SGB ​​10 χρόνια – Μείωση των φυλετικών ανισοτήτων στην επιχειρηματικότητα με την Tamila dos Santos

März 11, 2023 0 Von admin

Η Ταμίλα πιστεύει ακράδαντα στη σημασία της οικοδόμησης μελλοντικών προθεσμιών χωρίς αποκλεισμούς. Εργάζεται και έχει εμπειρία στην επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και τη διαφορετικότητα. Και ακριβώς λόγω αυτών των εμπειριών το ξέρει Ο ρατσισμός διασχίζει τον επιχειρηματικό κόσμο με σιωπηλό και εγκάρσιο τρόπο, κάνοντας τη ζωή δύσκολη για τις μαύρες γυναίκες και άνδρες επιχειρηματίες.

Γνωρίζει ότι οι προκλήσεις, στην πραγματικότητα, έρχονται πολύ νωρίτερα: «Πάντα είχα δυσκολία στην πρόσβαση στην εκπαίδευση. Η μητέρα μου έπρεπε πραγματικά να θυσιαστεί για να μπορώ να φτάσω ελάχιστα σε χώρους που θα έπρεπε να είναι εγγυημένοι σε όλους».

Σύντομα πήρε κάποιες υποτροφίες και μπόρεσε να συμμετάσχει σε διεθνή εκπαίδευση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν χωρίς perrenge: οι προκλήσεις για την εξισορρόπηση της πρόσβασης στην εκπαίδευση, της οικονομικής συντήρησης και των καταστάσεων δομικού ρατσισμού έχουν καθιερώσει τη δέσμευση για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στην εκπαίδευση για άλλους ανθρώπους, ειδικά στους μαύρους. Έτσι, δημιούργησε το Afroimpacto: ένα διαδικτυακό σχολείο Αφρο-επιχειρηματικότητας.

Συνεργασία και δικτύωση: αρκετά όπλα για αποτελεσματική δράση

Η πορεία της Tamila διασταυρώθηκε με την Social Good Brasil’s το 2017, όταν συμμετείχε στο πρόγραμμα Fellow SGB και στο SGB Festival. Για αυτήν, αυτό που υπογραμμίζει ως μάθηση ήταν η σημασία της συνεργασίας και της δικτύωσης για τον κοινωνικό μετασχηματισμό: «Χωρίς να εργάζεσαι σε ένα δίκτυο, γίνεται πολύ πιο δύσκολο να έχεις πρόσβαση σε χώρους ή να έχεις αρκετά όπλα για μεγάλες αποτελεσματικές δράσεις».

Μία από τις εμπνεύσεις του, παρεμπιπτόντως, προήλθε από τις συνδέσεις που έγιναν στο Fellow: Tarso de Oliveira, Διευθύνων Σύμβουλος της Troca, ενός οργανισμού που αυξάνει την ποικιλομορφία στις εταιρείες μέσω διαλέξεων, εκπαίδευσης, απογραφής, έργων, συμβουλευτικών υπηρεσιών και προσλήψεων και επιλογής χωρίς αποκλεισμούς.

Η μεταμορφωτική δύναμη της επιχειρηματικότητας

Παρόλο που υπάρχουν ανισότητες στο επιχειρηματικό σενάριο, η Ταμίλα πιστεύει στη δύναμή της:Πιστεύω ότι η επιχειρηματικότητα μεταμορφώνεται τόσο συναισθηματικά όσο και οικονομικά. Μέσα από την επιχείρησή μου, έπρεπε να μάθω να εμπιστεύομαι περισσότερο τον εαυτό μου, στις δυνατότητές μου, στη φωνή μου, στα όνειρά μου και θέλω όλοι να έχουν αυτή την ευκαιρία», εξηγεί.

Η Tamila εξηγεί ότι οι μαύροι είναι η πλειοψηφία στη Βραζιλία και επίσης η πλειοψηφία των επιχειρηματιών, ωστόσο, με χαμηλότερο τρόπο εσόδων ή που δεν έχουν καν κέρδος: «Ένας από τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό οφείλεται στον τρόπο που ξεκινήσαμε να αναλαμβάνουμε που ονομάζεται Entrepreneurship by Necessity, δηλαδή όταν δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από το να αναλάβεις».

Επισημαίνει επίσης και άλλους λόγους για την ανισότητα, όπως το να μην εξετάζει το ενδεχόμενο ανάληψης λόγω έλλειψης αναφορών, έλλειψη γνώσεων διαχείρισης, προγραμματισμού, αίσθημα μοναξιάς, έλλειψη χρηματοδότησης, μεταξύ άλλων. Με το Afroimpacto, η Tamila επιδιώκει να μετριάσει πιθανούς κινδύνους όταν αναλαμβάνει μια επιχειρηματική εκπαίδευση που βασίζεται σε εύκολη, προσιτή και αντιπροσωπευτική.
Η Σχολή Αφρο-Επιχειρηματικότητας λειτουργεί εδώ και 3 χρόνια και έχει επηρεάσει άμεσα περισσότερους από 2.000 ανθρώπους. Μπορείτε να φανταστείτε τι δεν θα μπορούν να κάνουν τα επόμενα 10 χρόνια; Εδώ συνεχίζουμε να ακολουθούμε και ελπίζουμε ότι την επόμενη δεκαετία θα πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στα ίδια κεφάλαια.