Yoga Teacher Travels: Shruti Shah

Yoga Teacher Travels: Shruti Shah

März 15, 2023 0 Von admin
Εδώ προλαβαίνουμε Σρούτι Σαχ, ένας εκπαιδευτής γιόγκα από τη Βομβάη της Ινδίας, που αυτή τη στιγμή εργάζεται στο Costa Dulce στη Νικαράγουα. Η Shruti είναι μέλος της κοινότητας Yoga Trade για 3 χρόνια, εξερευνά τον κόσμο μοιράζοντας τα δώρα της και βρίσκεται στη διαδικασία να γράψει μια ιστορία για μια εφημερίδα στη Βομβάη. Μάθετε περισσότερα για τη Shruti και τη ζωή της ως ταξιδεύουσα δασκάλα γιόγκα…

Πόσο καιρό κάνετε γιόγκα; Και τι σας έκανε να θέλετε να γίνετε δάσκαλος γιόγκα;

Μεγαλώνοντας στην Ινδία, είχα την τύχη να έχω τη γιόγκα στη ζωή μου σε νεαρή ηλικία. Άρχισα θρησκευτικά να ασκούμαι σε ηλικία 23 ετών σε ένα τοπικό στούντιο Iyengar Yoga. Αυτό που ξεκίνησε ως μια καθαρά φυσική πρακτική, μετατράπηκε σιγά σιγά σε μια πιο ολιστική πρακτική, αλλάζοντας τον τρόπο που αλληλεπιδρώ με τον υπόλοιπο κόσμο. Η εμπειρία μου από τη σωματική, πνευματική και συναισθηματική θεραπεία μέσω της γιόγκα με έκανε πολύ περίεργη για τη σύνδεση μυαλού-σώματος. Μετά από χρόνια αφοσιωμένης πρακτικής, αποφάσισα να εγκαταλείψω τη δουλειά μου στη Βομβάη και αφοσιώθηκα σε ένα YTT 800 ωρών στο Byron Yoga Center στην Αυστραλία. Η γιόγκα κατέληξε να μεταμορφώνει κάθε πτυχή της ζωής μου και ήθελα να μοιραστώ τις γνώσεις μου με τον κόσμο. Η διδασκαλία της γιόγκα με εκπλήρωσε με τρόπο που δεν θα το έκανε ποτέ το να κάθομαι μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή 9-5!

Τι είδους γιόγκα διδάσκετε;

Ασκήθηκα στην Iyengar Yoga για περίπου 7 χρόνια προτού πιστοποιηθώ στην Purna Yoga και απολαμβάνω επίσης μια δυναμική ροή Vinyasa. Νιώθω ότι τα μαθήματά μου είναι ένας συνδυασμός όλων, είναι προσανατολισμένα στη ροή, εστιασμένα στην ευθυγράμμιση και χαλαρωτικά. Όταν ταξιδεύω και διδάσκω γιόγκα, έχω μια απλή ροή φιλική προς τους αρχάριους που είναι προσβάσιμη σε όλους. Όταν βρίσκομαι σε ένα καταφύγιο σερφ, συνήθως διδάσκω μια προκλητική τάξη που είναι προσαρμοσμένη για τους σέρφερ. Μου αρέσει επίσης να διδάσκω ένα πολύ αργό μάθημα Επανορθωτικής γιόγκα για μέρες που οι μαθητές είναι προφανώς κουρασμένοι και απλά πρέπει να το κάνουν χαλαρά. Πρόσφατα άρχισα να διευκολύνω τις τελετές κακάο και τους εκστατικούς χορούς, κάτι που έμαθα όταν ήμουν στην Κόστα Ρίκα και τη Νικαράγουα.

Πώς βρίσκετε διεθνείς θέσεις διδασκαλίας γιόγκα;

Το Yoga Trade βοήθησε εξαιρετικά στην εύρεση εργασίας ανταλλαγής + εθελοντικών θέσεων εργασίας στην Κεντρική Αμερική. Πέρασα 2 μήνες στην Κόστα Ρίκα πέρυσι και 3 μήνες στη Νικαράγουα φέτος διδάσκοντας γιόγκα σε χώρους surf και yoga retreat. Ορισμένα μέρη απαιτούν μόνο μία ή δύο ώρες καθημερινής εργασίας σε αντάλλαγμα για διαμονή και τρία υγιεινά γεύματα την ημέρα. Η σύνδεση με ανθρώπους ενώ ταξιδεύετε είναι σίγουρα χρήσιμη για την εύρεση διαφορετικών συναυλιών γιόγκα. Οπότε βάλτε τον εαυτό σας εκεί έξω, συνδεθείτε με άτομα με παρόμοια σκέψη και ενημερώστε όλους ότι είστε ανοιχτοί σε ευκαιρίες.

