Regenerating Yoga Culture – Yoga Trade

Regenerating Yoga Culture – Yoga Trade

März 18, 2023 0 Von admin

Τόσο η κουλτούρα της γιόγκα όσο και ο κόσμος γενικότερα αλλάζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Τις περισσότερες φορές, αυτό δημιουργεί μια εξαντλητική, αποθαρρυντική ροή κακών ειδήσεων. Έχω αισθανθεί συχνά ανήσυχος, απογοητευμένος και συγκλονισμένος από τον αδιάκοπο καταιγισμό αρνητικών τίτλων. Σε αυτό, ξέρω ότι δεν είμαι μόνος.

Μερικές φορές, θέλω να απεμπλακώ εντελώς. Στο πολιτικό μέτωπο: ξεχάστε τις εκλογές, τους πυροβολισμούς, την τρομοκρατία, το μίσος. Στο μέτωπο της γιόγκα: ξεχάστε τα σκάνδαλα, την εμπορικότητα και τις διαμάχες. Μερικές φορές νιώθω τόσο άρρωστος για όλα αυτά. Θέλω απλώς να συντονιστώ, να στραφώ προς τα μέσα και να εγκαταλείψω οτιδήποτε μου φαίνεται δύσκολο (τουλάχιστον όσο λογικά μπορώ).

Παρά τέτοια συναισθήματα, στην πραγματικότητα δεν πιστεύω ότι το να βάζω το κεφάλι μου στην άμμο είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσω αυτό που συμβαίνει, είτε στην κουλτούρα της γιόγκα είτε γενικότερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πιστεύω ότι είναι απαραίτητες περίοδοι υποχώρησης και ανανέωσης — σίγουρα πιστεύω. Παραμένοντας αφοσιωμένοι σε έναν κόσμο που πολύ συχνά αισθάνεται ατελείωτα απογοητευτικό (αν όχι τρελό και τρομακτικό) απαιτεί αφιερώνοντας χρόνο για αυτοφροντίδα και πνευματική ανανέωση, εάν θέλετε να αποφύγετε την επιζήμια επαγγελματική εξουθένωση.

Εδώ μπαίνει η γιόγκα. Η πρακτική μου είναι ανεκτίμητη καθώς με βοηθά να παραμένω υγιής, να απομακρύνω την ένταση από το σώμα μου, να απελευθερώσω αρνητικά συναισθήματα, να ηρεμήσω το μυαλό μου και να συνδεθώ με κάτι μεγαλύτερο, βαθύτερο και πιο ουσιαστικό από τα σημερινά πρωτοσέλιδα, τις ανησυχίες και τις ανησυχίες μου και στρες. Κατά ειρωνικό τρόπο, συχνά χρειάζομαι την πρακτική μου για να αναγεννήσω την ενέργεια που απαιτείται για να παραμείνω θετικά αφοσιωμένος ακόμα και στον κόσμο της γιόγκα.

Μεταξύ της ρηχής εμπορικότητας από τη μια πλευρά και της κακής διάθεσης «αστυνόμευση της γιόγκα» από την άλλη, μερικές φορές ο κόσμος της γιόγκα δεν φαίνεται να αξίζει τον κόπο. Ενώ η προσωπική μου πρακτική δεν απογοητεύει ποτέ, θεωρώ ότι πολλές πτυχές της ευρύτερης κουλτούρας είναι μια τεράστια αποτυχία. Και δεν βοηθά απαραίτητα ότι τόσοι άλλοι νιώθουν επίσης έτσι.

Αντίθετα, καθώς εμφανίστηκε η αρνητικότητα γύρω από την κουλτούρα της γιόγκα (ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης), η επιθυμία μου να συντονίσω το όλο θέμα έχει μόνο ενταθεί.

Ευτυχώς, ωστόσο, ξέρω ότι αυτή η αρνητικότητα δεν είναι όλη η ιστορία. Ήσυχα, κάτω από το ραντάρ, υπάρχουν αμέτρητοι δάσκαλοι γιόγκα, μαθητές και ιδιοκτήτες στούντιο που εργάζονται με την πρακτική με τρόπους που έχουν τεράστια ακεραιότητα, ευφυΐα και καρδιά. Αυτό δεν γίνεται πρωτοσέλιδο επειδή δεν είναι σταυροφόροι. Και οι επιχειρήσεις μικρής κλίμακας τους δεν έχουν μεγάλο προϋπολογισμό μάρκετινγκ—αν υπάρχει. Αυτό ισχύει εδώ και καιρό.

Υπάρχουν επίσης πολλές ελπιδοφόρες νέες εξελίξεις στην παγκόσμια κουλτούρα της γιόγκα. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • πρακτικές επανεξέτασης που διαπιστώθηκε ότι προκαλούν τραυματισμό
  • δημιουργώντας γιόγκα με τραύματα
  • ξεκινώντας την κίνηση της γιόγκα και της εικόνας του σώματος
  • διευρύνοντας τη συζήτηση των προκλητικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει η κουλτούρα της γιόγκα
  • μεγαλύτερη πολυπλοκότητα της επιστημονικής έρευνας για τη γιόγκα
  • αυξημένη πρόσβαση στη γιόγκα σε διάφορες κοινότητες
  • το αυξανόμενο κίνημα υπηρεσιών γιόγκα στο σύνολό του

Ορισμένες από αυτές τις εξελίξεις έχουν προσελκύσει περισσότερη προσοχή από άλλες. Όλα, ωστόσο, έχουν κερδίσει μεγάλη έλξη τα τελευταία χρόνια.

