Telegraph: Η απαγόρευση της σκοποβολής με λαγούς υπό εξέταση από την κυβέρνηση

Telegraph: Η απαγόρευση της σκοποβολής με λαγούς υπό εξέταση από την κυβέρνηση

März 18, 2021 0 Von admin

Η αδελφή μας οργάνωση Conservatives Against Fox Hunting παρουσίασε την καμπάνια Blue Hare για μια κλειστή σεζόν για λαγούς το 2011 στη Βουλή των Κοινοτήτων. Η Κυβέρνηση εξετάζει μια κλειστή σεζόν για τους λαγούς.

Αυτά είναι υπέροχα νέα: η αδελφή μας καμπάνια Blue Hare (www.bluehare.org.uk) κάνει εκστρατεία από το 2011.

https://www.telegraph.co.uk/news/2021/03/17/exclusive-ban-hare-shooting-consideration-government/

Σημείωση για www.bluehare.org.uk ο αρχικός ιστότοπος κατέρρευσε και το αρχικό περιεχόμενο χάθηκε. Ωστόσο, ο ιστότοπος αρχειοθετήθηκε από τη Βιβλιοθήκη Bodleian και τα αρχεία του αρχικού ιστότοπου μπορούν να βρέθηκε εδώ.

Οι λαγοί είναι ένα πολύ αγαπημένο εμβληματικό σύμβολο της αγγλικής υπαίθρου, αλλά γίνονται όλο και πιο σπάνιοι.

Στην Αγγλία και την Ουαλία πρέπει να εισαχθεί το συντομότερο δυνατό μια κλειστή σεζόν για λαγούς. Κατά τη γνώμη μας, μια κλειστή σεζόν θα φέρει την Αγγλία σε ευθυγράμμιση με τη Σκωτία, τη Βόρεια Ιρλανδία και το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ευρώπης που έχει ήδη στενές εποχές για λαγούς.

Θα βοηθήσει στην επίτευξη των κυβερνητικών στόχων και στόχων για την αύξηση του πληθυσμού του λαγού.

Θα σταματήσει τη δολοφονία πολλών χιλιάδων εγκύων και θηλαζουσών θηλυκών και ως εκ τούτου θα αποτρέψει την ταλαιπωρία και τον ενδεχόμενο θάνατο δεκάδων χιλιάδων εξαρτημένων μοχλών, που αναγνωρίζεται από την DEFRA ως ένα τεράστιο ζήτημα καλής διαβίωσης των ζώων.

Μόνο μια νομικά δεσμευτική περίοδος κλεισίματος μπορεί να προσφέρει πραγματική προστασία στους λαγούς κατά την περίοδο αναπαραγωγής τους.

Οι πληθυσμοί του καφέ λαγού έχουν μειωθεί σοβαρά κατά περίπου 80% από 4 εκατομμύρια λαγούς πριν από έναν αιώνα σε περίπου 750.000 σήμερα.

Το 2012 η συνιδρυτής μας Lorraine Platt διοργάνωσε την πρώτη κοινοβουλευτική εκδήλωση για την προστασία του λαγού που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή των Κοινοτήτων με την Humane Society International UK, με οικοδεσπότη τους διακομματικούς βουλευτές Neil Parish Angela Smith και Adrian Sanders για να τονίσει την ανάγκη για ένα κλείσιμο σεζόν, μια εκδήλωση που προσέλκυσε το ενδιαφέρον και την υποστήριξη 14 διακομματικών βουλευτών. Ο οικολόγος Bill Oddie συμμετείχε στην εκδήλωση.

Τα εθελοντικά προγράμματα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αστυνομεύονται ή να παρακολουθούνται και δεν προσφέρουν καμία ευκαιρία να χρησιμοποιηθούν τιμωρητικά μέτρα για να ενθαρρύνουν τη συμμόρφωση. Επιπλέον, δεν πιστεύουμε ότι ένα εθελοντικό πρόγραμμα θα λειτουργούσε αποτρεπτικά σε όσους κυνηγούν λαθροθήρες ή παρακολουθούν παράνομα λαγούς.

Αν και επικροτούμε κάθε πρωτοβουλία που μειώνει το επίπεδο δίωξης που υφίστανται οι λαγοί, είμαστε απόλυτα της γνώμης ότι μόνο μια νομικά δεσμευτική περίοδος κλεισίματος μπορεί να προσφέρει πραγματική προστασία στους λαγούς κατά την περίοδο αναπαραγωγής τους.

Ήρθε η ώρα για μια κλειστή σεζόν για λαγούς.