Ποιες είναι μερικές από τις προκλήσεις που έπρεπε να αντιμετωπίσετε στο ταξίδι σας ως δάσκαλος γιόγκα;

Όντας ανύπαντρη κοπέλα 30 ετών από την Ινδία, με κοινωνικές προσδοκίες και πίεση από τους γονείς να «εγκατασταθούν», ήταν σίγουρα δύσκολο να πάω ενάντια σε όλες τις πιθανότητες και να κυνηγήσω το πάθος μου. Χρειάστηκαν 3 χρόνια για να σεβαστούν οι γονείς μου αυτό που κάνω και να με υποστηρίξουν στις επιλογές μου. Τα ταξίδια και η διδασκαλία της γιόγκα συνοδεύονται από τις δικές τους προκλήσεις και δεν είναι τόσο λαμπερό όσο ακούγεται. Μερικές φορές ξυπνάω αποπροσανατολισμένος χωρίς να ξέρω τι μέρα είναι ή σε ποια ζώνη ώρας βρίσκομαι ή από πού θα έρθει το επόμενο γεύμα μου. Άλλες φορές, ζείτε σε αυτή τη συνεχή κατάσταση αβεβαιότητας και δεν ξέρω πώς θα πληρώσω τους λογαριασμούς μου και τις περισσότερες φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως τα είχα σχεδιάσει – οι διδακτικές συναυλίες αποτυγχάνουν, οι πτήσεις ακυρώνονται, οι βίζες αρνήθηκε. Ένα πράγμα που έμαθα από τα ταξίδια είναι – δεν υπάρχει μέρος σαν το σπίτι!

Εκτός από τη γιόγκα, πώς υποστηρίζεις τον τρόπο ζωής σου;

Πριν σταματήσω τη δουλειά μου για να σπουδάσω γιόγκα, ήμουν Σύμβουλος μέσων κοινωνικής δικτύωσης για διαφορετικές νεοφυείς επιχειρήσεις για περισσότερα από 7 χρόνια. Αναλαμβάνω έργα ανεξάρτητων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφία και συγγραφή περιεχομένου ενώ ταξιδεύω και όταν επιστρέφω στην Ινδία επίσης. Και όποτε μου τελειώνουν τα χρήματα στα ταξίδια μου, επιστρέφω σπίτι, δουλεύω και κερδίζω χρήματα για την επόμενη περιπέτεια!

Πού βλέπεις τον εαυτό σου σε 5 χρόνια;

Ειλικρινά δεν ξέρω καν πού θα είμαι αύριο, για κάποιον που ζει αρκετά αυθόρμητα, 5 χρόνια είναι αρκετά μπροστά. Ελπίζω όμως να είναι κάπου ωραία, όπου μπορώ να συνεχίσω να διδάσκω γιόγκα, να σερφάρω σε τακτική βάση και να έχω πολλούς καλούς ανθρώπους γύρω μου. Ωστόσο, ο τελικός στόχος είναι να φτιάξω το δικό μου yoga shala και υγιεινό καφέ κάπου με θέα στον ωκεανό.

Η εμπνευσμένη σύνδεση μυαλού-σώματος, η ενθάρρυνση της επίγνωσης και η οικοδόμηση κοινότητας είναι όπου η Shruti βρίσκει νόημα και σκοπό στη ζωή της. Σρούτι Σαχ , ένα RYT 800 ωρών από το Byron Yoga Centre, Αυστραλία ταξιδεύει και διδάσκει γιόγκα για σχεδόν 3 χρόνια. Είχε την τιμή να εξερευνήσει αυτή την πρακτική με ταλαντούχους δασκάλους σε πολλές γωνιές του κόσμου από την Αυστραλία μέχρι το Μπαλί και την Ινδία. Τώρα με έδρα στην Ινδία, ταξιδεύει για σερφ και γιόγκα σε όλο τον κόσμο για να μοιραστεί αυτήν την όμορφη πρακτική. Της αρέσει να συνδυάζει ήπια πρακτική ασάνα με διαλογισμό και αναπνοή με δημιουργικό και παιχνιδιάρικο τρόπο, κάνοντας τη γιόγκα προσιτή σε όλους.