Όταν σκέφτομαι αυτό το έργο που σχετίζεται με τη γιόγκα στο σύνολό του, φαντάζομαι ένα νέο μοτίβο να εμφανίζεται. Και αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ανάπτυξη ενός μικρού, αλλά ισχυρού, κινήματος μέσα στην κουλτούρα της γιόγκα που αξιοποιεί τη δύναμη της πρακτικής με τρόπους που όχι μόνο μας βοηθούν να ζήσουμε καλύτερες ατομικές ζωές (μέσα από τρομακτικές πανδημίες και όλα αυτά), αλλά υποστηρίζει επίσης τη συλλογική εργασία αφιερωμένο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον πλανήτη.

Πιστεύω ότι ένα τέτοιο κίνημα αρχίζει να διαμορφώνεται διεθνώς σε επίπεδο βάσης. Αν και δεν είναι κάτι που θα δείτε σε λαμπερές διαφημιστικές καμπάνιες υψηλής ισχύος ή στις ροές σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξακολουθεί να υπάρχει. Απλώς είναι πιο δύσκολο να το αναγνωρίσεις – και, μερικές φορές, ίσως, να το πιστέψεις.

Χάρη στα ταξίδια μου σε όλο τον κόσμο, έχω γνωρίσει ανθρώπους που κάνουν απίστευτη δουλειά για να κάνουν την καθημερινή πρακτική και τη διδασκαλία της γιόγκα πιο θεραπευτική, θεραπευτική, αποτελεσματική, προσβάσιμη, χωρίς αποκλεισμούς, ενημερωμένη για τα τραύματα, πολιτισμικά ευαίσθητη και κοινωνικά δίκαιη.

Τούτου λεχθέντος, δεν είναι ένα εύκολο μέρος της πρακτικής. Ούτε πρέπει να είναι. Αλλά και πάλι—αυτό σημαίνει να έχεις μια δυνατή, αφοσιωμένη προσωπική πρακτική γιόγκα.

Πιστεύω, ωστόσο, ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι εντός της ευρέως καθορισμένης «κοινότητας της γιόγκα» ενδιαφέρονται βαθιά να εξερευνήσουν πώς η πρακτική μπορεί να υποστηρίξει τη θετική ατομική και κοινωνική αλλαγή. Αν και εξακολουθεί να είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο κίνημα, παρουσιάζει τεράστιες δυνατότητες.

Όταν βλέπω πού βρίσκεται αυτό το μέρος του κόσμου της γιόγκα (και πού μπορεί να πάει), αισθάνομαι αισιόδοξος και ενθουσιασμένος για τις δυνατότητες της γιόγκα ως μια δημοφιλής πρακτικής ενσωμάτωσης νου-σώματος στον κόσμο σήμερα. Και όσο περισσότερο επικεντρώνομαι στα θετικά πράγματα που συμβαίνουν και κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω στην περαιτέρω ανάπτυξή τους, τόσο λιγότερο συγκλονισμένος αισθάνομαι από όλη την αρνητικότητα στον κόσμο της γιόγκα και όχι μόνο.

Έμμα Κάνινγκχαμ είναι συγγραφέας, ειδικός στο δημιουργικό μάρκετινγκ, παγκόσμιος ταξιδιώτης και φιλάνθρωπος. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας μισής δεκαετίας, η Emma έχει διασχίσει τον κόσμο σόλο γραφή για μια ποικιλία ψηφιακών και έντυπων εκδόσεων, συνεισφέροντας σε φιλανθρωπικά έργα σε μέρη όπως η Ινδία, η Νότια Κορέα και η Καραϊβική, ενώ παράλληλα μελετά και διδάσκει γιόγκα. Τώρα με έδρα το Λος Άντζελες, η Emma δίνει προτεραιότητα στη δουλειά της στο copywriting για επωνυμίες που προωθούν μια σκόπιμη αποστολή γύρω από την ευεξία για τους ανθρώπους και τον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων των Regenerative Travel, Backcountry, Yoga Today, Organic Authority και άλλων. Καθ‘ όλη τη διάρκεια του γραπτού της έργου, η Emma μιλά στους αναγνώστες της με μια αξέχαστη αίσθηση, αφήνοντάς τους να αισθάνονται ενημερωμένοι, ψυχαγωγημένοι και εμπνευσμένοι. Όταν δεν πληκτρολογεί σε ένα καφέ για το τέταρτο φλιτζάνι της τσαγιού και μια προθεσμία, μπορείτε να βρείτε την Έμμα να κάνει γιόγκα, να ταξιδεύει κάπου κατά μήκος της ακτής της Καλιφόρνια ή να ξαναδιαβάζει το Krakauer.

IG: @_emmachristine