Ο Λόρδος Randall του Uxbridge παρουσίασε δύο Δεκάλεπτα νομοσχέδια κανόνων προτρέποντας για κλείσιμο της σεζόν για τους λαγούς το 2014 και το 2020

Ο Λόρδος John Randall υποστήριξε ότι απαιτείται μια νομικά επιβεβλημένη περίοδος κλεισίματος για να σταματήσει μια μακροπρόθεσμη μείωση του αριθμού των ζώων

Παρουσιάζοντας το νομοσχέδιό του στους βουλευτές στις 18 Μαρτίου 2014, είπε: «Ο νόμος επιτρέπει επί του παρόντος να θανατώνονται τόσο ως θηράματα όσο και για την πρόληψη σοβαρών ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες. Σύνδεσμος

«Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλα κυνηγετικά ζώα, δεν έχουν στενή εποχή για να μεγαλώσουν τα μικρά τους. Υπάρχει κάποια υπάρχουσα νομοθεσία που καλύπτει τους λαγούς, αλλά εγώ, μαζί με πολλούς άλλους, πιστεύω ότι μια κοντινή σεζόν είναι το λιγότερο που αξίζουν αυτά τα καταπληκτικά πλάσματα».

Δελτίο μέσων ενημέρωσης από τον βουλευτή George Eustice σχετικά με το νομοσχέδιο του που ζητά μια νέα περίοδο κλεισίματος για την προστασία των λαγών κατά την περίοδο αναπαραγωγής τουςn. (2019)

«Ο George Eustice ζήτησε σήμερα μια νέα κλειστή σεζόν για την προστασία των λαγών κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής τους περιόδου, καθώς οι επίσημες στατιστικές έδειξαν ότι περίπου 300.000 από αυτούς πυροβολούνται για αθλήματα κάθε χρόνο.

Οι λαγοί είναι ένα εμβληματικό ζώο για πολλούς στη χώρα, αλλά η αποτυχία να σταματήσει τη μείωση των αριθμών έχει αυξήσει τις κλήσεις για την εισαγωγή μιας κλειστής σεζόν. Υπολογίζεται ότι ο πληθυσμός του Ηνωμένου Βασιλείου έχει μειωθεί από τέσσερα εκατομμύρια στα τέλη του 19ου αιώνα σε λιγότερο από 800.000 τώρα. Αυτό είναι κυρίως ένα ζήτημα καλής διαβίωσης των ζώων, καθώς οι εξαρτημένοι λαγοί (μοχλοί) αφήνονται να λιμοκτονήσουν εάν η μητέρα τους πυροβοληθεί.

Το νομοσχέδιο για τον κανόνα των 10 λεπτών θα παρέχει μια καθυστερημένη ενημέρωση του νόμου του 1892 για τη διατήρηση των λαγών, ο οποίος δεν λειτουργεί πλέον για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού του. Τώρα, περισσότερα από 127 χρόνια αργότερα, το νομοσχέδιο θα εισαγάγει απλώς μια σύγχρονη εποχή κλεισίματος συμβατή με αυτή που έχουμε ήδη για άλλα θηλαστικά και πτηνά στη νομοθεσία όπως ο νόμος περί άγριας ζωής και εξοχής του 1981, και παρόμοια με την περίοδο κλεισίματος που ισχύει ήδη στη Σκωτία.

Ο Τζορτζ είπε: «Ακόμη και οι Βικτωριανοί αναγνώρισαν τη σημασία της προστασίας των λαγών κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής τους περιόδου, αλλά ο νόμος περί διατήρησης των λαγών του 1892 εκδόθηκε μέσω απαγόρευσης πώλησης και οι διατάξεις του είναι πλέον αποτελεσματικές, ούτε επιβάλλονται. Αυτές τις μέρες οι λαγοί πυροβολούνται για αθλήματα και γενικά δεν πωλούνται στις αγορές και η βικτωριανή νομοθεσία προϋπήρχε επίσης της έλευσης της τεχνολογίας ψύξης και κατάψυξης.

«Οι ορφανοί, εξαρτημένοι μοχλοί χάνονται όταν σκοτώνεται η μητέρα τους και ασκούνται πιέσεις στον πληθυσμό του λαγού. Η Αγγλία και η Ουαλία είναι από τις ελάχιστες εναπομείνασες ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχουν μια σύγχρονη κλειστή περίοδο σκοποβολής λαγών κατά την περίοδο αναπαραγωγής τους, κάτι που είναι τρομερή παράβλεψη. Η νομοθεσία που προτείνω θα επικαιροποιήσει τη νομοθεσία θέτοντας μια απαγόρευση για τη θανάτωση λαγών κατά την περίοδο αναπαραγωγής παρόμοια με αυτή στη Σκωτία και συνεπής με την προσέγγιση που ακολουθούμε για άλλες κοντινές εποχές για θηλαστικά και πτηνά».