μυαλό μου στο να βιώσω αυτό το συναίσθημα Κάμα, είμαι καλύτερος άνθρωπος. Μου θυμίζει να πάω πίσω στη γη για να παίξω. Να σκαρφαλώνεις, να χορεύεις, να νιώθεις πιο ζωντανός.

Πού είναι μερικά από τα αγαπημένα σας μέρη για υπαίθρια περιπέτεια και γιόγκα;

Είμαι πολύ ευγνώμων που ζω κοντά στη λίμνη Tahoe, η οποία είναι μια παιδική χαρά για υπαίθρια περιπέτεια. Προσπαθώ να βγαίνω στην αυλή μου κάθε μέρα είτε είναι ποδηλασία βουνού και αναρρίχηση όταν έχει ήλιο και σκι όταν χιονίζει! Συνδυάζω την πρακτική μου στη γιόγκα γύρω από το να είμαι έξω και τις περισσότερες φορές θα κάνω γιόγκα (ή snowga :)) ακριβώς στο μονοπάτι! Έχουμε επίσης μερικές παραλίες ραντ που θα φιλοξενήσουν μαθήματα γιόγκα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια σαβασανά που ακολουθείται από μια βουτιά στη λίμνη Tahoe!

Εάν βρίσκεστε στην περιοχή, επικοινωνήστε! Θα ήθελα πολύ να σας δανείσω ένα χαλάκι και να σας δώσω μερικές τοπικές προτάσεις για εξερεύνηση: [email protected]

Ποιες αλλαγές πιστεύετε ότι θα δούμε στην ευεξία και τη γιόγκα στο άμεσο μέλλον;

Κάτι που είδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν μια στροφή προς τα υπαίθρια μαθήματα γυμναστικής. Τα ποδήλατα σπρώχνονται έξω, τα χαλάκια μετακινούνται στο πάρκο, τα βάρη βγαίνουν στην παραλία. Και γιατί όχι? Δεν υπάρχει λόγος να ασκείσαι μέσα σε μια όμορφη μέρα. Η πανδημία μας δίδαξε ότι χρειαζόμαστε ηλιοφάνεια και καθαρό αέρα. Αυτό είναι κάτι που πιστεύω ότι είναι εδώ για να μείνει, και νομίζω ότι πολλές εταιρείες θα προσαρμόσουν τα προϊόντα τους για να ταιριάζουν σε εξωτερικούς χώρους. Είμαι ενθουσιασμένος που περισσότεροι άνθρωποι θα αγκαλιάσουν τα πάρκα τους, τις παραλίες τους, για να βγουν στα μονοπάτια τους και να είναι οι διαχειριστές αυτών των τόπων. Να ενθαρρύνουν τους άλλους να δείχνουν φροντίδα, να φροντίζουν ο ένας τον άλλον και τα μέρη που αγαπούν.

Οτιδήποτε άλλο θέλετε να μοιραστείτε…

Παρουσιάσαμε τις επιφάνειές μας σε στυλ origami μόλις πριν από δύο εβδομάδες! Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που τους βγάζουμε στον κόσμο και είμαστε τόσο ευγνώμονες για την κοινότητα του Yoga Trade. Παρακαλώ χρησιμοποιήστε τον κωδικό „ΓΙΟΓΚΑ ΕΜΠΟΡΙΟ” για ειδική έκπτωση στο ταμείο.

Επισκέψου μας!

kamasurface.co

IG: @kamasurface.co

Η Ρέιτσελ είναι εξερευνήτρια. Είναι η ιδρύτρια και σχεδιάστρια πλατφορμών σε στυλ origami για περιπέτεια και ενσυνειδητότητα Shoe Surface Co. Η Ρέιτσελ έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στα βουνά και τους ωκεανούς της Καλιφόρνια, αλλά δεν αγαπά τίποτα περισσότερο από το να αναζητά νέα μέρη σε όλο τον κόσμο. Είναι επίσης δασκάλα γιόγκα, οικοδεσπότης airbnb, λάτρης των φυτών και ξυπόλητης.

Μπείτε στο GIVEAWAY μας στο GRAM (@yogatrade) έως τις 27 Σεπτεμβρίου για την ευκαιρία σας να κερδίσετε μια επιφάνεια περιπέτειας Kāma!